4 תשובות
מצרכים
•1 בצל בינוני לקצוץ ולטגן
•2 גזרים בינוניים לחתוך לקוביות ולהוסיף לבצל תוך כדי טיגון.
•כ- 8 כוסות מים רותחים להוסיף לסיר
•1 שקית אפונה יבשה
•חצי חבילת כוזברה קצוצה
•פלפל שחור גרוס
•1 כפית מלח גס
•1 כף אבקת מרק עוף
•2 כפות קמח רגיל מעורבבות במעט מים רגילים - הוספה לקראת סוף הבישול בתנאי שהמרק אינו סמיך מספיק לטעמכם.
אופן ההכנה
לתת למרק לרתוח פעם אחת, להניח את הסיר על להבה בינונית נמוכה ולבשל כשעה וחצי עד שעתיים.

לא לשכוח לערבב את המרק מידי פעם על מנת שלא ישרף. בסוף הבישול יש לבדוק תיבול, ניתן להוסיף מעט מלח אם חסר. לא לשכוח את הקמח שנועד להסמיך את המרק במקרה הצורך. מתקבל מרק סמיך וקרמי. למי שאוהב את המרק חלק מאד מאד- ניתן להעביר בבלנדר.

יש להשרות 500 גרם אפונה יבשה וברורה לילה שלם.

אופן הכנה:
לטגן קלות בצל + 4 שיני שום
להוסיף 2-3 ליטר מים ולהרתיח
להוסיף את האפונה לאחר שסיננו
להוסיף 2-3 כפות מרק עוף, מלח, פלפל שחור, פפרקיה מתוקה וקצת פפריקה חריפה
להוסיף עלה סלרי חתוך קטן.
להוסיף 2 גזרים + תפו"א חתוך לקוביות
לבשל על אש נמוכה כשעה עד שהאפונה והירקות יתרכחו.

מרכיבים:
2 בצל לבן - גדולים וחתוכים גס
3.5 כוס/ות אפונה יבשה
1 צרור / חבילה כוסברה - חתוך גס
1 צרור / חבילה פטרוזיליה - חתוך גס
1 סלרי - אם יש... אם אין ניתן לוותר
2 כפית/ות כורכום
2 כפית/ות אבקת קארי
1 כפית/ות מלח
0.25 כפית/ות צ'ילי יבש
0.5 כוס/ות שמן זית - לא להתקמצן כי זה הרבה מהטעם


אופן ההכנה:
שוטפים את האפונה במסננת. מטגנים את הבצל (ואת שורש הסלרי - כשיש) עד להשחמה (לא על אש גבוהה!). מוסיפים את האפונה ומטגנים כדקה. מוסיפים מים כשני אגרופים מעל האפונה
מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 40 דקות עד להתרככות.

מוסיפים את התבלינים (להזהר עם הצ'ילי. המטרה היא להגיע לעקצוץ עדין).

טועמים ומתקנים תבלינים לפי הטעם. (ניתן להוסיף למי שרוצה זנגביל, שום, פלפל... לפי הטעם). מבשלים 5 דקות.

מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, טוחנים את המרק בבלנדר (בלנדר סטיק) וממשיכים לבשל עוד כ- 15 דקות להסמכה.


2 מדרגים. 2 אוהבים.
51,119 צפיות במתכון זה.
תגובות
דרג מתכון
הוסף לאהובים



להרשמה
ולהוספת מתכון



בבקשה קישור לבריאות.