10 תשובות
ממש לא!
ברורר שלא יהיה שם ירוק ומגעיל זה לא טוב זרקי!
מותר אין בעיה גם אימא שלי עושה את זה
ממש עדיף שלא גבינה זה משהו שאם הוא מקולקל אז הוא מקולקל..
תפתחי ותריחי ותראי אם אין על זה פיטריות או משהו
ממש בעדינות-עדיף שלא!
שרית
אין שום בעיה, זה תמיד קורה לי, אני פותחת, מסתכלת, מריחה, טועמת בקצה האצבע ובדרך כלל הכל בסדר, גם אחרי שבוע. שמעת את רדה רזיאל ג'קונט מספרת שהיא נותנת לגבינה לבנה להחמיץ בכוונה לפני שהיא אוכלת אותה כי היא אוהבת את הטעם. הבאישה הזו בת 70 ועדיין חיה.
אם נלך לפי הספר, לא. בתנאי שהיתה במקרר בתא הרגיל, שם הטמפרטורה 4-5 מעלות. זו קביעה של טכנולוג מזון. אם היתה בהקפאה בפריזר, אפשר לאכול, כי בהקפאה החיידקים כמעט לא מתפתחים, בטמפרטורה פחות מ--0. או פחות מזה.
ממש לא
פג תוקף מתייחס לעד מתי מותר לאכול
ללא קשר לפתיחה
ניב המגניב
לא צריך להתייחס לתאריך הפג תוקף כאל תאריך מקודש. (מלבד בתרופות)
בדרך כלל אורך החיים של המזון תלוי גם בתנאי האיחסון.

פתחי את האריזה ושימי לב אם הגבינה שינתה מרקם,
העלתה עובש, מעלה ריח לא טוב. טעמי בזהירות.
אם הכל בסדר - אז אפשר להשתמש.