2 תשובות
הי. עוגה לקפה של רות סירקיס. טעימה במיוחד.
המצרכים:
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
100 גר' מרגרינה או חמאה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 מיכל שמנת חמוצה
תוספת וקישוט:
חצי כוס אגוזים קצוצים
חצי כוס צימוקים
1כפית קינמון
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
שמני תבנית אפיה, וחממי את התנור לחום בינוני
נפי את הקמח עם אבקת האפיה, הסודה לשתייה והמלח בקערה.
בקערה אחרת הקציפי או בחשי בחוזקה, את המרגרינה עם הסוכר. הוסיפי את הביצים והוניל,
והמשיכי בבחישה עד שתתקבל תערובת חלקה.
ערבבי בצלחת את האגוזים, הצימוקים, הסוכר והקינמון לקישוט.
שימי מחצית הבצק בתבנית המשומנת, פזרי מעל הבצק, מחצית מתערובת האגוזים והצימוקים, מעל זה, שימי את מחצית הבצק השנייה. ומעליה את שארית האגוזים והצימוקים.
אפי בתנור כ50 דקות, או עד שהעוגה משחימה. וקיסם הננעץ בה, יוצא יבש.
אפשר להגיש את העוגה בעודה חמה. היא נשמרת יפה במקרר, מכיון שהיא מכילה שמנת חמוצה, יש בה איכות קטיפתית, ונמנעת התיבשות מהירה.
הזהרו לא לחסל תוך 2 שניות. ראו הוזהרתם. בתאבון ותהנו♥♥
חובה לנסות--אחרי 10 דקות יש עוגה משגעת..


עוגת שוקולד מדהימה במיקרו:

חומרים:

1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית שטוחה אבקת אפייה)

3 ביצים (אני שמתי ביצים מס` 2)

1/2 כוס קקאו מר

1/2 כוס שוקולית מתוקה

1/2 כוס שמן

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כוס חלב

1 כפית אבקת נס קפה של עלית (אם יש מגורען- אז יש להמיסו קודם במעט מהחלב)



אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל החומרים ומקציפים כדקה- שתיים במערבל חשמלי (אני ערבלתי בעזרת מקצף ידני ויצא אחלה).

2. משמנים תבנית פיירקס, או קרטון, או כל כלי שמתאים למיקרו במעט חמאה מומסת (אני השתמשתי בתבנית סיליקון מלבנית לאינגליש קייק ושימנתי בעזרת תרסיס שמן).



3. אופים 7 דקות בדיוק (זה מתייחס למיקרו בהספק של 900 w. אם המיקרו שלכם הוא בהספק של: 700w, אז הוסיפו עוד 2 דקות, כלומר- 9 דקות בדיוק).



4. סימנים לכך שהעוגה מוכנה: בתום האפייה יווצרו בועות במרכז העוגה והיא תיפרד מדפנות הכלי. העוגה אמורה להיראות לחה במרכזה- שימו לב.

פה מבחן הקיסם לא תופס. ברגע שהדפנות נפרדות מהכלי – זה מוכן!

אל תתפתו לבשל עוד, כי העוגה ממשיכה להתבשל, להתייצב ולהתייבש, תוך כדי צינון.

בישול ייתר יתן לכם עוגה יבשה, צמיגית וכבדה.

היא צריכה לצאת קפיצית למגע ונעימה.



הערות: אני הוספתי לתערובת 1/4 כוס קוקוס + מעט שקדים קצוצים.



בעוד העוגה מתבשלת במיקרו מומלץ להכין קרם לציפוי.

הכי קל להכין גנאש שוקולד מריר ( ממיסים 1 חבילת שוקולד מריר + 1 שמנת מתוקה, או חבילת שוקולד מריר +1/4 חבילת חמאה). לי לא היה שוקולד מריר, אז דיללתי 2 כפות ממרח שוקולד "השחר" עם מעט מים רותחים ויצא פצצה.

את הקרם מורחים מעל העוגה ובדפנותיה בעודה חמה. אפשר אפילו לדקור בעזרת קיסם את העוגה בכמה מקומות ולטפטף קרם.

מעל פיזרתי שבבי קוקוס, אבל ברור שגם כל דבר אחר שאוהבים יתקבל נפלא.