19 תשובות
כן אלוהים הוא לא מורה שמעניש
אלוקים הוא סלחן ורחמן
בשביל לקבל סליחה, צריך לעשות תשובה, סליחה - זה לא משהו שבא לבד.

אני מבין שזה קשה לשמור שמשפחה שלך לא שומרת, אבל זה הניסיון שלך וככל שקשה לך, שכרך גדול יותר.
שואל השאלה:
כן אבל לשמור שבת זה לא נועד בשביל להיות עם המשפחה? אז אם המשפחה לא שומרת זה בסדר שגם אני לא שומרת לא?
אנונימית
^^^ לא, זה בשביל להעיד שהקב"ה ברא את העולם בששה ימים ושבת ביום השביעי. בלי קשר למשפחה. זה שמשפחה לא שומרת, לא אומר שגם לך מותר לא לשמור, כל מי שלא שמר - יענש. יש ציווי בתורה שלא להקשיב להורים, אם הם אומרים לחלל את השבת: "אִישׁ אִמּוֹ וְאָבִיו תִּירָאוּ, וְאֶת שַׁבְּתֹתַי תִּשְׁמֹרוּ, אֲנִי ה' אֱלֹהֵיכֶם" (ויקרא י"ט, ג"), ופירש שם רש"י: "ואת שבתותי תשמרו" - סמך שמירת שבת למורא אב - לומר אע"פ שהזהרתיך על מורא אב, אם יאמר לך "חלל את השבת!" - אל תשמע לו, וכן בשאר כל המצוות, "אני ה' אלהיכם" - (יבמות ה) אתה ואביך חייבים בכבודי, לפיכך, לא תשמע לו לבטל את דברי (ב"מ לב)
שואל השאלה:
רגע אז אני אמורה כאילו לא לאהוב את אמא ואבא שלי יותר? כאילו מצד אחד אני צריכה לכבד אותם אבל מצד שני להקשיב לשם?
אנונימית
^^ הכוונה לא להקשיב להם בעבירות או לא שלא לקיים מצוות, כן להקשיב להם במשהו שזה לא עבירות והם צריכים את העזרה שלך שזה עיקר בכיבוד אב ואם.

^ זה לא פשוט מה שאתה אומר, לא כל מה שהגיון שלנו אומר זה נכון.
למה שיכעס עלייך בגלל שאת לא שומרת שבת ?
אנונימית
^ כי הוא צוה לשמור ויש על זה עונש כרת לפחות.
אני לא מאמינה שזה מה שהוא ציווה ואני לא חושבת שהיא צריכה להרגיש רע לגבי זה
מיליוני יהודים לא שומרים שבת
אנונימית
מאמינה
לא בהלכות
אנונימית
^^^^ אז את זאת שטועה כי זה מה שהוא מסר לנו בתורה וזה מופיע אפילו בעשרת הדברות, זאת ברית שהיא ביננו. זה שיש מיליונים כאלה, זה לא אומר שזה בסדר והם לא צריכים להרגיש רע על זה שהם ממרים את פי ה' יתברך. הם התנתקו ממה שקיבלו אבותיהם בסיני.
צריך לבקש סליחה מהשם על העבר ולקבל לעתיד לשמור שבת.
כך רק אפשר לקבל סליחה מאת השם.

בדיוק מה שהמשתמש - ברכת המזון כתב לך.



אני בן תורה שעוזר לכולם. מוזמנים לפנות ולהיעזר.
זה שאני לא מאמינה כמוך לא אומר שאני טועה
אולי אתה טועה
הבעתי את דעתי שאין לה מה להרגיש רע
אם היא בוחרת בכל זאת להרגיש רע ולענות את עצמה
שתהנה
אני לא חושבת שזאת המהות של האמונה
אנונימית
^ מי שחולק על תורה שמסר אלוקים בנוכחות של כל עם ישראל ששמע אותו במתן תורה, *בהכרח טועה*.

המהות של אמונה היא לעשות את רצון בוראנו, זה לא איזה אשליה שנועדה לשרת אותנו מבחינה פסיכולוגית כאילו זזה משהו דימיוני ולא אמיתי ח"ו.
זה באמת מורכב לשמור כשהמשפחה לא שומרת אבל גם אם את לא שומרת לגמרי את יכולה להימנע מחלק מהאיסורים למשל את יכולה לא להיות הפלאפון או להיות בו פחות וכך לעבור על פחות איסורים
שיהיה בהצלחה!
אני מאחל לך שתזכי לשמור שבת כהלכה את וכל משפחתך!
לא.
שבת זה הברית בינך לבין הקב"ה שמראה שאת מאמינה שהוא ברא את העולם ב6 ימים וביום השביעי שבת.
זה עד כדי כך חמור ברמה כזו שמי שמחלל שבת הוא נקרא כופר (כמובן לפי מה שהבנתי, אם טעיתי אשמח לתיקון)
אנונימית
אני חולקת על האמונה שלך
לא באמונה באלוהים
אנונימית
למה שיסלח אם את לא מקמת מה שצריך?
אנונימי