7 תשובות
שואל השאלה:
אני מדברת על תכנית של ועדת פיל
אני מדברת על תכנית של ועדת פיל
אנונימית
נו ברור אחי, הם השתמשו בזה שהם צריכים להתפנות מהמקום כתירוץ עלוב כאילו וטפ האוכלוסיה שלנו הייתה 30% וקיבלנו רק 20% שלא נדבר על השטח שהיהודים קנו מהכסף שלהם חוקית. אנחנו בכל זאת הסכמנו אבל הם התנגדו למרות שבתכלס היתרונות לגמרי התעלנו על החסרונות. זה כזה ברור שהחיות טרף האלה אף פעם לא רצו שנקים פה מדינה. מצחיק אותי שהם קוראים לנו כובשים בזמן שליטרלי הסכמנו על 20% והסיבה היחידה שהעפנו אותם מהבתים זה בגלל שהם התחילו איתנו מלחמה ב- 1947 לאחר שהם לא אהבו את הסכם החלוקה, כל זה היה יכול להימנע אם הם היו לוקחים את ועדת פיל, אבל הם בחרו במלחמה ועכשיו הזונות האלה בוכים.
zboomer אל תשכח גם שאם כל מה שבאמת הפריעה לערבים זה החילופי אוכלוסיה הם היו יכולים להצהיר שהם בעד התוכנית רק עם הסתייגות של בלי חילופי אוכלוסיה. הסיבה האמיתית שהם התנגדו היא כי הם רצו 100 אחוז מהשטח בשליטה ערבית-מוסלמית והם הצהירו את בעצמם.
אנונימי
שקר גס, ועדת פיל נדחתה בגלל שהערבים טענו שכ250000 ערבים יצטרכו לעבור מהשטח היהודי לשטח הערבי, וזה לגמרי תירוץ אחד עלוב. ההצעה הייתה ממש לטובת הערבים, 80% מהשטח, כל מה שהם היו צריכים לעשות זה להתפנות, ליטרלי פשוט לעבור עיר... הסיבב האמיתית היא שהם אף פעם לא רצו לתת ליהודים מדינה.
לפי התוכנית המקורית הייתה הקמת מדינת סוריה הגדולה (סוריה, ירדן, פלשתינה), והערבים תמכו בזה להיות חלק מין מדינה ערבית גדולה.
אם יבדקו בהיסטוריה יגלו שערבים בכלל רצו הקמת מדינת סוריה הגדולה ולא פלסטין, בגלל ששם פלסטין הומצא בכלל אחרי עשרות שנים אחרי הקמת המדינה.
אם יבדקו בהיסטוריה יגלו שערבים בכלל רצו הקמת מדינת סוריה הגדולה ולא פלסטין, בגלל ששם פלסטין הומצא בכלל אחרי עשרות שנים אחרי הקמת המדינה.
אנונימי
שואל השאלה:
אפשר מקור? באנגלית?
אפשר מקור? באנגלית?
אנונימית
פשוט תרשמי peel commission בגוגל ויקיפדיה, אם את רוצה הסבר יותר מפורט על האוכלוסיה של היהודים בארץ בשנה הזו, על כל הסיבות ללמה הערבים דחו את זה פשוט תשאלי את chatgpt הוא יעשה לך סדר
באותו הנושא: