29 תשובות
שואל השאלה:
למה
אנונימית
אני חושבת שבסופו של דבר זה תלוי בך ובאמונות שלך. הייתי מייעצת לך שלא אבל זו בחירה שלך.
לא
שואל השאלה:
האינטואיציה שלי אומרת כן החשש אומר לא
אנונימית
למה את שואלת פה? הדעה של זרים באינטרנט באמת חשובה לך? תתייעצי עם אנשים שאת סומכת עלייהם כמו ההורים שלך
ממש ממש לא
זה מתחיל ככה הם נחמדים ואז מתגלה הצד האמיתי שלהם בהמשך הקשר אל תכניסי אותך למקום הזה לא חסר סיפורים שיסתיימו רע מאוד
תצאי עם יהודי טוב, לא חסר
הם תמיד ככה בהתחלה אחר כך שזה יתקדם הוא רק יכה אותך ואת תהיי השפחה שלו
לאא
כל מי שאמר כאן שלא אשמח אם תהפכו את השאלה על יהודים בגרמניה ב1942 ותחשבו שוב על מה שעניתם
שואל השאלה:
מה זה אית שעולה על סקודות ?
אנונימית
^^אי אפשר להשוות, אנשים שאומרים לא אומרים את זה לא בגלל שהם מאמינים שערבים הם נחותים אלה בגלל השיעור הגבוהה מאוד של אלימות נגד נשים בחברה הערבית. ולא אני לא מדבר רק על אין ספור הסיפורים המזעזעים של נשים שחוו את זה על בשרם, אלה על עובדה סטטיסטית.
^^ גם הגרמנים האשימו את היהודים שהם גנבו להם את המשרות הנחשבות. לפי סטטיסטיקה זה באמת נכון... אתה מצדיק את השואה?
לא.
אנונימית
אל תיכנסי לזה... זה תמיד מתחיל בזה שהם טובים וקונים לך הכל ואז מתהפכים עליך והופכים אותך לשפחה יש אלפי סיפורים כאלה תכתבי ביוטיוב.
אנונימי
לא
^^^^^זה שקר מוחלט, בשנת 1936 בכלל נאסר על יהודים כל תפקיד מקצועי, מה שמנע מהם למעשה להשתתף בחינוך, פוליטיקה, השכלה גבוהה ותעשייה והיו יותר מ-400 חוקים, גזירות ותקנות שמטרתן הייתה להגביל את היהודים, ועם כל זה הם עדיין חוו רדיפות ושנאה. והעובדה שאתה אשכרה משתמש בתעמולה נאצית כדי לנסות ליצור השווה מגעילה וחסרת כל קשר ולהצדיק את האנטישמיות שלהם ואז עוד יש לך את הבושה לשאול אותי אם אני מצדיק את השואה זה פשוט צביעות לשמה.
^ ובוא נחשוב למה זה קרה שאסרו עליהם... אני כמובן אשווה כי זה מה שאתם עושים.
ואני לא אומר שאני מצדיק אנטישמיות כמובן רק אומר שאתם לא שונים מהם וזאת האמת שקשה להרבה ישראלים לשמוע.
^ אז אולי אתה תחשוב לרגע אחי, כי אני רואה שאתה לא ממש חזק בזה. בוא נתחיל מזה שאתה בעצמך דיברת על יהודים בגרמניה ב1942, אז לדבר על סטטיסטיקה מלפני 1933 זה לא רלוונטי בכלל. דבר שני אתה מודע לכך שיש סיבות היסטוריות לכך שהיהודים "היו במשרות הנחשבות" נכון?, כמו למשל שבעבר יהודים היו יכולים לעסוק רק בעבודות מסוימות, ולכן הרבה מהיהודים המשיכו לעסוק באותם תחומים(אבל יש גם חלק ניכר שלא ואפילו אחוז גדול של בערך 30% שבכלל לא חיו באזורים עירוניים, שמשום מה אתה בוחר להתעלם מהם) דבר שהנאצים השתמשו בו כדי לקדם פרופגנדה, ולא, זה לא אומר שהם "גנבו להם את המשרות הנחשבות", זה פשוט נרטיב נאצי, למעשה אחוז היהודים באוכלוסייה הכללית היה פחות מ-1% ב-1914, מה שהופך אותם זניחים וכן, העובדה שאתה משתמש בזה הופך אותך למצדיק אנטישמיות. ולמה הם קיבלו כל כך הרבה גזירות? פשוט, כי גרמניה הייתה במצב לא טוב אחרי מלחמת העולם הראשונה והמפלגה הנאצית הייתה צריכה מישהו לזרוק עליו את האשמה, שאלו היו היהודים. ועכשיו אני אשמח שתסביר לי איך זה בדיוק מה שאנחנו עושים? ומתי לעזעזל אמרתי שאנחנו שונים מהם? אני רק אומר שהתרבות היא שונה, התרבות הערבית ידועה לשמצה בהתעללות ואלימות נגד נשים, וזה שכיח במיוחד כשמדובר בנשים יהודיות לצערי.(עריכה: אני חושב שהבנתי אותך לא נכון, חשבתי שאמרת שאנחנו לא שונים מהערבים אבל אני מניח שהתכוונת לנאצים ואני אפילו לא הולך להתייחס למשפט הזה מרוב שהוא טיפשי)
רשמת פה מלא ואני לא עומד להגיב על זה כי אין לי כוח אבל אני פשוט אגיד שאתה זה שגזען ומכליל כי רוב הערבים לא ככה
תפסיק להכחיש אתה לא שונה בשום דבר מהאנטישמים והערבים פה תאמין לי מכל הגזענות שלכם חיים הרבה הרבה פחות טוב מיהודים בעולם

יש ישראלים שהורסים את כל הערכים של המדינה הזאת כמוך וחושבים שהכל מגיע להם
אחרי שאתה אומר את הדברים האלו אני משווה אותך לאנטישמי נקודה.
אני אומר את זה בתור בן אדם שסבתא וסבא רבא שלו בטות מארצות אירופה והם חוו את השואה. אני הבן אדם האחאון שיהיה אנטישמי או נאצי. בסך הכל אומר לך בפנים שמה שאתה אומר זאת לא דעה אלא ג-ז-ע-נ-ו-ת

לא מבין למה אני בכלל צריך לקיים דיון כזה באיזה עולם בן אדם יתווכח איתי על זה שזה בסדר שהוא גזען
אני מעדיף שפשוט תודה בזה שאתה גזען ושאתה בן אדם מזעזע במקום להמשיך לדון איתך על השטות הזאת
אם יש לך משהו קריטי ממה שרשמת שלא עניתי תגיד לי ואני אענה
למרות ששוב זה דיון כל כך מטומטם
אתה יכול להגיד את זה כמה שבא לך שכולנו גזענים ונאצים ומזעזעים כי אנחנו לא באותה דעה איתך ואתה מלאך צדיק, ואתה גם יכול להמשיך להתעלם מכל דבר שאני אומר בטענה שאני פשוט מכחיש, אבל אני רק מציב בפניך עובדה, לא דעה, עובדה. ושוב, בחיים לא טענתי שרוב בערבים מכים או אלימים, ולי אישית גם לא אכפת עם מי היא יוצאת, אבל זה שאתה חושב שזה לא בסדר להציב את העובדה הזאת כי זה גזעני לפי דעתך זה פשוט טיפשי לחלוטין. וזה ממש לא מעניין אותי איפה סבתא וסבא רבא שלך היו, אתה משתמש ומאמין לתעמולה נאצית, וגם בצורה מסויים מצדיק אנטישמיות.
ויש לי משהו קריטי ממה שרשמתי שלא ענית עליו, כל התגובה שלי, פשוט התעלמת ממנה לחלוטין או שפשוט לא באמת קראת אותה. ואתה צודק שזה באמת דיון כל כך מטומטם כי אני גם מרגיש כאילו אני מתווכח עם הקיר
עכשיו לפני שאתה קופץ לקרוא לי גזען ואנטישמי מגעיל(שזה נורא מצחיק אותי כי אני גר בעיר עם ערבים, מוקפת כפרים ערבים, יש לי שכנים ערבים, חברים ערבים, תלמידים שלומדים איתי שהם ערבים וכו', ואני גם כמעט בטוח שאתה פריבילג שגר במרכז וכנראה בתל אביב ספציפית ובחיים שלך לא דיברת עם ערבי בכלל) תנסה לקרוא את התגובות שלי בבקשה.
לאא
אל תיהי אחת שעולה על סקודות בבקשה ממך