4 תשובות
זה פשוט בזום מדברים ואז מתחלקים לקבוצות גם
איך יש לך עכשיו זה אמור להתחיל בבוקר
שואל השאלה:
לא עכשיו עוד יומיים
אנונימית
יום המאה מחולק לשני חלקים - הזום הקבוצתי והמבחנים הממוחשבים.
ככל הנראה תדעי באותו היום איזה חלק תעשי קודם לפי מה שיגידו לך.
בזום הקבוצתי יהיו שתי מעריכות שצופות על ההתנהלות שלך ומביאות לך ציונים בהתאם, בזום את נבחנת בכמה פרמטרים: התנהגות מסגרתית, עבודת צוות, פיקוד, השקעה והתמדה, טיפול באדם, הדרכה ובגרות ובשלות. אני מזמינה אותך לקרוא קצת בגוגל על כל אחד מהפרמטרים.

אני גם אשלח פה טיפים לחלק הזה של יום המאה כי קיבלתי חמש בכל החלק הזה של הזום חוץ מההדרכה שקיבלתי 4.

במבחנים הממוחשבים תצטרכי להיות עם מצלמה דולקת במהלכם, בודקים שם את הפרמטרים הבאים: ניהול וארגון, עיבוד מידע, תפיסת מרחב והפעלה טכנית. כאן אין יותר מידי טיפים תיכנסי לאתר מתגייסים יש שם מבחנים לחזרה זה ממש יכול לעזור.
בהצלחה!!
מבחינת הדינמיקה הקבוצתית, אני מאמינה שהמפתח לזה זה לנסות להיות חברות שלהן (לבנות איזשהו אמון וחיבור במהלך המשימות הראשונות של ההיכרות וזה) ועל הדרך "לתת פקודות"
מההתחלה דברי עם ביטחון ותהיי מפוקסת בנוגע למה שאומרים לך, אני ממליצה שתהיי עם דף ועט לידך כדי לכתוב את ההוראות כי הם לא חוזרים על זה, בנוסף אני ממליצה מאוד להיות עם יד על הדופק לגבי הזמנים שמביאים לכן לכל משימה. המון מזלזלים בזה וחבל כי המעריכות רואות הכל וזה פוגע בנתונים, אפילו תציבי סטנדרט מההתחלה שמישהי תיקח אחריות ותודיע לקבוצה כשיש עוד דקה לסיום.

עוד טיפים אם את רוצה בגרות ובשלות גבוהה, אל תשבי עם רגל למעלה על הכיסא (!!), תשבי זקוף, תהיי רצינית כשהמעריכות מדברות, תשתדלי לא לאבד ריכוז כי רואים את זה דרך המסך, וגם בגרות ובשלות נבדקת גם בתחנה של טיפול באדם לפי מה שהבנתי במיוחד בחלק שהבוחנת שואלת אותך איך היית ומה היית משנה - אל תגמגמי או תמשכי מילים יותר מידי.

אני זוכרת שכשהייתה לנו משימה שבה היינו צריכות להכין פרסומת (שזה היה המשך למשימה קודמת), הטריק שעבד לי הוא לשלב את הרעיונות של הבנות שעלו+הרעיון שלך ולרוץ עם זה.. אני זוכרת שהבנות היו בנכונות גדולה יותר לשתף פעולה בגלל שהרעיון שלהן נכלל בתוצר הסופי. אז אף אחד לא "נלחמה" בי בגלל שהן לא הרגישו איום ובלי לשים לב הן פשוט מילאו אחרי מה שאמרתי ואז יצא שהובלתי ממש את האקט.. וגם בכללי הן ממש השתחררו אז אני ממליצה מאוד לעשות את זה

וגם כשאמרתי מה לעשות זה היה עם חיוך וכל פעם שמישהי אחרת הוסיפה עוד משהו אז מפרגנים ואומרים לה שזה רעיון מעולה (וכדי לא לאבד מומנטום, תגידי כזה - זה רעיון מעולה! *שם של מישהי שלקחה אחריות על הכתיבה של הפרסומת* תוכלי להוסיף את מה שהיא אמרה? ואז כשהיא מסכימה תודי לה ותגידי שהיא נפלאה או משהו)
וגם תוסיפי מידי פעם שאת חושבת שאתן צוות ממש טוב וכו
אם את רוצה לקבל 5 גם בפיקוד וגם עבודת צוות לדעתי חשוב לרקוד על המנעד של חברות למנהיגות כי אנשים חושבים שכדי לקבל 5 בפיקוד חייב להיות שתלטן ואגואיסט וזה הכי רחוק מהאמת. הבוחנים בודקים בסופו של דבר מי מוביל את דעת הקבוצה וסוחף אחרים אחריו, לא מי רומס אחרים כדי שיקבל את כל הפוקוס.