14 תשובות
כן, איש איש באמונתו יחיה
כן תעשי מה שטוב לך
מה שטוב לך אם לא באלך זה בסדר
לדעתי אמונה ודת אלו שני דברים שונים
כן
כן
כן
לא
אנונימית
את מי את שואלת? את דעתם של החברה או את ה'? אם דעת ה' היא זו שמשנה לך אז בהינתן שגילה שרצונו להישמר ממאכלות אסורות אז מעשה שנוגד את זה הוא בהגדרה לא בסדר כי מה שמגדיר מה טוב ורע זו מציאות אובייקטיבית שלא תלויה בהסכמות חולפות
בטח, הקטע של המצוות ביהדות זה שאלה דרכים להתחבר ולהתקרב לאלוקים, אבל זה לא מתאים לכולם ואני חושב שהקדוש ברוך הוא מכבד את זה. ובסופו של דבר, היהדות זו דרך מסוימת לחיות את החיים, אני לא מאמין שזאת הדרך היחידה.
מה הכוונה בסדר? זה לא הולך על פי הדת וזה גם מטיל ספק במשמעות של האמונה שלך. אם האמונה שלך לא מחייבת אותך במה שהוא ציוה בתורה שנתן לנו, אז מה המשמעות של אמונה בו? מה מוכיח שאת מאמינה בו? אולי הוא סתם איזה בובה דיגיטלית חמודה שאת מאמינה בה?
צדיק, תברך אותי.
לא וזה ממש סותר והוא הוציא אותנו ממצרים בדיוק בשביל שכן נשמור מצוותיו ובפרט מה שקשור ליציאת מצרים והוא עשה המון מצוות כזכר ליציאת מצרים ובפרט פסח. מתחבר לתשובות של ישיבע בוחער. רוב האנשים כאן ענו על סמך דעת האישית בלבד שלא מבוססת על כלום מלבד שטות של "חופש מדת" שהם המציאו.
אנונימי