6 תשובות
היי, זה רק באופן קלוש קשור למה שלמדתי בתואר אבל- לבני אדם יש נטייה כללית (יש חריגים) להטיה חיובית באשר לעצמם כי ערך עצמי גבוה זה דבר חשוב אז אנחנו עושים דברים כדי להגן עליו. למשל, טעות הייחוס הבסיסית- מישהו חתך אותי בכביש, איזה אפס ונהג גרוע (ייחסתי את הדבר הזה לאופי שלו), אני חתכתי מישהו בכביש זה היה חד פעמי בגלל שמיהרתי (ייחסתי את ההתנהגות השלילית למשהו מצבי ולא קבוע)
למה היום מרגיש שזה כולם? אולי כי המדיה החברתית מעודדת אנשים לסמי-נרקיסיזם או לפחות לתחושה שכולם מאוהבים בעצמם כי הם מעלים רק את הטוב.
עוד משהו- זה קצת קשור לעובדה שבמערב הורים מחנכים ככה ילדים "אתה הכי מיוחד!", במזרח לאנשים יש נטיה יותר צנועה ומקטינים מתוך נימוס את ההישגים שלהם, פשוט תראה איך ספורטאים ממדינות שונות מתנהגים כשהם מנצחים, אמריקאים יהיו גאים באופן גלוי ומוחצן, אסיאתים לא
אני כן מה השאלה מה זאת אומרת הכי? כאילו הכוונה לאנשים שהם חושבים שהם הכי טובים זה יכול לנבוע ממלא דברים
נרקיסיזם מה עוג יכול להיות?
קודם כל זה לא כולם
וזה בדרכ אנשים שמנסים להראות שהם עם ביטחון עצמי
^פיטרסון טוען שאין כזה דבר ערך עצמי
מה את חושבת?
^ לא מכירה את הטענות של פיטרסון. אבל אפשר לטעון שכל construct פסיכולוגי 'לא קיים', במחקר בוחנים דברים מופשטים :)