5 תשובות
את בעצם יכולה לרשום את זה בגוגל ויש מלא דברים
מצרכים:
2 ו-1/2 כוסות מדידה (600 מל) מים
1 ו-1/2 כפות (15 גרם) שמרים יבשים
3 כפות (35 גרם) סוכר
1 קילו קמח לבן
5 כפות שמן זית
1 כף מלח

אופן הכנה:
בקערת מיקסר שמים מים, שמרים וסוכר ומניחים להם לעמוד במשך 15 דקות.
מוסיפים קמח, שמן ומלח ולשים, עם וו לישה, על מהירות בינונית במשך 8 דקות. אם אחרי 4 דקות אתם רואים שהבצק טיפלה יבש אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס מים ולהמשיך ללוש עד שהמים נטעמים בבצק (מאוד תלוי בטמפרטורה בחוץ).
מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו (ובבקשה סבלנות כדי שהבצק ינוח ויהפוך להיות רך).
מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית שלו (לרוב 250 מעלות) חום למעלה ולמטה. שימו לב שלא מכניסים את הפיתות עד שהתנור מגיע לטמפרטורה הזאת.
מחלקים את הבצק ל-15 עד 20 כדורים (תלוי בגודל הפיתות שאתם אוהבים) ויוצרים מכל בצק כדור עגול ויפה. מניחים לכדורים לנוח על השיש, מכוסים, במשך 10 דקות.
משטחים כל כדור בצק לפיתה דקה, ואחידה בעובי שלה, בעזרת מערוך. בערך בעובי של 1/2 סמ. אם אתם אוהבים פיתה בשרנית תרדדו טיפלה יותר עבה.
מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומקמחים אותו מעט זה חשוב כדי שהבצק לא ידבק לתבנית ואז יהיה לו קשה להתרומם בתנור.
מניחים 4 פיתות על התבנית עם נייר אפייה ומכסים במגבת ל-10 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 3 דקות מכל צד או עד שהפיתות מזהיבות ותופחות.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. חשוב חשוב התנור חייב להיות ממש ממש רותח לפני שהפיתות נכנסות לתנור אחרת לא יווצר לכם כיס.
כשהפיתות יוצאות מהתנור שמים אותן בתוך מגבת או שקית כדי שיקבלו לחות ויהיו גמישות.
שואל השאלה:
^^לא ממש מתכון אני צריכה
אני יותר רוצה לדעת אם מכינים פשוט שמים בתנור או שיש מישהו אחר כי ראיתי בטיקטוק מישהו מכין וזה לא היה בתנור
אנונימית
שואל השאלה:
^^תודהה לך
אנונימית
מערבבים קמח, מים, שמ yeast ומלח, לשים עד שהבצק חלק, ואז מניחים לתפוח. אחרי זה חותכים ומקנים צורת פיתה ואופים בתנור חם.