27 תשובות
שזה איסור חמור! והיה אסור לעשות זאת!! אבל כבר עשו.. לא עוזר שאני אומרת שהיה אסור. הם היו צריכים להבין זאת אז שם.
הם לא רקדו לבודהה
זה סתם היה קישוט והם לא ידעו שזה יהיה שם
מי אמר את זה ומה זה משנה קרה כבר משהו אחר כך תדבר על זה
^אני לא ראיתי שהאשמת אותם, אבל מה הבעיה בלרקוד כשיש מסביב פבלים של בודהה שאני מניחה שרובם אפילו לא במו לב אליהם?
^ לא שמו לב אליהם? הם רקדו סביבו עם הפנים אליו, לא כולם כניראה אבל הרבה מיהם, זה אסור נורא, אבל משום מה הם הרשו לעצמם, חבל.. אני הייתי חילונית כל כך פעם- אכלתי חזיר, בשר וחלב, עשיתי את כל הנורא שיש לצערי, אבל בחיים לא הייתי מוכנה לעבוד אל אחר! מעדיפה להתאסלם מאשר להלל בודה. באמת.
קודם כל איש איש באמונתו ייחיה וזה לא באמת משנה בטח ובטח שחלקם מתים רק בגלל שהלכו לחגוג ולהנות...
ואיך זה בדיוק משנה?
מה אכפת לי
שיעשו מה שבא להם
^אז אתה בעצם מאשים אותם במה שקרה??
^ אתה ראיתה שאני האשמתי אותם? לא. אז כניראה שלא.
^ כבר לא משנה, רק מקווה שאנשים יחכימו מיזה ולא יעזו לחשוב על לעשות את זה, ונשאלה שאלה, אז עניתי את דעתי, בדיוק כמוך
^ הם יהודים? יופי! אז אסור להם! לגויים אולי מותר, מי שמחזיק נשמה יהודית בתוכו לא יכול להרשות לעצמו להתשחווה לבודה, ואם עשה זאת אז באסה לו.
זה כמו רצח, ליהודי אסור לרצוח! מי שרצח חבל לו על הזמן- באסה לו.
אז את בעצם כן מאשימה אותם, אני לא מבינה איך את רואה הקשר הין זה לבין מה שקרה...
^ לא מאשימה אף אחד, אבל זה אסור! זה שאני טוענת שזה ממש ממש איסור חמור לא הופך אותי למאשימה אותם במותם, אין קשר בין השתיים.
^^אני יהודיה גם, איך זה משפיע עליי? אני חוגגת את החגים היהודיים מתוך מסורת, אני לא שומרת כשרות ולא צמה בכיפור ואם הייתה בי נשמה יהודית, האכלתי אותה יותר מידי בכיפור והיא מתה.
אז מותר לי לרקוד לבודהה?
ואיך רת יכולה להשוות לרצח?! גם ליהודי אסור לרצוח וגם לנוצרי ומוסלמי ובודהיסטי אסור לרצוח, כי זה החוקים של העולם ולא של הדת. איך לעזאזל ההשוואה האת אני חייבת הסבר באמת
^^יש הבדל והבדל מאוד גדול בין יהודי דתי ליוהדי חילוני, יהודי דתי שן לעצמו גבולות מסויימים, חוקים מסויימים שאדם חילוני לא מאמין בהם ולא שם אותם לעצמו והוא יכול חעשות מה שבא לו.
הם לא רקדו לבודהה, הם הגיעו למסיבה והיה שם קישוט של הבודהה שהמטרה שלו הייתה לומר כנראה שזו מסיבה של שלום, אהבה, הארה, אי אלימות, כל הדברים שבודהה דיבר עליהם. הדרך של הבודהה לא קשורה לאף דת, גם יהודים יכולים לפעול לפי החוכמה של הבודהה. בודהה עצמו אמר שהוא לא דת (אבל אנשים בכל זאת עשו את זה) ושהוא לא רוצה שיעשו מה שהוא אומר אלא שיבדקו בעצמם את הדרך שלו להארה ויאמינו לפי הניסיון שלהם. אם כולנו היינו חיים לפי הדרך המתומנת של הבודהה העולם הזה היה נראה הרבה הרבה יותר טוב
מה אסור?
מותר לכל אחד להתפלל למי שהוא רוצה. זה הקטע של חופש דת.
גם אם היללו את בודהה, אז מה? איך זה משפיע עלייך?
את היללת אותו? לא. אז זהו.זה לא אמור לשנות לך ואם זה משנה לך זה באמת לא הגיוני. זכות של אנשים לעשות את זה.
זה לא אסור בשום צורה. זה שדת היהדות לא מאשרת את זה לא גורם לזה להיות אסור עבור אנשים שאינם דתיים. זה לא אסור עבורם, וטכנית לא אסור לאף אחד. לא יתלו אותך אם תהללי את בודהה.
להגיד שזה אסור בגלל הדת זה כפייה.
ואי חופש דת זו דיקטטורה.
למה שיחכימו ולא יעשו את זה שוב? מה היו ההשלכות של זה, בדיוק? כי לא היו. זו האמת החד משמעית.
ואם את חושבת שהיו לזה השלכות ושזה קשור למה שאירע מאוחר יותר אז אין לי מה להגיד לך
זה אסור לך מבחירה שלך! לי מותר לבחור לעשות מה שבא לי כל עוד הוא לא פוגע באף אחד, וסליחה, זה לא דבר שפגע באף אחד.
^ מה הקשר בחירה.. זה אסור ליהודים. אין כאן הנחות ליהודים מסויימים, אסור ליהודים נקודה. ויהודי שמרשה לעצמו אז עצוב מאוד ממאאוודד
אבל יהודי שזה לא משנה לו, כי הוא לא יהודי מאמין והוא לא מאמין באיסורים שכביכול האל נתן ליהודים כי הוא לא מאמין באל הזה למה זה אסור לו?
^ כי הוא יהודי. אסור לכל היהודים, גם לאלה שמאמינים וגם לאלה שלא. זה לא שליד האיסור רשום "למאמינים בלבד!" או "לדתיים בלבד" יהודי זה כולם גם אלה ששומרים מצוות וגם אלה שלא. אי אפשר לעבור על עבירה כל כך גדולה ולצפות שהשם לא יעלב.
מי אמר שכולם שם יהודיים?
דבר ראשון יש הבדל בין יהודי לדתי.
דבר שני הם יכולים להתפלל למי שהם רוצים. זהו חופש הדת. לצערנו הדת עצמה היא דיקטטורה, אבל אל תכפי את זה עליהם ותאשימי אותם זה דוחה
^ לא דיברתי על הלא יהודים בכלל.. אין הבדל בין יהודי לדתי יהודי זה יהודי אל תפלגי אותם. לשניהם אסור באותה מידה בגלל היותם יהודים. מי שעושה עובר על איסור חמור! ולכן אין לעשות את זה! ומי שיעשה אז באסה לו.
מה יש לכם ילדים הזויים
על מה הויכוח החסר תכלית הזה?
אף אחד לא התפלל לשום פאקינג בודהה, זה סהכ חלק מתפאורה, כמו בכל מסיבה...
^^ תפסיקי לחפש לריב, בימים כאלה אסור, ובכללי אסור בכלל! להישתחוות ולהלל בודה זה אסור נקודה. אל תנסו לעשות ממשהו אסור בסדר ומותר. זה אסור נ ק ו ד ה !
^אני לא מבינה את ההגיון שלך, יהודי דתי הוא יהודי שמאמין שלעשות דבר כזה הוא ויהודי חילוני הוא יהודי שבוחר להיות חופשי ולא כבול לדת. אני לא מאמינה שיש אל אז למה שיהיה לי איכפת אם הוא כועס עליי או לא...
מבחנתי זה נורא כי אני מאמינה אבל אני לא יכולה לבקר את האמונה שלהם.