6 תשובות
שואל השאלה:
בבקשהה
אנונימית
קודם כל, הכי הכי חשוב: תהיי שם בשבילה. אל תכעסי עליה שאת מגלה שיש תקופות שיותר קשה לה. תהיי חברה טובה ותדאגי לה ותתענייני בשלומה, תדברי איתה כל כמה ימים על איך היא מסדרת ומה ההורים שלה אומרים. את לא יכולה "להוציא" ממנה את המחשבות, כי היא צריכה טיפול ועזרה מקצועית. המקסימום שאת יכולה לעשות בתור חברה זה להיות שם בשבילה ולחבק אותה שקשה.
גם את נכנסת עכשיו לתקופה לא קלה, וזה יהיה מלחיץ אבל אתן שתיכן תצאו מזה חזקות יותר! אל תשכחו את זה❤
היי יקירה,
נראה שאת מנסה לעזור לחברה עם שסובלת מהפרעות אכילה ונסיונות לפגיעה עצמית וכל הכבוד לך על זה!
כדאי שתמשיכי להיות בקשר ולתמוך בה.
חשוב מאוד לשתף מבוגר שאת סומכת עליו שיוכל לעזור ולהפנות אותו לגורמים מקצועיים.
אפשר גם לפנות למוקד 105 ע"מ שינסו לעזור.
בהצלחה!
שלום יקירה,

שומע מהמילים שלך את הדאגה העמוקה שיש לך עבור חברתך. משער כמה תעצומות נפש נדרשות עבורך לראות אותה במצב הזה ולעזור לה בהתמודדות שלה.

מהכתיבה שלך ניכרים הניסיונות הרבים ואולי אפילו מעט ייאוש שעולה בעקבות חוסר שינוי מהותי. יחד עם זאת, נראה שהיא מעוניינת בשינוי ורצון לדרך אחרת. ייתכן ובצעדים קטנים, תופיע הדרך לפתרון ותהיה הסתגלות והקלה על מצבה של חברתך.

מזמין אותך להתבונן פנימה, מכיוון שגם עזרה עבור חבר קרוב עולה במשאבים פנימיים ולעיתים יש צורך למלא מצברים מחדש על מנת שתוכלי להמשיך ולהיות עבורה משענת. אולי שיתוף שלך, ממה שמתחולל אצלך, אצל אדם קרוב, איש משפחה או חבר, יוכלו לתת לך להוריד מעליך מעט את המשקל הכבד שאת סוחבת על גבך.

בנוסף, באתר סה"ר תמצאי ארגונים המספקים תמיכה בנושא שאיתו מתמודדת חברתך. וכן, פודקאסט https://sahar.org.il/blog/פודקאסט-פרק-1-הפרעות-אכילה/

במידה ותראי לנכון, מזמין אותך לצאט שלנו באתר סה"ר, או למספר ווטסאפ 0559571399 יתכן ותוכלי לחוש הקלה מסוימת על מצבך.
שלך,
מתנדב סה"ר.
שואל השאלה:
כן עמותת סהר תודה על העזרה דיברתי איתכם לפני יומיים ואתמול התקשרו אליי מהמשטרה עירבו אותי את אבא שלי ואמא שלי ובסוף התקשרו לדודה של הילדה, ולאמא שלה במקום אליה
בקיצור מסקנה לא לדבר איתכם על נושאים רגישים באמת
אנונימית
שואל השאלה:
אני סתם עצבנית על איך שכל זה קרה בסוף ואיך המשטרה רק הרסה יותר,
אבל אני בטוחה שכל מה שאתם רוצים לעשות זה טוב.....
אבל המסקנה נשארת אותה מסקנה
אנונימית