10 תשובות
לבנים... כי זה כאילו בזבוז זrע
אנונימית
כן
זה תלוי דעה אם זה איסור מדאורייתא או מדרבנן
תלוי את מי את שואלת
לבנות מותר
לא כתוב במפורש אבל זה נלמד
אנונימי
בתורה שבכתב אין זכר, יש סיפור על ער בנו של יהודה שמת מסיבה לא ידועה, (היה רע בעני יהזה אבל לא כתוב למה) ועל זה שיהודה נתן את תמר כלתו לבנו השני - אונן - אבל הוא לא רצה להכניס את תמר להריון כי "לא לא יהיה הזרע" משפט די מוזר אבל אם מסכנרנים את זה לשאר התנ"ך אז רואים שיש מצווה כזאת שנקראת "מצוות יבום"- כלומר שאם אח מת בלי בנים אז האח צריך להתחתן עם הגיסה שלו והבן הראשון "נקרא" על שם האח המת, וכדי למנוע הריון הוא גמר בחוץ "והיה אם בא אל אשת אחיו שחת ארצה לבלתי תת זרע לאשת אחיו"
וכתוב אחרי זה " וירע בעיני יהוה אשר עשה וימת גם אתו" הסיפור הוא על אונן שמת כי הוא לא הכניס את תמר להריון אבל לא על הזרע לבטלה, בתנ"ך אין זכר לאיסור על אוננות , מאחורי יותר כשהומצא האיסור הוא יוחס לסיפור עם אונן ועל שמו נקראה בעברית מודרנית "אוננות" אבל זה לא יכול להיות זה, התנ"ך חוזר על איסורים מיניים כמה פעמים, ובציוויים אין פעם אחת ציווי על איסור על אוננות, אין פעם אחת אזכור ברור על הפעולה בתוכחות על אוננות למרות שזה דבר נפוץ מאוד וזמין מאוד.
הפסוק מדבר מאוד ברור על קרבנות אדם, הוא יוחס מאוחר יותר לאוננות, כתוב את המילים "תחת כל עץ רענן" תמיד בהקשר של פולחן אסור בכל מקום, ואחד הסוגים שיש מהם אזהרה כמה פעמים זה קרבנות אדם ל"מולך" אין שום קשר בין זה לאוננות חוץ מזה שחז"ל החליטו שהכוונה ל"סוחטי" למרות שזה באופן ברור מדבר על קרבנות אדם.
הנה הפסוק הבא שממשיך את הפסוק הנ"ל
"בחלקי נחל חלקך הם הם גורלך גם להם שפכת נסך העלית מנחה העל אלה אנחם"
ההקשר של מסך ומנחה זה עבודה פולחנית שמופיעה (בתנ"ך) גם בהקשר לקרבנות במקדש וגם בהקשר לפולחן אסור כמו עבודת אלילים
זה כינוי לעבודה פולחנית, וזה בדיוק מה שמתואר שם.
נ.ב ההמצאה על איסור על אוננות של נשים היא מאוחרת בהרבה, גם איסור על אוננות גברים זה המצאה של חז"ל אבל איסור על אוננות נשים הוא מאוחר בהרבה, ואין לו זכר בגמרא ובמדרשים של תקופת הגמרא, יתכן מאוד שהגברים שכתבו את הטקסטים בכלל לא היו מודעים לקיום אוננות נשים.
זה איסור דרבנן אם אני לא טועה
אצל נשים זה לא כתוב בתורה אבל לפי על הפוסקים זה אסור והרמבן כותב על זה דברים מאוד חמורים
אנונימי