130 תשובות
אני מסכימה עם הדעה אבל לא ניסחת נכון
זה לא באמת שמאה אחוז מהחילונים מתגייסים ומאה אחוז מהחרדים לא, אבל את צודקת שמבחינה סטטיסטית וחוקית זה לא הוגן לתת פטורים רחבים למגזר ספציפי
שכחת את הדתיים .
שליש נופלים מהמלחמה הם דתיים .
רוב האמהות דתיות !.
התשובה לשאלה הזאת היא בלי הרבה אמפתיה ומי שלא באמת ינסה להבין רק יראה את החרדים באור יותר שלילי אז מי שממש רוצה יכול/ה לכתוב לי בפרטי
מלא מהחילונים לא מתגייסים
ומלא מהחרדים כן מתגייסים
מסכימה עם הרעיון שאתה בא להעביר אבל יש לך טעות גדולה, רוב מוחלט של הדתיים מתגייס אתה סתם מדבר דברים.
זה שחרדים לא מתגייסים זה באמת משהו שאני לא מרוצה ממנו, ויש להם את הסיבות שלהם אני לא נכנסת לזה כי זה לא יעזור וסתם יפלג.
שואל השאלה:
^^שקר
תסתכל על הנתונים
למעלה מ80 אחוז מכל המשתמטים במדינה הם חרדים
אתה משקר
אנונימי
שואל השאלה,בוא תבין.
שאלו הרבה חילונים אם היו מתגייסים והצבא יהיה חרדי,הרבה אמרו לא !.
מה תאמר על זה ?
העיקר שאתה לא שואל למה רק (בעיקר) חרדים צריכים לשאת את נטל התורה ואף אחד לא יעשה את זה במקומם ומסיבה זו הם צריכים להמשיך במלאכתם שהיא חיוניות והכרחית לא פחות מהצבא ואפילו יותר שחילוניים משם מה הזניחו את זה ובגלל זה הם חילוניים בהגדרה
^^איפה נמצא הסקר הזה?
שאלו כאן שאלה כזאת.^
ואני ראיתי את התשובות.
^לא ממש יודע עד כמה התגובות של ילדים בסטיפס נחשבות כסקר אמין.....
בנוסף יש הבדל, צבא חרדי נשמע כמו צבא שמחייב, צבא חילוני זה צבא שמאפשר, זה שונה לגמרי, אני מניח שאם היה צבא שרובו חרדי אבל אפשר ומותר היה לקיים בו אורח חיים חילוני לחילונים לא היה אכפת להתגייס לשם
^צבא חרדי מחייב לחילונים ומאפשר לחרדים
צבא חילוני מחייב לחרדים ומאפשר לחילונים

שכל!
אחי,בני 20 + פלוס ענו על זה.

חיכיתי שתענה על זה !
גם לחרדים זה מרגיש "צבא מחייב"^^
^^אסור לאכול כשר בצבא?
אסור לשמור שבת במצב שלא מסכן חיים או נחוץ לכשירות בצבא?
אסור ללמוד תורה בצבא?
לחרדים אסור להתגייס ליחידות מותאמות בצבא?
יש הבדל בין מותר לחייב, תגדיר לי מה זה צבא חרדי, האם זה צבא עם רוב חרדי או צבא שהחיילים בו חייבים להתנהל לפי חוקים דתיים?
"זה מחייב אותי להיות עם בנות."
"זה מחייב אותי להתקלקל "

אני יכול להביא לך אלף חיובים עד מחר^
החרדים ככה חושבים
שואל השאלה:
71,000 משתמטים, כ-80% חרדים
זה נתונים רשמיים
תבדקו בגוגל ואתרים רשמיים לראות אם אני משקר
הדם של חילונים פחות שווה ערך?
מה זה הדבר החולני הזה?
אנונימי
ברור שהראש הוא קובע כי על פי זו תהיה התנהלות כללית של הצבא כי חרדי זה לא רק כיפה וציצית ותפילין ותפילות וכשרות (שזה נושא בעייתי בפני עצמו כי אין בזה הסכמה בין חרדים עצמם) ושעה או כמה ללמוד תורה כי אם גם ניהול המלחמה צריך להיות על פי התורה ושהראש הוא חילוני זה יתאפשר ויש פה שפיכות דמים ודיני נפשות שלא על פי דין תורה וזה חמור מאוד

^ תחשוב מי יותר חיוני לעולם: אחד שעושה רצון בוראו ובזכותו קורים דברים טובים או אחד שממרה את פיו ובגללו קורים דברים רעים
^^^ביחידות מותאמות עד כמה שידוע לי ההיתקלות בבנות היא קטנה מאוד עד אפסית, בנוסף לעובדה שלחרדים מותר לראות בנות, פשוט לא נהוג אצלם לקיים איתן יחסים קרובים או לראות אותן בבגדים לא מכבדים.
להגיד "מחייב אותי להתקלקל" זה כבר נכנס למשהו שלך עם עצמך, אי אפשר לחייב דבר כזה כי כל אחד מחליט כמה הוא מחזיק את עצמו
כמה פעמים צריך להגיד לך ,יש הרבה יותר דתיים נופלים !


אתה יודע, הדתיים לא עושים הפגנות על שום גיוס חרדים,ואצלם יש הכי הרבה נופלים !
תחשוב על זה,הם הכי בשקט ואצלם הכי הרבה נופלים !^^^
אני יכול להביא לך אלף חיובים עד מחר^
החרדים ככה חושבים.

בנוגע למשפט הזה, זה לא ממש מפתיע שהחרדים חושבים דברים שעוזרים להם להתחמק מסיכון עצמי והקרבה עצמית, השאלה היא כמה אנחנו בתור שאר העם צריכים לקחת את הדברים האלה כסיבות לגיטימיות, כמו שאדם שנמצא במשפט יגיד הכל כדי לצאת חף מפשע, האם זה אומר שהשופט תמיד צריך לדון אותו כך?
@אמא ברווזה לשירותכם

אני אענה לך דבר דבר אבל פליז פתח ראש ותנסה להבין כי די
תבין ברגע שמי שמחליט לחרדי בצבא מה נחשב פיקוח נפש ומותר לחלל עליו שבת זה איזה מישהו שלא יודע מילה וחצי בהלכות שבת אז תבין את המצב של הצבא וברגע שהחרדי החייל יסרב זה נחשב כסירוב פקודה והכל מתהפך.
מי שיושב ולומד תורה בצבא מה הענין שילך להתגייס בכלל תן לו להמשיך ללמוד בישיבה שלו אלא מה!? כנראה שהוא ילמד בצבא כמו שהוא למד בישיבה.
היחידות המותאמות בצבא ראינו ויש תיעודים כמה זה שטות וחארטה אחת גדולה ואיך מנעו מאנשים מצות בפסח שזה דבר בסיסי בסיסי בסיסי.

ופה נכנסת דעתי בעניין תורה ומדינה שמדינת היהודים חייבת בדגש על חייבת להמשיך ולהתקיים כמו מה שהחזיק אותנו כל השנים האלה בגלות שזה רק התורה ...תמיד היה צבא, אבל!! אלף למטה אלף למטה...כל חייל שיושב ונלחם יש מי שיושב ולומד עליו תורה שיצליח ובאמת לא היה הרוג אחד לישראל.
זה מה שמבדיל ומייחד אותנו מכל שאר העמים אז די להתייפייף בעיני כולם ולרצות להיות כמו כולם בזמן שרק לנו יש את מה שהפך את עם ישראל לעם ישראל.
בוא אני יגיד לך.


החילונים סתם מפגינים על גיוס .
הדתיים יש אצלם הרבה יותר נופלים והם לא מפגינים !
הם סתם מפגינים,ניראלך שאם חרדי יתגייס משהו ישתנה כאן ? די לחיות בסרט !
צאו מהמצגת שאתם חיים בו, זה ליטרלי שנאה למגזר .^^
^^בשואה הייתה תורה ללא צבא, כמו בכל הפוגרומים שביצעו בנו בגלות, אני מניח ששנינו יודעים שהיא לא ממש הצילה את מי שלמד אותה שם.
אם אתה טוען שהתורה היא מה שמציל בני אדם אתה צריך להביא לזה איזשהי הוכחה לקשר ישיר, אחרת איך זה שונה מאדם שלדעתו לשבת ולקרוא ספרי פנטזיה עוזר?
^^^^ ומי אמר לך שחרדים אומרים משפטים אלה רק כדי להתחמק מסכנה פיזית ורק כדי להימנע מהקרבה ולא כדי לשמור את עצמם מסכנה רוחנית שזה הרבה יותר משמעותי?

^ זה קרה שמצב של העם היה ירוד ותחשוב למה זה לא קרה (לרוב) למשל אצל עדות המזרח ששם מצב רוחני היה הרבה יותר טוב? רק כי הגרמנים לא הצליחו להגיע לשם? ומה בדיוק מנע מהם אם לא המצב הרוחני יותר טוב שהיה שם?
^^^אני לא שונא חרדים באופן כללי ובטח שלא בגלל היותם חרדים, אם כתבתי משהו שאומר את זה תצטט לי אותו, אם הם יתגייסו אגב זה ישנה משהו, בהחלט, זה יפסיק מצב שבו אנשים מילואים עם משפחות (מהמגזר הדתי הרבה פעמים, אגב) צריכים לעשות מאות ימי מילואים בכמות לא נורמלית
^^בגלל שאם אתה יכול לקיים את הדעה שלך רק כאשר אתה מוקף בה אז הבעיה היא בדעה שלך, זאת לא סיבה טובה להתחמק מחובה כאזרח
פחח וכל החילונים שמסדרים להם גוב שעולה לנו מיסים זה יותר טוב?
אנונימי
לא אמרתי אחשלי שאתה אמרת, אמרתי שזה מה שהם מפגינים עליו .
ושום חרדי שיתיגייס לא ישנה שום דבר !
מלחמת ששת הימים,בלי חרדים.
כל המלחמות עד עכשיו בלי חרדים.

ואנחנו המדינה מספר 2 בעולם ! לפי דובר חדשות ערבי .
אתמול ראיתי,הוא מדרג אותנו מעל רוסיה ומעל כולם !
אנחנו הצבא הכי חזק בעולם גם בלי החרדים.^^^
6^

דבר ראשון לא הכל אנחנו יודעים וזה עוד משהו שמי שלומד תורה מקבל את התכונה הזאת - ענווה - לא הכל יודעים ולא הכל נדע ובטח שלא חשבונות שמים והכל מגיע בעבור דברים שעשינו וקרו.
שה כמו שאני אגיד לך בערך מה עזר צבא במלחמת יום כיפור ובקורונה מה הקשר!?
אז לא סתם להמציא תודה.

דבר שני - אם אתה קורא לתנ"ך ספרי פנטזיה אז מצבך בתור יהודי עגום, תחילתו של כל יהודי זה להאמין למה הוא נבחר ללאום הזה דווקא.

אם אתה רוצה לצייר מקרה שבו לא אכפת לך מהתורה ומהאמונות בו אני וכל מי ששומר תורה (ובכללם חרדים) מאמינים אז גם לי לא אכפת לענות לך תשובה חסרת אמפתיה ולא להתחשב באמונות שלך שלהתגייס זה מה שיציל אותנו כעם.

גוד לאק
^^שוב, יש עומס מטורף על הציבור שכן משרת, המחנך שלי שנהרג בלבנון עשה 200+ ימי מילואים בשנה, זה נראה לך נורמלי לשים כל כך הרבה עומס אל בן אדם בגלל מחסור ואז עוד לחגוג על הגב שלו את זה שהצבא שלנו חזק?
^^^^^ זה טבע האדם והבעיה היא בטוח לא בתורה של בורא עולם ובינתיים חילוניים מתחמקים מחובתם לקיים את חובות היהודים
^^^טענה מספר אחת- תורה עוזרת
טענה מספר שתיים- אנחנו לא יודעים
טענה מספר שלוש המתבקשת- אנחנו לא ידועים אם תורה עוזרת!

לגביי מה עזר צבא?
זאת שאלה מוזרה מאוד אבל אני אענה, כשליריב שלך יש רובה הוא יכול לירות בך, אם לך יש גם רובה אתה יכול לירות בו קודם ואז הוא לא יכול לירות בך, זה ההסבר על רגל אחת.

דבר שני, לא קראתי לתנך ספרי פנטזיה, אבל כן אמרתי שאתה צריך להוכיח איזשהו קשר בין לימוד ספר לבין הגנה אם אתה רוצה לפתור אנשים משירות חובה בעזרתו.

אכפת לי שתהיה לאנשים את היכולת לקיים את אורח החיים שלהם בצורה הכי מושלמת שהמציאות מאפשרת כל עוד הם לא פוגעי באף אחד ולא מקבלים תנאים מועדפים בעזרתה.

תודה שאמרת לי גוד לאק;)
אחי,אח שלי שירת בעזה מעל 300 יום. אני אומר משהו לחרדים ? לא זה לא מעניין אותי בכלל.
חבר טוב שלי,אח שלו שירת בקרבי,דיבר עם חברה שלו בטלפון, הייתה אזעקה,הם ניתקו,ואז נפל עליו טיל מלבנון !
אני אומר משהו לחרדים ? לא !

וחילוני שמשרת ב8200 עושה הפגנות על חרדים ! זה ליטרלי שנאה !

יש לי אלף סיבות להפגין על החרדים ואני לא עושה את זה, אנשים שעושים את זה,זה רק משנאה ולא שאכפת להם שמשהו ישתנה כאן !^^^
^אם מישהו עושה את זה משנאה זה שלא, אבל זה לא אומר שהמצב שוויוני או הוגן, אם עכשיו החרדים היו רוצחים אנשים ברחובות (כן דוגמא מאוד קיצונית, אבל ככה מעברים רעיונות הכי טוב)
עדיין הייתה יכול להגיד "הם רצחו את אח שלי, אתה רואה אותי מתלונן"?
להתלונן או לא זה שלך, אבל זה לא אומר שהמצב תקין
^^^ אתה סתם מערבב את התשובות כי לטעון שאנחנו לא יודעים חשבונות שמים ממש לא אומר שאנחנו לא יודעים אם התורה עוזרת אם נמסר לנו חד משמעית בכמה וכמה מקורות וחשבונות שמים זה הרבה מעבר לזה
^אתה פשוט אומר שההוכחה שהתורה עוזרת זה שזה כתוב בתורה, זה מאוד חלש......
^ לא מאוד חלש שהיא ניתנה לנו ממי שברא את העולם ושולט בו
זה מה שאתה לא מבין.
המצב מאוד מאוד מאוד תקין.
מאוד מאוד מאוד תקין .
זה סתם משנאה.
אתה חושב שמי שמפגין שם באמת מאמין שההפגנה תעזור להתגייס ? אז אתה חי בסרט. ^^^^
*גם דתיים מתגייסים
והם צריכים להתגייס גם כן.
הדם שלנו לא שווה פחות מהדם שלכם, ואפילו בתורה כתוב לא לעזוב את האחים שלך בקרב.
אז בוא אני אסביר לך את ההיגיון שלי בתור יהודי ולא היגיון של גוי
גם מי שיהודי יכול וחשוב וצריך וראוי להאמין שרובה זה דבר יפה.
אבל במשוואה מתמטית פשוטה תגלה שלא הגיוני שהכמות זמן שעם ישראל חי נושם ובועט כלפי הכמויות מיליארדים שרצו להרוג אותנו כל השנים אז מה שהציל אותנו זה רובה או חנית או חץ וקשת התשובה לזה היא מה שהציל אותנו זה התורה הקדושה ששמרו עליה כל דור ודור והקשיים שלו והניסים הגלויים והלא גלויים שאבא של אבא של אבא של אבא שלי ושלך ראו במו עיניהם במצרים.

העם היחיד שקיבל את התורה בהשתתפות המונית של כלל הציבור זה עם ישראל ולא איזה חארטה שהתגלה אליו במערה באמצע הלילה ומסר לו את הקוראן ואנערף עוד איזה חארטות...אז לא חושב שיש פה מקום להתלבטויות בכלל...וצריך להיות עיוור כדי להתעלם מ 5,786 שנים שהיהודים חיים מדור לדור (התשפ"ו).

תודה שאמרת לי תודה.
^^^שוב, כל אחד שיפגין מהסיבה שלו, אבל אם ציבור אחד מסכן את עצמו בעזה כשהציבור השני מקבל פטורים המצב לא תקין, אלא אם כן אתה לא מחזיק בעיקרון של שוויון ואז אין לנו על מה להתווכח, אני מאמין שאזרחים צריכים לשאת באותם זכויות וחובות ללא הבדלי דת גזע ומין ואתה מאמין שהציבור שאליו אתה משתייך צריך לקבוע מה החובות שלך, זה פשוט עוד צעד ללהיות דומים יותר לשיטת השלטון באיראן, זה הכל
^^האם היהודים חיים הרבה זמן?
כן
האם זה אומר שבהכרח האמונה שלהם היא נכונה?
לא.....
האם אני יכול לענות על ההוכחה שנתת בתור מעמד הר סיני לאמת התורה?
כן, אבל זה טיפה ארוך אז את זה אני אצטרך לעשות בפרטי אם תרצה ממש
האם היהדות נשארה אותו דבר לאורך כל הקשיים או שהיא השתנתה והתאימה את עצמה?
התשובה היא שהיא השתנתה עם השנים ולא שרדה בצורה המקורית שלה, המנהגים והתרבות לאט לאט השתנו
רק חילונים אחי?
40% מהנופלים במלחמה הם דתיים, הם לא היו רוצים שתכליל אותם בתור חילונים.
כן בטח רק חילונים מתים רק חילונים מתגייסים רק חילונים עובדים
כל מי שקשור לדת פשוט יושב כל היום ואוכל קוויאר
שואל השאלה:
המגזר הכי מתגייס במדינת ישראל הוא החילונים.
לא הדתיים לאומיים.
1. הדתיות הלאומיות מקבלות פטור אוטומטי משירות מסכן חיים, בניגוד לנשים חילוניות שנשלחות לגבול עזה ולבנון להיות תצפיתניות
2. דתיים גברים גם מתגייסים פחות מחילונים, לפי מה שהבנתי וגם הולכים לשירות מקוצר של 16 חודשים בישיבת הסדר

הגיע זמן שיוויון.
אנונימי
נכון אתה צודק לגמרי
למה שרק הדתיים ישאו בנטל
שב תלמד תורה גם אתה
משתמט


הגיע זמן שיוויון!
^לימוד תורה הוא לא חוק במדינה הוא בחירה
גיוס לצבא הוא חוק למדינה וצריך להיות שווה בין כולם
הוא מצווה ליהודים וכל היהודים צריכים לשאת בנטל.
ציווי מבורא עולם הרבה יותר חשוב מציווי מאיזו מערכת חוקים שבני אדם קבעו (לא חלילה שאני מזלזלת בחוקים בכללי או בחובה להתגייס) אבל עדיין צריך פרופורציות
^לא כולם מאמינים ביהדות
לפי הנצרות כולם צריכים לקבל עליהם את ישוע כמשיח
לפי האיסלאם ישו + מוחמד
ולפי דתות אחרות דברים אחרים
דת היא בחירה חוק הוא חובה
ויודעת מה? יותר מזה. גם אם היהדות כן הייתה נכונה, לא היה צריך להכריח את כולם להיות דתיים, ועדיין לא הייתי מקשיבה ליהדות, בעיקר בגלל כמות הפעמים שיש רצח עם בתנך.
היהדות היא לא "דת" מהסיבה הפשוטה שאין לך ממש בחירה
ואני אסביר
ברגע שנולדת לאמא יהודיה אתה יהודי ומחוייב בכל המצוות הנוגעות אליך (הכוונה שלי היא מצוות של גברים לגברים וכו כהן וכו' וכן הלאה)
ה' נתן לנו את הבחירה אם לקיים את המצוות או לא אבל הוא נתן גם שכר ועונש
כלומר
כל יהודי מחויב לקיים תורה ומצוות
לכל אדם יש את האופציה בצורה טכנית לבחור האם לקיים אותן או לא אך הוא לא יכול לבחור לא להיות מחויב בקיומן.


אני אתן דוגמא להבדיל חומרית יותר
לדוגמא יש עבודה שחייבים להגיש למורה בשביל הציון
לתלמיד יש את האופציה הטכנית לבחור לא לבצע את התפקיד שלו ולא להגיש את העבודה
הוא יכול לבחור שלא להגיש אבל הוא לא יכול לבחור לא להיות מחויב להגיש את העבודה ולכן לבחירתו תהיינה השלכות
אנחנו מתפללים יותר מגן תאמין לי
אנונימית
לא צריך להכריח את כולם להיות דתיים וגם לא צריך להכריח את כולם להתגייס...
אני לא מתנגדת לגיוס כולם אצלינו עשו שירות
אני מתנגדת לדרך שזה מוצג ואני כרגע מדברת על הנושא כקו ועיקרון רעיוני ולא כמקרה לגופו
לא רק שלימוד תורה איננו חוק במדינה, הוא גם איננו חוק בתורת ה'! בספר דברים מצווה על היהודים להתגייס, הן למלחמת מצווה והן למלחמת רשות.

במלחמת החובה כלל גברי העם מתגייסים, אין החרדה ל"לומדי תורה" (שזהו מושג גלותי-אשכנזי, שלא היה רווח גם בקרב יהדות ספרד והמזרח (היו בודדים כי השאר היו יוצאים לעבוד)).
ובמלחמת רשות פוטרים רק ארבעה סוגי אנשים מהשתתפות אקטיבית במלחמה שאלו:
מי שארש אישה ולא לקחה
מי שנטע כרם חללו
מי שבנה בית ולא חנכו
והרך וירא הלבב.
איפה לומדי התורה? מה מעמדם בספר דברים? או לשמע הנהגת עם ישראל בספר דברים הייתה "אנטישמית" שכל מטרתה הוא ביטול עולם התורה? בבקשה לא לספר סיפורים. החרדים לא לומדים מהפחד שהתרבות החסידית תיעלם מהמיינסטרים הדתי, לא בכדי התנגדו לה הליטאים במשך שנים. היא מהווה כלי שליטה נרחב בבינת האדם כי בנויה על הרגש, והפחד שאנשים יכירו ברציונל ובהשכלה הוא זה שגורם להם לא להתגייס, והשאר? השאר כנראה לא התגברו על ההפסד במרידות מול רומי, על זה שלא הצלחנו להגן כמו שצריך על בית המקדש השני, תמיד זה אלו שמספרים למו שבית המקדש חרב בגלל שנאת חינם, שתלמידי רבי עקיבא מתו בגלל שנאת חינם, אבל אף פעם לא יספרו לנו שהם נפלו בהגנה על בית המקדש, ואפילו על כך שהרמב"ם מביא כי רבי עקיבא היה נושא הכלים של בר כוכבא!
^^להתנגד לדרך בו זה מוצג זה יפה, אבל אין לך דרך אחרת להביא. מדינת ישראל לא יכולה מבחינה ביצועית להתמודד עם מודל שאיננו צבא העם. אנחנו עם קטן, וחייב שכולם יתגייסו להגנה על המולדת!
יש מכיר הרבה חיליים שנפלו שהם מהציבור החרדי, ויש הרבה מהשומרון שבכלל לא מודיעים עליהם ולא עושים כ"כ רעש גדול בחדשות לעומת חייל שנפל מתל אביב וכו, חרדים הם בין הראשונים שקפצו על האמבולנסים במיוחד איחוד הצלה--חרדי.
פעולות מרכזיות של הציבור החרדי למען המדינה
1. רשת חסד והתנדבות ארצית
הציבור החרדי מוביל את מערך ההתנדבות בישראל, כאשר רבים מהארגונים המוכרים ביותר הוקמו ומופעלים על ידו:
הצלת חיים וחירום: ארגונים כמו איחוד הצלה (עם מעל 6,500 מתנדבים) וזק"א פועלים בקו הראשון של אירועי חירום וביטחון.
עזרה אזרחית: ארגון ידידים, המונה מעל 52,000 מתנדבים, מעניק סיוע בדרכים ובבתים לכלל אזרחי ישראל ללא עלות.
תמיכה רפואית: ארגוני ענק כמו עזר מציון, יד שרה וחסדי נעמי מספקים ציוד רפואי, תמיכה לחולים וסיוע למשפחות נזקקות בכל רחבי הארץ.
2. תרומה למאמץ המלחמתי (חרבות ברזל)
במהלך מלחמת "חרבות ברזל", נרשמה התגייסות אזרחית חסרת תקדים:
יוזמות נשים: הוקמו מיזמים כמו "חסד של אמת" לניחום משפחות חללי צה"ל וסיוע למשפחות המילואימניקים.
תמיכה בחיילים: אלפי מתנדבים חרדים עסקו באספקת מזון, ציוד וביגוד לחיילים בשטחי הכינוס ובחזית.
3. תרומה כלכלית ותעסוקתית
השתלבות החרדים בשוק העבודה נמצאת במגמת עלייה מתמדת, במיוחד בקרב נשים:
תעסוקת נשים: שיעור התעסוקה של נשים חרדיות הגיע ב-2024 ל-81%, נתון הקרוב מאוד לשיעור בקרב נשים יהודיות לא-חרדיות (82.5%).
השמות חדשות: בשנת 2024, כ-45% מההשמות החדשות לעבודה בירושלים היו של חרדים וחרדיות.
שימור הרוב היהודי: שיעור הילודה הגבוה (כ-6 ילדים לאישה) נחשב כגורם חיוני לשימור הרוב היהודי והחוסן הדמוגרפי של המדינה.
4. שירות בצה"ל ובשירות המדינה
למרות המחלוקות הציבוריות, קיימת נוכחות חרדית הולכת וגדלה במערכות השלטון והביטחון:
גיוס לוחמה: צה"ל הציב יעד לגיוס של 4,800 חרדים לשנת הגיוס 20242025, פי שלושה משנים קודמות.
שירות המדינה: חרדים משולבים בתפקידי מפתח בשירות הציבורי, אם כי ייצוגם עומד כיום על כ-2% וקיימות תוכניות להרחבתו.
5. תרומה רוחנית וזהותית
רבים בציבור החרדי רואים בלימוד התורה "סיירת רוחנית" המגנה על עם ישראל. מבחינתם, המסירות ללימוד התורה היא השירות הגבוה ביותר למען קיום המדינה והמשכיות הדורות.
אני לא בא להשוות חו כל יהודי הוא חשוב לא משנה מה חרדי או חילוני רק רציתי להראות שגם חרדים עושים משהו.
ואגב כמו שיש חיילים שהם לא ביחידות קרביות שהם לא פיזית נלחמים.כך יש חרדים שלומדת תורה ומגינה על החיילים ועל כל העולם כולו ויש חיילים חרדים שהם פיזית הולכים ונלחמים ומתים פיזית על המדינה.
אני לא מתנגדת לדברים שהוא אמר
אולי אם חלק מהם אני לא מסכימה אבל לא מתנגדת
אני שוב אסביר
אני לא מתנגדת לגיוס כולם אצלינו עשו שירות
אני מתנגדת לדרך שזה מוצג ואני כרגע מדברת על הנושא כקו ועיקרון רעיוני ולא כמקרה לגופו ^^
חוצמזה אני לא חושבת שלכולם השירות הנכון הוא דווקא צבא יש אנשים שיכולים לתרום הרב יותר במקומות אחרים
ועוד משהו חשוב מאוד ,
ואני מוכן להתערב על זה ,
תעשו סקר אמיתי מקצועי כלל החילונים המשתמטים זה בדוק יותר מכל החרדים שלא מתגייסים!
סתם מחפשים להיתפל לחרדים!
שואל השאלה:
^זה שקר
אתה משקר.
בכל הנתונים הרשמיים כולל הוכחות וגרפים צולבים יש את האמת המרה
שלפחות 80 אחוז מכלל המשתמטים הם חרדים
אתה משקר
אנונימי
^^השאלה היא אבל בסוף על אחוזים מתוך הציבור עצמו, ולא מספרים סתמיים, אחרת איך זה הוגן להשוות בין ציבורים שונים בגדלים שונים כאשר לאחד יהיו יותר אחוזי גיוס אבל גם יותר משתמטים בכמות רק בגלל הגודל?
זה שלא סופרים את רוב 'החילונים' המשתמטים זה לא אומר שהסקר אמיתי
rightwarrior, אז אין בתורה "לֹא יָמוּשׁ סֵפֶר הַתּוֹרָה הַזֶּה מִפִּיךָ וְהָגִיתָ בּוֹ יוֹמָם וָלַיְלָה" (יהושוע ו, ח)?

מהדברים הראשונים שאדם נשאל עליו בבית של של מעלה זה לא האם הוא קבע עתים לתורה (על פי שבת לא א)?

חובה זו לא כתובה בצורה מפורשת במשנה תורה לרמב"ם "כל איש מישראל חייב בתלמוד תורה: בין עני בין עשיר, בין שלם בגופו בין בעל ייסורין, בין בחור בין שהיה זקן גדול שתשש כוחו, אפילו עני המחזר על הפתחים, ואפילו בעל אישה ובנים - חייב לקבוע לו זמן לתלמוד תורה ביום ובלילה, שנאמר "והגית בו יומם ולילה" (יהושע א, ח) (הלכות תלמוד תורה א, ח)?

זה לא נפסק בשולחן ערוך כהלכה למעשה?

"כל איש ישראל חייב בתלמוד תורה בין עני בין עשיר בין שלם בגופו בין בעל יסורים בין בחור בין זקן גדול. אפילו עני המחזר על הפתחים אפילו בעל אשה ובנים, חייב לקבוע לו זמן לתלמוד תורה ביום ובלילה, שנאמר והגית בו יומם ולילה. ובשעת הדחק, אפילו לא קרא רק קריאת שמע שחרית וערבית, לא ימושו מפיך קרינן ביה (הגהות מיימוני פ"א וסמ"ג עשין י"ב). ומי שא"א לו ללמוד, מפני שאינו יודע כלל ללמוד או מפני הטרדות שיש לו, יספיק לאחרים הלומדים" (יורה דעה רמו, א)

הגה: ותחשב לו כאילו לומד בעצמו (טור). ויכול אדם להתנות עם חבירו שהוא יעסוק בתורה והוא ימציא לו פרנסה ויחלוק עמו השכר, אבל אם כבר עסק בתורה אינו יכול למכור לו חלקו בשביל ממון שיתנו לו. (תא"ו נתיב ב' מש"ס דסוטה)" (יורה דעה רמו, א)

התורה נתנה פטורים לאלה שמעיקרא היה חייבים ומשהו אחר פטר אותתם ואלה שתורתם אומנותם מעיקרא לא היו חייבים אותם בשביל לפטור אותם ממלחמת רשות וכן כתב הרמב"ם במשנה תורה: ולמה לא זכה לוי בנחלת ארץ ישראל ובביזתה עם אחיו? מפני שהובדל לעבוד את השם ולשרתו, ולהורות דרכיו הישרים ומשפטיו הצדיקים לרבים, שנאמר "יורו משפטיך ליעקוב, ותורתך לישראל" (דברים לג, י). לפיכך הובדלו מדרכי העולם: *לא עורכין מלחמה כשאר ישראל*, ולא נוחלין, ולא זוכין לעצמן בכוח גופן; אלא *הם חיל השם*, שנאמר "ברך השם חילו" (דברים לג, יא), והוא ברוך הוא זיכה להם, שנאמר "אני חלקך ונחלתך" (במדבר יח, כ)

ולא שבט לוי בלבד, אלא כל איש ואיש מכל באי העולם אשר נדבה רוחו אותו והבינו מדעו להיבדל לעמוד לפני ה' לשרתו ולעובדו לדעה את השם, והלך ישר כמו שעשהו האלוהים, ופרק מעל צווארו עול החשבונות הרבים אשר ביקשו בני האדם, הרי זה נתקדש קודש קודשים, ויהיה השם חלקו ונחלתו לעולם ולעולמי עולמים; ויזכה לו בעולם הזה דבר המספיק לו, כמו שזיכה לכוהנים וללויים. הרי דויד אומר "השם, מנת חלקי וכוסי, אתה, תומיך גורלי" (תהילים טז, ה)" (הלכות שמיטה ויובל יג, יב-יג)
^^לדעתי פשוט סופרים את אלה שמתגייסים......
אתה חושב שפשוט ממציאים אנשים שלא קיימים בסקרים?
זה כבר דבר אחר
יפה אמר^^
אני מתכוון שלא באמת מראים את הנתונים האמתיים ,
ויש הרבה 'חילונים' משתמטים שלא מראים בסקרים את המספרים שלהם ואז זה נראה כאילו כל החילונים מתגייסים בתכלס זה לא נכון כמו שאצל החרדים לא כולם מתגייסים יש ויש אבל שלא הסתירו את המספרים של החילונים של אלה שלא מתגייסים 'משתמטים'
אח שלי יש גם חרדים שמתגייסים
^^^^^אני דיברתי על חמישה חומשי התורה, ובנוגע לרמב"ם, יש בינכם לבינו פרדוקס גדול ביותר, הרי הרמב"ם מביא כי צריך ללמוד את מדעי החיים, מדעי הטבע, מתמטיקה, רפואה, אסטרונומיה לצד לימודי התורה, מה שאינכם עושים בחוסר לימודי הליבה הקיימים במגזרכם, מאחר ואתם רק לומדים תורה, הוא מכנה אתכם "הרבנים הבורים".
היכן כתוב שמי שתורתו אמונתו לא נכלל בגיוס בחמישה חומשי התורה? אני די חושב שהוכחתי אחרת, לפי השקפתי, אם היה צורך לפטור אותם מן הגיוס, היו מציינים זאת בתורה, אך זה לא נכון, ולכן לא פטרו. והרמב"ם מביא גם כי המשיח בעצמו איננו צריך להיות אדם לומד תורה, כך שגם לוחם יכול להיות וזה מראה על המעמד הגבוה שקיבלו הלוחמים דאז, ומנהיגי עם ישראל, ומוכיח לנו שוב שכולם חייבים בגיוס.
לא סתם החרדים לא מתגייסים (חלקם , יש כאלה שלא ברור למה) אבל זה לא הנושא לדיון כרגע
אנונימית
^^^^פה אתה כבר טוען למיתוס, אם יש לך ראיות לטענה הזאת אני אשמח לשמוע, אבל לא ידוע לי על שום סקר שמראה על אחוזי גיוס גבוהים יותר אצל חרדים מאשר אצל חילונים
^^^ אז אתה אומר שרק מה שכתוב בחמישה חומשי תורה שרק הוא קובע? אתה ח"ו קראי או שומרני? בכל מקרה מצוה זו כתובה בתורה בציווי "וְשִׁנַּנְתָּם לְבָנֶיךָ" (דברים ו, ז) וכדאי שתעיין בקידושין ל א.

דבר השני, הרמב"ם לא כתב שחובה ללמוד את כל מה שהבאת לצד לימוד התורה והוא כתב על ראב"ד בשונה ממנה היה עוסק אך ורק בתורה "מעולם לא ניצחני אדם, אלא בעל מלאכה אחת" (כי לא עסק ברפואה ופילוסופיה שזה כן לקח מהרמב"ם)

תורתו אומנתם נכלל בשבט לוי שהם מורי הוראה ובגלל זה לא ניתנה להם נחלה

ובטח שמשיח *חייב* להיות תלמיד חכם ולהגות בתורה יומם ולילה: " ואם יעמוד מלך מבית דויד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, ויילחם מלחמות השם - הרי זה בחזקת שהוא משיח: אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל - הרי זה משיח בוודאי" (הלכות מלכים ומלחמות יא, ד)

מעניין שאתה מדלג על מה שנוח לך ואפילו מפסוקים מפורשים על המשיח בישעיה: "הִנֵּה יַשְׂכִּיל עַבְדִּי יָרוּם וְנִשָּׂא וְגָבַהּ מְאֹד" (ישעיה מב, יג) שעל זה אמרו שיהיה למטה מן משה (בנבואה) וגדול משלמה המלך ע"ה (החכם באדם)
דיי כבר עם השאלות האלה כל הזמן.
יש חרדים שמתגייסים ויש גם כאלה שלא, אבל אכשהו כולם שמים לב רק לאלה שלא
וחוצמזה יש גם חילונים שלא מתגייסים
מורכבת.com לפי ההגיון שלך כל עזאתי צריך לתמוך בחמאס כי לשם הוא נולד, וכל גרמני צריך להיות נאצי.
זה שנולדת להורים מדת מסויימת לא אומר שאתה צריך להקשיב לדת בעצמך.
צריך לעשות סדר בדברים

יש דבר שנקרא גם היסטוריה, היסטוריה לעם היהודי.
יודעים מי היו במהלך כל הדורות אלו שנלחמו נגד האויבים שלנו?
היו צדיקים שומרי תורה ומצוות (כמו חרדים כיום) שהיו נלחמים, ועליהם היו גם כאלו שלומדים תורה.
וכן, ניצחו, מתו, ניצחו, מתו.
אז לבוא ולהגיד בדור שלנו, שרק חילונים נלחמים ומתים? זה לשחק על הרגש ולהיות צבועים.
למה?
א'. יש גם חרדים וגם דתיים שנלחמים ונפצעים וגם מתו, נכון אומנם בכמויות קטנות
ב'. במהלך כל הדורות היו אלו 'חרדים' רק לא היה את המושג הזה פעם, שנלחמו ומתו ונתנו מעצמם עבור עם ישראל ולנצח את האויבים, הצבא אז היה צבא הלכה, לפי מה שצריך. לא כמו היום, שזה לרוב צבא שפועל על פי ערכים חילונים, ומה זה ערכים חילונים? לרוב הלכים שלא הולכים יד ביד עם התורה ולפי ההלכות ומה שחרדים צריכים בשביל לשרת שם. עזבו את זה שהם לא רוצים באמת חרדים שחלילה לא יחזירו אותם בתשובה את כל הצבא.

יש עוד 10001 סיבות למה חרדים לא מתגייסים ולא יתגייסו.
בסופו של דבר האמונה, התורה, הקדוש ברוך הוא, ולא לחזור חלילה בשאלה או להדרדר בצבא, חשובים יותר מהצבא. ואני לגמרי מבין אותם.
רק חבל שיש יהודים שלא מבינים את זה וצריך להסביר להם כמו אנשים בסטיפס או במדיה או תקשורת או בכללי המון המון אנשים מעם ישראל. זה עצוב לאן הגענו. לא יודעים מה זה תורה מה זה היסטוריה למה הם לא מתגייסים, העיקר להאשים אותם בכל דבר ומצב שקורה במדינה.

איפה הייתם שרבי עקיבא ו24000 תלמידים נרצחו?
מי היו לוחמים במרד בר כוכבא?
החשמונאים?

הכאב של אמא ששכלה בן לא תלוי אם היא חילונית או חרדית.
אבל גם הדרך שבה כל קבוצה תורמת לעם ישראל לא חייבת להיות זהה.
הם חושבים שהם עוזרים עם תפילות (חלקם). זה טיפה יותר מורכב מזה. אם היה פה נכון ולא נכון אז הבעיה הזו הייתה נפתרת ממזמן. הם בטוחים שמה שהם עושים זה טוב ונכון.
ולמה שלא יהיו בטוחים שמה שהם עושים זה טוב ונכון? ^
רק חילונים ?
בנתיים כמו שאני רואה יש השתמטות גם מצד החרדים כמובן אבל גם מהצד של החילונים, היחידים ש100 אחוז מהם הולכים לצבא זה התורני הלאומי

באופן כללי זה קשור לתפיסה של היהודי כלפי המדינה ועד כמה היא חלק מהזהות שלו, אם המדינה ובתוך זה גם הגיוס לא רק שהם לא הזהות שלי אלא הם הורסים אותה אז כמובן שאני לא אתגייס כי אני מרגיש שאני מאבד את עצמי
זאת המחשבה מהצד החרדי וגם בחלק לא מבוטל אצל הציבור החילוני
רוב העם שלנו הוא חילוני אז סטטיסטית זה נראה ככה . אבל המון המון מהחילונים גם לא מתגייסים והרבה חרדים כן.
התקשורת תמיד תנסה להוריד את החרדים כמה שתוכל כמו בעניין החיסונים וכו'
^^^^^^ על אותו משקל אפשר לומר שזה שאנחנו נולדנו בחיים בישראל לא אומר שאנחנו חייבים לשמור את החוקים שנקבעו כאן בכנסת רק כי אנחנו נולדנו וחיים כאן
^^
זה לא נכון רוב העם מסורתי לכיוון השומר תורה ומצוות
רוב העם שאת נפגשת איתו אולי חילוני
ben, אציין שאז שהעם היה עם השם הלוחמים שלנו לא היה מתים ויש על זה פסוק ממלחמת מדיין "וַיֹּאמְרוּ אֶל מֹשֶׁה: "עֲבָדֶיךָ נָשְׂאוּ אֶת רֹאשׁ אַנְשֵׁי הַמִּלְחָמָה אֲשֶׁר בְּיָדֵנוּ וְלֹא נִפְקַד מִמֶּנּוּ אִישׁ" (במדבר לא, מט)
בכל התקופות? חשמונאים נגיד, בר כוכבא וכו'
לא רק חילונים מתים למען המדינה, דווקא הרוב דתיים אבל גם הרבה חילונים. החרדים מקבלים קצבאות מהמדינה וזאת הסיבה שעדיין לא מתגייסים, הם מקבלים כסף מהמדינה בלי לתרום אז למה שהם כביכול יעשו "התנדבות חינם"? ברגע שיורידו להם את הקצבאות וישימו להם אולטימטום להתגייס הם יתגייסו הרבה יותר. עד שלב מסוים לחרדים הייתה חובת גיוס כמו כולם והם התגייסו. אני לא פוסלת שהם צריכים יחידות מיוחדות כדי שיתאימו (באופן אפשרי) לאורח החיים שלהם, אבל לצעוק "נמות ולא נתגייס" לא יפתור שום דבר, ולא יגרום לממשלה לפעול כדי להגדיל את מספר היחידות הללו.
DCC
כי חרדים פחדנים
לפי הניסוח שלך אני מבין שלא עברת את גיל 7, אז אין לי למה אפילו לנסות להסביר לך כי זה לא יהיה שווה את זה, ולמה רק החילונים מתים למען המדינה? לא נכון יש גם הרבה דתיים ויש גם חרדים שעובדים בזקא ועושים את העבודה השחורה שאף חילוני לא רוצה לעשות והם רואים זוועות שחילונים לא רואים והם החזיקו ואספו גופות שחילונים לא אספו וכן יש להם פטור מהצבא מסיבה מוצדקת ואתה תתמודד
כמה גסלייטינג יאללה לאף אחד לא אכפת מעובדות יותר,
אחוז הגיוס של החילונים וגברים הדתיים לאומים הוא בערך 80% , להרבה גברים דתיים יש סוג של שירות יותר מקוצר כחלק מישיבת הסדר.
לציבור הדתי לאומי יש אחוזים יותר גבוהים בקרבי גם בגלל אידיאולוגיה וגם בגלל שנשים דתיות לרוב לא מתגייסות או לא מתגייסות לתפקידים קרביים.
אנונימי
צריך לשים דברים בפרופורציה ,בזקא יש בערך רק איזה 1000 מתנדבים קבועים , לפי דעתי צריך להכיר בזה בתור שירות אם עושים את זה 3 שנים אבל עוד פעם יש עשרות אלפי צווי גיוס לחרדים שלא נענו.
אנונימי
^בדיוק, אנשים מציירים את זה כאילו כל החרדים מתנדבים בזקא, רובם לא.
DCC
אה אז עכשיו משווים את התורה לארגון טרור ? ולנאציזם?
סליחה אבל אני לא יכולה לקחת בנאדם שעושה השוואה טיפשית כזאת ברצינות
מי השווה את התורה לארגון טרור?
אנונימי
תקרא^
כי הרבת טובות אליי.

א. אני רואה בתורה שבכתב, בחמישה חומשי בתורה כתורת המחייבת קודם כל, ובכל השאר כנלווים לה. היא זו שהובאה אל משה רבנו כתורה המחייבת תחילה, עוד קודם לכל ספר אחר שנכתב שנים אחרייה, שגם לו אני רוכש כבוד ומעמד אך לא באותה הרמה לה אני רוכש כבוד לספרים שניתנו לנו מה'.

ב. הרמב"ם כן הביא שחובה ללמוד את את מה שהבאתי כצד לימוד התורה, ואף גם את העבודה:
"כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא! לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה" (הלכות תלמוד תורה, פרק ג'), ו "על ידי התבוננות האדם דרך לימוד מדעי הטבע בבריאה הוא מתרשם ממעלת מעשי ה' ועקב כך הוא מתמלא אהבה ויראה מפניו".

ובנושא המשיח, גם הרמב"ם מביא כי איננו חייב להיות לומד תורה:
"אל יעלה על דעתך שהמלך המשיח צריך לעשות אותות ומופתים, ומחדש דברים בעולם, או מחיה מתים, וכיוצא בדברים אלו שהטפשים אומרים. אין הדבר כן, שהרי רבי עקיבה חכם גדול מחכמי משנה היה, והוא היה נושא כליו של בן כוזבא המלך. והוא היה אומר עליו שהוא המלך המשיח, ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח, עד שנהרג בעוונות; כיון שנהרג, נודע שאינו זה. ולא שאלו ממנו חכמים לא אות ולא מופת."
(הלכות מלכים, פרק י"א פסוק ג')
בואו תבינו.

אנשים שאומרים "למה הוא עושה ככה ואני עושה ככה "
מה אכפת לך מה הוא עושה ? אתה עושה הכי טוב,מה אכפת לך מה מישהו אחר עושה ?
מה שנקרא,"אל תסתכל בצלחת של אחרים ".

החרדים לא מתגייסים וזה לא מעניין אותי בכלל,ואני מתגייס לסיירת קרבי !
זה לא מעניין אותי מה אחרים עושים !
מעניין אותי מה אני עושה !


וזה לא רק בגיוס,בכל דבר אחר בחיים, תתעסקו בחיים שלכם,לא באחרים !.
^^ אז תן לי "לחדש" לך שתורה שבעל פה קדמה לתורה שבכתב כי פעם היא לא הייתה כתובה ועד אז הדברים היו בעל פה

הבאת רמב"ם שאוסר להתפרנס מן הצדקה בשביל ללמוד תורה כי זה מבזה את התורה וכאין מכאן שום ראייה שיש חובה ללמוד מקצועות ליבה שהבאת

ושוב הבאת את הדוגמא מבר כוכבא והתעלמת ממה שהרמב"ם הביא בהמשך שמשיח אמור להגות בתורה כאביו דויד ע"ה (מעבר לכך שבר כוכבא היה טעותו של רבי עקיבא ויש אומרים שבגלל זה היה צריך לעבור תיקון)

^ הכי גרוע שאומרים את זה ביחס לקיום המצוות שזו כן חובה של כל העם שלנו בשונה מגיוס לצבא שלכל אחד אמור להיות תפקיד שלו
^^האם אתה נגד הקונספט של בתי משפט?
מכיוון שזו כל העבודה שלהם;)
שואל השאלה:
זה שרק צד אחד מת
זה שרק חילונים מתים וחרדים לא
כלומר לצד אחד יש פטור משכול ולשני לא
זה מצב לא תקין
זה מצב אבסורדי
זה מצב חולני
והחילונים זועקים ולא יכולים יותר
אנונימי
שומע .
אני לא מבין מה יש לכם,אתם כאילו אומרים, צריך שגם מהחרדים ימותו לא מספיק אנחנו.

חבר טוב שלי,אח שלו הלך,ואני לא בעד גיוס חרדים שבאמת לומדים.

אני לא אומר כמוכם,אם גם לי מישהו מת,אז גם לו צריך.
תתעסקו בחיים שלכם,עצתי.
^חס וחלילה שהם צריכים למות, אף אחד לא צריך, אני חושב רק שהמדינה צריכה לשים על כל האזרחים את אותן זכויות וחובות, זה הכל
^^^^ אז אני בעד סנהדרין שתפקידו לאכוף את חוקי התורה ועל זה אנחנו מתפללים בכל יום חול 3 פעמים "השיבה שופטינו כבראשונה ויועצנו בתחילה"

^ כמו שהקדוש ברוך הוא נתן לכל היהודים אותן זכויות ושוות (למעט מצוות שנשים פטורות מהן ויש מצוות רק למלך ויש מצוות רק לכהנים ויש מצוות רק ללווים שגם הם מתחלקים לשוערים ולמשוררים ומצוות רק לישראל) ובכל זאת רב היהודים עדיין לא מקיימים את כל החובות שלהם ועדיין רוצים זכויות של יהודים
^אפילו הסנהדרין מתעניין במה אנשים אחרים עושים, לדעתי זה דבר חשוב בשביל לקיים חברה מתפקדת
עם איך שזה ככה המצב היום בצהל,מצב מעולה ממש בלי חרדים.
לא צריך את החרדים.

אתם כמו ילדים קטנים.
"אמא למה היא קיבלה שתי סוכריות יותר ממניי !"
"זה לא הוגן"

תפסיקו להיות ילדים קטנים, תפסיקו להתסכל למה הוא ככה ואני ככה .^^^
^^^^^חס וחלילה שימותו, אף אזרח של מדינת ישראל לא צריך למות. פשוט שגם החרדים (כמו החילונים והדתיים) ייקחו חלק בגיוס (כמו עד שנת 1977)
DCC
^^העומס בצהל מטורף......
כמו שכתבתי לך, אנשים עם משפחות משלמים על זה בימי מילואים, זה לא זעקה שאני צועק זה המשפחות שלהם.
עם כל הכבוד זה ממש כמו מיסים, אם עכשיו פותרים מגזר ספציפי ממיסים זאת אפליה, וזה הגיוני שאנשים לא ירצו שהכסף וההשקעה שלהם יגיעו לאנשים שלא לוקחים חלק, לדעתי אם מישהו לא מתגייס זה לגיטימי רק אם הוא לא לוקח שום דבר משירותי המדינה
^^^^ לפחות אתה לא בעד אנרכיה שזה מעולה כי אם רק אחד יחליט בעצמו רק על סמך דעת עצמו מה מותר ומה אסור זה יהיה גרוע שאין גבולות ברורים

^^^ האמת שהאידיאל היה שהחרדים יהיו בתוך הצבא אם כי בצבא שמתנהל על פי הלכה וככה היו מצליחים יותר
^זה כבר דיון נפרד קצת, אבל אני שמח שאנחנו מסכימים על משהו
מה השתנה ב1977 ? ^^^^
^בשנת 1977 מפלגת הליכוד עלתה לשלטון ונתנה יותר תמיכה פוליטית וכלכלית לחרדים, מה שגרם לירידה משמעותית במספר המתגייסים מהחברה החרדית
DCC
וואלה

שמע,אני בעד גיוס חרדים אני לא אומר שלא .
אבל בלי כוח,מי שרוצה שיבוא .
המצב היום כל כך טוב מבחינת הצבא,לא צריך חרדים,זה סתם ילדותי.

חוץ מזה הם שומרים עלינו ,עם הלימוד שלהם. ^
שואל השאלה:
^בנתיים מי ששומר ומגן עלינו במלחמה אלה הטייסים המופלאים ויחידות הקרביות בצה"ל
לא אף אחד אחר
אם הם לא בטוחים באמונה שלהם וחושבים שהצבא יקלקל אותם זה לא אשמת החילונים
הם יכולים להתגייס וללמוד תוך כדי
אבל זה שרק צד אחד יש לו פטור משכול וצד אחד לא
זה המצב הכי חולני שקיים
והחילונים לא מסוגלים יותר לזה
אנונימי
^ ולמה שהם יסכימו להיות עם אלה שלא מעריכים את התרומה של הלימוד שלהם ומנכסים הצלחה רק לעצמם כאילו הם שולטים על כל העולם כולו?
^^^כרגע המצב טוב מבחינה צבאית, אבל בחרבות ברזל המצב לא היה טוב בכלל וכמעט ולא הצטרפו חרדים לצבא (אני לא אומרת שלא היו כאלה שהצטרפו, היו וזה מכובד וכל הכבוד שיצאו מאורח החיים שלהם כדי לתרום למדינה במצב קיצון). כרגע הבעיה היא שאין מי שרוצה
DCC
שואל השאלה:
^^המון מעריכים
כמו שרשמתם למרות שאני לא מסכים עם זה הרוב דתיים שמתגייסים ונופלים לא?..
וגם יש המון חילונים בצהל שומרי מסורת..
וגם אם מישהו פחות מעריך ופחות מאמין זה סיבה לתת לו למות לבד? זה סיבה לא להתגייס? זה סיבה לא לשאת בנטל? זה סיבה לתת רק לאחרים למות ולהתגייס?
איפה הלב? איפה האנושיות?
מי שלא מספיק מאמין באמונה שלו ולא מספיק מחזיק ממנה וחושב שהצבא יקלקל אותו אז הבעיה היא בו
אבל זה לדעתי לא הסיבה האמיתית. זה המצאה. נוח לחרדים במצב הזה.
ולא- החילונים זועקים. הם מלאים. הם לא יכולים יותר.
אנונימי
שילכו לישיבות להחליף אותם שילמדו תורה והחרדים יחליפו אותם בצבא
אי אפשר לנטוש 2 ספינות אם אחת קצת לא פועלת טוב
שואל השאלה
אני חותם לך שבלי הלימוד של החרדים אני ואתה לא היינו מדברים פה.
כל העם היהודי היה ויכול להימחק בלי לימוד תורה.
^הממ לחתום על משהו זה קל, השאלה היא איך אתה מגיע למסקנה הזאת
שואל השאלה:
^^. אני רואה מי מציל אותנו במלחמה עם איראן
הטייסים, היחידות הקרביות..
אני גם רואה למי חרדים מתקשרים שיש נפילות(ויש לא מעט נפילות בערים חרדיות)
לכוחות הביטחון, בין היתר לצה"ל- אותו גוף שהם זועקים נמות ולא נתגייס
אני רואה למי הם מתקשרים וזועקים שיש אסונות(ויש לא מעט) כמו מירון וכדומה, לכוחות הביטחון..
אני רואה בפיגועים למי הם זועקים ונעזרים..
אבל זה לא משנה
יכול להיות שיש להם תרומה
כל מה שאני בא ואומר שלא יכול להיות שצד אחד ימות וצד יהנה מפטור משכול רק כי הוא לא מספיק מאמין באלוקים ולא מספיק בטוח באמונה שלו וחושב שהצבא יקלקל אותו.
לא ייתכן
לא סביר
ולא הגיוני
זה הכל
אנונימי
ואם הציבור שאשכרה מתגייס עובד ומכניס כסף למדינה יחליט שהוא לא רוצה יותר להיות פרה חולבת למשיחיסטים אנטי ציונים ,אז מה אתם חושבים שיקרה חוץ מאיבוד הריבון השלישי של העם היהודי על ארצו?
אנונימי
ואני חותם לך שבלי העבודה הקשה של הציונים (שברובם אתיאיסטים) בעשרות שנים שלפני קום המדינה לא הייתה פה מדינה
אנונימי
אחי,איראן ? אתה באמת חושב שמדינה קטנה כמו ישראל מנצחת מעצמה כמו איראן ?
זה רק נסס.

ובקשר לחרדים,בסוף החיים,שלי ושלך,ושל כל יהודי, החרדים זה אלו שיקברו אותך,תזכור את זה תמיד .
הם אלו שקוברים כל יהודי,תעריכו את זה אצלם לפחות.^^^
שואל השאלה:
^מעצמה כמו איראן?
איראן היא מדינה דתית ברובה, והיכולות הצבאיות שלה הם בין הנמוכות בעולם
לא אני אומר
אלה מדדים שמתפרסמים
וסליחה, באמת סליחה, בנתיים רוב הנפגעים במלחמה הזאת הם חרדים.. ולמרות שהם צועקים נמות ולא נתגייס אנחנו באים לעזור להם.. ובצדק
מה שבטוח, שהמצב שכרגע לא הגיוני ולא תקין
החילונים זועקים ולא יכולים יותר
אנונימי
^^דווקא היכולות הצבאיות של איראן נמוכות מאוד, לעומתם ישראל מדורגת מאוד גבוה מבחינת יכולות צבאיות עולמיות.
DCC
איראן גדולה בישראל בגודל ובאוכלוסייה אבל הכלכלה המודרנית של ישראל חזקה פי כמעט 15, חוץ מזה איראן היא דיקטטורה דתית שבמהלך השלטון שלה התרוקנה מכל מי שהיה חכם מספיק כדי לברוח ונאמן מספיק לאידיאולוגיה שלה,
ככה יוצא מצב שבעלי הכוח נמצאים במקומות שלהם בזכות נאמנות וקשרים אישיים ולא בזכות כישרון .
אנונימי
^^מאיפה הבאת את זה? בשנים האחרונות איראן מובילה על ישראל בטבלאות הדירוג הצבאי במקום 1. איראן ממש לא חלשה צבאית, אל לך לזלזל באויב. היכולות שלהם כלל לא נמוכות.
^בדקתי שוב והפער לא כזה גדול, נראה שהדירוגים השתנו בהרבה מהפעם האחרונה שבדקתי, תודה שתיקנת אותי. בכל זאת הכלכלה הישראלית חזקה בהרבה מהאיראנים למרות הגודל והאוכלוסיה באיראן
DCC
^כן, הכלכלה האיראנית יכלה לפרוח אם המערב לא היה פוחד ממנה ומביא את חומייני. בגדול, איראן ככה רק בגלל הסנקציות, מבחינה תיאורטית מציאותית יש לה את האופציה להפוך לאחת הכלכלות הגדולות במדינה בעיקר בגלל מינרליים שיש במדינה, עתודות נפט רבות וגז במפרץ, ככה שאם לא המערב, איראן הייתה היום כלכלה גדולה.
^צודק, מבחינת משאבי טבע יש להם פוטנציאל גדול, אבל הדיקטטורה הורסת להם מאוד.
DCC