8 תשובות
אם שמרת אותה במקרר, סביר להניח שלא..
תטעמי קצת. אם היא חמוצה אז היא מקולקלת.
יש מצב-כי כנראה כבר בזמן הקניה-היה קרוב תאריך התפוגה שלה..
זו בעיה ידועה עם חומרים במשקל...
אך את יכולה לדרוש מהמעדניה-להראות לך את "הבלוק" את כל הגוש -למצוא תאריך אחרון..
את יכולה לחקור את ההיסטוריה של חתיכת הגבינה הזו, לכי לסופר ותחפשי את הבלוק ממנו היא ניחתכה ותיבדקי את התאריך תפוגה שלו.
תריחי, תטעמי ותחליטי אם מקולקל או לא:)
אם נשמה במקרר - אז סביר להניח שהיא טריה.
בכל אופן - מוצרים מלוחים וגבינות כחושות נשמרים לאורך זמן.
גבינה בולגרית ו/או כל גבינה מלוחה אחרת במקרר יכולה להשמר טריה גם שבועיים.

בכל מקרה, גם גבינה מלוחה מקולקלת - מסריחה.
ערב-טוב.
לילי יקירה, אם יש הגבינה שכבה שקופה מעט צמיגה והטעם מחצמץ, הגבינה מקולקלת, תאריך התפוגה הוא תאריך משוער, הרבה פעמים אני חוזרת מנסיעה ותאריך של מוצרי החלב פג תוקף
וכשאני פותחת הם עדין אכילים, ידיד העובד במחלביה אמר לי שאפשר לאכול מוצר שפג תוקפו מספר ימים אחרי.
ימים יפים עםהרבה בריאות והצלחות
לפי התקנות יש לצרוך את הגבינה הנמכרת במשקל בתוך חמשה ימים מהמועד שנקנתה. ניתן לראות כי על הברקוד מוטבע תאריך תפוגה לפי החישוב הנ"ל או לחלופין את ההערה שהבאתי כמובן אם היא נשמרה בקירור.

תכל'ס אני אישית אכלתי גבינה שנשארה שבועיים במקרר והיא הייתה בסדר גמור במיוחד לאור העובדה שיש גבינות שמתיישנות בלא קירור במשך חודשים (צפתית קשה, קממבר, קצ'קבל, רוקפור, פרמזן והרשימה עוד ארוכה..)

כמובן שאם מופיעים סימני קלקול ולו הקטן ביותר לא לגעת ולא לקחת סיכון זה עלול להיגמר באסון!
לא אך היא יכולה להתייבש קמעה במעטה החיצוני, אפשר לפתור את הבעיה ואף לעדן את הטעם המלוח ע"י השרייה במים או בחלב
אברהם שרם מומחה סטיפס