5 תשובות
על פי דעתי תכונה היא חלק קטן שמרכיב כל אחד מאיתנו.
תכונותינו נוצרות ומושפעות בעיקר על ידי הסביבה והאופן בו גדלים, והיא הופכת אותי למי שאני.
תכונות יכולות גם להיות מושפעות מאירועים וטראומות - זה למה בדרך כלל אנשים שגדלו בabusive household גדלים להיות עבריינים.
אני חושבת שבכל אחד מאיתנו יש כל תכונה שקיימת - אך מה שמבדיל הוא כמה יש ממנו;
לדוגמא - כל אחד כועס לפעמים. השאלה היא באיזו תדירות וכמה מהר.
שואל השאלה:
מעניין
תחשוב על הנפש כעל מפה של זרמים וסכרים. התכונות שתיארת הן הנהר הן הזרם החזק והטבעי שזורם בתוכנו עוד לפני שחשבנו ולפני שהחלטנו. זוהי האינטואיציה שמושכת אותנו להגיב לעולם בדרך מסוימת בלי מאמץ, כמו מים שחותרים תמיד אל הנקודה הנמוכה ביותר. כפי שאמרת זוהי התנהגות חריגה קבועה החתימה הייחודית של הנוף הפנימי שלנו אבל האדם הוא לא רק נהר הוא גם הסכר והתעלה בכל פעם שאדם עוצר לרגע, נושם ומנסה לבחור הוא בעצם מנסה להטות את מסלול הנהר שלו.
המהות האמיתית של האדם אינה נמצאת רק בתכונות שנולד איתן או שקיבל בחינוך אלא בנקודת החיכוך שבין הזרם לבין הרצון..
שואל השאלה:
יפה ממש

מסכים לגמרי, שם באמת המהות של האדם
לדעתי, תכונה של בן אדם היא משהו שמרכיב אותו, את יסודו.
כל אדם מורכב מרצף של תכונות שהופכות אותו למי שהוא. כל תכונה באה במינון מסוים ובדרך מסוימת. למשל אדם עצבני יכול להתעצבן מדברים אחרים מאשר אדם עצבני אחר ובעוצמת שונה מאדם אחר.
לדעתי תכונה היא דבר שכמעט תמיד נשען על משהו אחר.
למשל כמו שאמרו מעליי, אם מישהו גדל בבית מתעלל הוא יכול לפתח תכונות מסוימות כמו לדוגמה מזוכיזם, כי זה נשען על כך שמשפחתיות בעיניו, משהו שאמור לייצג חום ואהבה וזה לא משהו שהוא קיבל, נתפסת כהתעללות.
למשל אדם שגדל בסביבה שלא נותנת לו ברירה אלא לא להיות ילדותי, להיות בוגר, ברגע שהוא ייצא מהסביבה הזאת הוא יהיה ילדותי יותר או אפילו ההפך- אם אדם גדל כמפונק וילדותי הוא יישאר ילדותי.
אפילו התכונה הפשוטה והנפוצה של להיות מצחיק נשענת על משהו- אולי צורך בתשומת לב, רצון להיות נאהב, ואולי גם מסיבות חיוביות יותר של להחזיר טוב לסביבה.
סליחה אם זה לא מובן אני לא כל כך יודעת להתבטא :)
אנונימית
התחברות ל