4 תשובות
כמה ימים לפני המחזור יהיה לך כאבי בטן הזויים, את ממש תתקפלי- וזה הסימן העיקרי.
הכאבי בטן יכולים להתלוות עם חום, בחילות וכאלה.
יש בנות שאין להן אף סימן ולא מרגישות את זה, לא בהכרח שיכאב לך הבטן אבל למי שכן מרגישה זה ככה.
והמחזור לא יצא לך ישר כדם, תהיה הפרשה שונה מבדרך כלל.
תשימי פד קבוע בתיק של הבית ספר.
שואל השאלה:
תודה רבהה❤
ואל תדאגי אני הכי פתוחה עם אמא שלי בנושא הזה
אנונימית
לי לא היה שום סימן מקדים
פשוט חזרתי מהבית ספר והיה לי על התחתונית חום כזה או אדום לא ממש זוכרת
אני דיי חושבת שזה שונה לכל ילדה אבל אני יכולה לתת לך את החוויה שלי בזה:

1: אני זוכרת שבערך לפני שהתחילו הכאבי בטן והכל שמתי לב לשינויים משמעותיים בגוף שלי כמו: חזה גדל, שינויים במצב הרוח, שינויים בגובה ובמשקל.

2: כמה ימים לפני שקיבלתי הרגשתי כאבי בטן נוראיים ואני אפילו זוכרת שחשבתי שאני חולה ומשהו לא בסדר איתי.

3: בהתחלה, בגלל שאני תמיד אהבתי הגיינה אני שמתי תחתוניות מאז כיתה ד' כזה בשביל ההיגיינה עכשיו בגלל שזה מה שעשיתי לפעמיים הייתי שמה לב לכתמים בצבע חום כזה, קרוב ממש לאדום.

4: באותו יום שקיבלתי מחזור הרגשתי מוזר והיו לי הקאות (זה לא ככה אצל כולם לא להיבהל) והרגשתי כאילו אני עושה פיפי אפילו שאני לא.

5: אני זוכרת שהלכתי לשירותים כמו כל יום רגיל וכל התחתונית שלי הייתה מפוצצת בדם, אמא שלי לימדה אותי על זה לפני אז לא ממש נלחצתי.

אהובה שלי הכי חשוב זה שתדברי עם אמא שלך על זה וישר שאת שמה לב לדם או משהו לא להיבהל וללכת להגיד לה ואני בטוחה שהיא תעזור לך ותביא לך את כל העזרה שאת תצטרכי