3 תשובות
שואל השאלה:
אמאלה את מושלמת
תודה רבהה
אנונימית
שנייה עונה לך, אני כותבת כל חלק בנפרד אז כל פעם יהיה חלק תשובה.

א. טוב אז יש לך שם מקבילית, מה שאומר שיש זוויות נגדיות שוות, b, d. שוויון שני הוא של שתי הזוויות 90 שנוצרות מהגבהים הנתונים, ככה בעצם הוכחנו משולשים דומים agb=~aed. מכאן הזוויות 1, 3 שוות, כי הן זוויות מתאימות בין משולשים דומים.

ב. אז אנחנו יודעים שכל זווית a=120, המקבילית זוויות מוכות משלימות ל-180, אז בעצם זווית d היא 60. אנחנו יודעים שבמשולש ade יש זוויות 90 גם, ואז כדי למצוא את זווית a1, נעשה חיסור זוויות לפי סכום זוויות במשולש 180, והזווית הזו תהיה 30. זווית a3 גם תהיה 30 לפי סעיף א, ואז זווית a2 תהיה 60 לפי חיסור זוויות ולפי שa=120.

ג. נתון שטח המקבילית 50 סמר, ae=5 ס''מ. טוב אז נציב את הנתונים האלה בנוסחת שטח מקבילית. בסיס כפול גובה חלקי 2. אז אנחנו יודעים שהשטח 50

50= (dc*5)/2 כתבתי dc כי בעצם dc=ab בגלל שזו מקבילית לאלו זוויות נגדיות במקבילית. נמצא את dc, וזה גם ab

מ.ש.ל

מקווה שעזרתי :)
שואל השאלה:
לאמשנה
אנונימית