23 תשובות
לא ככה אמונה עובדת
אמונה היא לא עניין של רצון
שואל השאלה:
נו אז מה אני יודע שהוא קיים אבל המוח שלי לא מסוגל
אנונימי
אז אל תאמין
להכריח את עצמך להאמין לא יתן לך שום דבר
אם אתה לא מצליח להאמין - אל תאמין
שואל השאלה:
אבל אני רוצה
אנונימי
מה יש לעשות אתה לא מאמין ולא מצליח להאמין בשביל מה להכריח את עצמך לא יצא לך מזה כלום
אתה רוצה שאני אעזור לך להאמין בדבר המדהים הזה?
תהיה אדם טוב ותנסה להתחבר אליו ואז אולי זה יצליח לך
אנונימי
שואל השאלה:
כן תעזרו לי^^
אנונימי
בוא לפרטי אני אעזור לך
לפעמים אנחנו צריכים להבחין במה שנכון לבין מה שאנחנו רוצים שיהיה נכון.
אם אתה לא מאמין, אתה לא מאמין. זה הכל.
תשמע \תלך לשיעורי תורה והרצאות זה פותח את הראש
תתחיל לשאול אנשים צדיקים וחכמים שאלות ותקבל תשובות
כל הכבוד לך שאתה רוצה! יש לך נשמה גבוהה מאוד
מיסטר דיוויד מילר (נראה לי זה השם שלו), היה איש עסקים חרדי מצליח. יום אחד הוא קיבל הצעת עסקים ממש טובה בניו יורק. הוא החליט להיענות לה, וחשב על המיליונים שהוא יקבל ממנה. הוא רק צריך לטוס לניו יורק ולחתום על העיסקה.
כאמור, הוא היה חרדי, וקיים את כל המצוות, ובעיקר מצווה אחת הוא לא פספס. הנחת תפילין.
הגיע מועד הטיסה, ודיוויד שלנו התחיל להתקדם לכבש המוביל למטוס. ואז בדיוק אישתו התקשרה אליו, הוא הניח רגע את התפילין שלו על ספסל לייד, וענה לאשתו, והמשיך ללכת בזריזות למטוס, שכח את התפילין שלו בדרך.
הוא התיישב במקום שלו במטוס, מוכן לטיסה שאמורה להתחיל כל רגע, ואז בבום הוא נזכר בתפילין. הוא ישר פנה לדייל לידו וביקש ממנו רק בקשה קטנטנה. לרוץ 2 דקות להביא את התפילין שממש שם בצד ולחזור. הדייל קרא למנהל שלו, וההוא אמר שזה בלתי אפשרי. בינתיים השיח הגיע לטייס, והשיחה מתעכבת, ודיוויד מתעקש ומתחנן ואומר שייקח לו רק 2 דקות והוא היה יכול כבר ללכת ולחזור כמה פעמים. בסוף הטייס נכנע ואמר לו "שמע, אני פותח לך, אבל לא מחכה לך. אם אתה יורד אתה לא חוזר". דיוויד ניסה לשכנע אותו שיש לו עיסקה חשובה, ומה אכפת לו, הוא יציל לו מיליונים, אבל הטייס היה עקשן ואחרי 18 דקות של ויכוח, *18 דקות* פתח את הדלת של המטוס. דיוויד בזינוק רץ למטה, לקח את התפילין, מיהר לחזור למטוס, אבל... הטיסה ברחה.
18 דקות ויכוח.
הטיסה הזאת, מעולם לא הגיעה ליעדה. באמצע הטיסה השתלטו עליה מחבלי אל קאעידה, והמטוס התפוצץ וכלה בלהבות אחרי שהתנגש בבניין השני של מגדלי התאומים, אבל באיחור של 18 דקות.
בתכנון, שני המטוסים היו אמורים לפגוע בו זמנית בבניינים, וכך ליצור יותר הרס, והפתעה, ומוות, ופיצוץ בקנה מידה הרבה יותר חזק והרסני.
אבל במהלך 18 הדקות, 10,000 בני אדם הספיקו לברוח מהבניין השני, שעוד עמד על תילו. 10,000 אנשים ניצלו בזכות העקשנות של דיוויד התפילין, בזכות 18 דקות של ויכוח.
זה לא עניין שלא אמונה זה עניין של ידיעה. אתה מאמין באלוקים כשאתה יודע שהוא קיים.
אם סיפור נתינת התורה אמיתי, אז אלוקים וודאי גם.
תחקור.
^^בחיים לא שמעתי על הסיפור הזה. מדהים
כן מאוד
גם לקח לי שעה לכתוב אותו אז תעריכו
מדהימה^
אין על לוקי
ומה לגבי האנשים שהניחו תפילין ולא התמזל מזלם?
קל למצוא סיפור אחד שיש בו אדם שהניח תפילין ולגמרי להתעלם מהשאר.
מה הקשר?^
ובוא אני אשאל אותך יותר מזה, ומה עם כל אלו שעושים דברים נוראיים וחיים כמו מלכים?
זה לא סותר שהסיפור הזה מדהים..
עדיין תסכים איתי שזה סיפור גדול מידיי בשביל לקרוא לו סתם מקרה
^^נכון, לא הבנתי איך זה סותר את דברי.
^כן הסיפור הוא לא "סתם מקרה" אבל הוא
כן לא מוכיח שאלוהים קיים.
שואל השאלה:
אחי ציל אווט זה סיפור יפה מאוד
אנונימי
^^
היא סתם ספרה סיפור אחי..
אך אחד לא בא לתת לבחור שיעור של שניר גואטה
ממליץ על הספר "השם לנגדי".