15 תשובות
שואל השאלה:
לא
אנונימית
שואל השאלה:
מה תסביר? אני מחפשת רק קטע קצר
אנונימית
"כל כבודה בת מלך פנימה"
עשיית גזוזטרא (עזרת נשים) שנועדה בשביל צניעות ("נשים צדקניות שבישראל דווקא, שלהיותן נשים צנועות") הביאה להוספה בבניין המקדש!

"הרבי מליובאוויטש"
ויהי רצון אשר חפץ ה' בידן יצליח להתעורר לפעולות טובות בכיוון האמור, מוארות באור וחיות חסידותיים, בעניין חיזוק הצניעות והפצתה בסביבתן הקרובה והרחוקה גם יחד, אשר היא עטרת תפארת בנות ישראל, שכל אחת מהן נקראת בת שרה, רבקה רחל ולאה, בנות ישראל בכל מקום ועל-אחת-כמה-וכמה בארץ הקדושה...
הרבי ממשיך:

וידוע פירוש חכמינו ז"ל אשר צניעות הוא עניין הקדושה. ותפקיד מיוחד בזה לאישה ישראלית הנקראת עקרת הבית, עקרת בית ישראל היחיד והכלל. ובהתאם להאחריות והתפקיד כן גודל שכרן, וכמבואר בזוהר הקדוש, להמשיך הברכה בהבית והמשפחה בברכאן דלתתא בעותרא בבנין בבני בנין (ברכות ממעל וברכות מתחת, עשירות בנים ובני בנים).
והרבי ממשיך שכאשר כל אחת מהנשים תשמור על הצניעות כדבעי ("כשתקיים כל אחת בתוככי כלל ישראל "שופטים ושוטרים תיתן לך") דין למטה בטל דין דלמעלה, וזוכים לכתיבה וחתימה טובה.
צריכות נשי ובנות ישראל בזמנינו לשמור על טהרתן וקדושתן, ובעניין הצניעות והלבוש במיוחד, לא להתפעל מהנעשה מסביב להן ולא לרצות להידמות להנכריות וכו' ולהשגיח ולהיזהר ביותר אשר הלבושים יהיו מתאימים לשולחן-ערוך ולא לקצר בהם וכו' וכו' (הדגיש זה ביותר וביותר).

וכדאי להדגיש באופן המתאים שמבזה את עצמה נערה ואישה ה"מכריזה" דאין לה שום מעלה מעצמה שישימו לב אליה ויעריכו אותה כי אם רק הנהגה היפך הצניעות.

הרבי מליובאוויטש
שלמה המלך עליו השלום אמר במשלי "שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל" ולכאורה הפסוק הזה מאוד מרגיז! למה יש בעיה ביופי? למה תמיד מדברים על דברים כמו "יראה" ו"אמונה" בלי לתת שום ביטוי לערך של הגוף?
התשובה היא שלגוף שלנו יש *ערך עצום ויש לו הרבה מאוד כוח* מצד אחד הוא יכול לבנות ולהוסיף (בזוגיות לדוגמה) ומהצד השני חס וחלילה הוא יכול להרוס (בגידה ופיתוי)
שלמה המלך נותן לנו גדר ברור מהו היופי האמיתי... כאשר היופי או החן הם הדבר העיקרי בחיים ובזוגיות - ממילא הם שקר כי הם חולפים ולא מספיקים כדי להקים משהו יציב וטוב
ולעומת זאת מי שבוחרת לזכך את המידות ולבנות את עצמה מתוך אישיות ואמונה - דווקא היא זאת שזוכה ומהוללת! במה? ביופי ובחן שלה כי בזכותם היא תזכה שהם ישמשו לבניית זוגיות לקשר אישי וטהור בלי שום משהו חיצוני - כאן הגוף שלה יפה ומבטא את הפנימיות שלה בצורה אמיתית
שואל השאלה:
קצרר אני צריכה
אנונימית
שואל השאלה:
באורך של מה שבוחער שלח
אבל אני רוצה משפט מחזק כזה זה גם לבנות שרק מתחזקות
אנונימית
שואל השאלה:
צאט גי פי טי נתן לי את זה שזה ממש טוב
אבל לא הצלחתי למצוא לזה מקור

"הצניעות החיצונית היא ההשתקפות של הצניעות הפנימית, וכשנשמרת הצניעות החיצונית, זה מצביע על ענווה פנימית, שמביאה את האדם להתנהגות נאה ושקטה כלפי עצמו וכלפי הסובלים ממנו.
ליקוטי שיחות, חלק יב, שיחה על פרשת וַיֵּשׁב.
אנונימית
תבדקי בשיחה הזאת אז
שואל השאלה:
זה לא שם
אנונימית
אז תזהרי כי הבנתי שהצ'אטג'יפיטי מחרטט הרבה דברים בשם התורה