3 תשובות
לחשוב על משהו רע שהוא טוב
אנונימית
תורה, רק תורה!

אני יכולה לומר שהגישה שלי השתנתה 360 מעלות ממה שהייתי לפני שהתחזקתי וממה שאני עכשיו אחרי התחזקות.

תתחזק, זה כבר יבוא לבד.
תקרא על growth mindset, זאת באמת גישה משנת חיים. בקצרה זאת האמונה שאינטיליגנציה ויכולת ניתנים לשינוי עם מאמץ ואנשים שמחזיקים באמונה הזאת משפרים את הביצועים ויכולת הלמידה, יותר מוטיבציה והנאה ממאמץ, נשארים יותר זמן על בעיות קשות בלי לוותר וגם סיכוי נמוך יותר לרמאות.
מיינדסט נוסף הוא stress-is-enhancing mindset, כלומר האמונה שסטרס גורם לך להיות מרוכז, חד ומצליח יותר, אנשים שמאמינים שסטרס טוב להם סטרס באמת עוזר להם ואנשים שמאמינים שסטרס רע להיפך. יש גם שיפור בביצועים בדברים שלא קשורים לסטרס אם אתה מחזיק באמונה הזאת.
דבר נוסף שמאוד כדאי לשים לב אליו זה אינטיליגנציה רגשית, תנסה לזהות איך אתה מרגיש כשאתה מרגיש רגש מסוים, להבין למה ולהתמודד איתו בדרך בריאה, וכנל לשים לב גם מה אחרים מרגישים, להבין למה הם מרגישים ככה ולעזור להם בדרך המתאימה.
לגבי חיוביות, תנסה לחשוב על זה שבחיים תמיד יש צדדים טובים ולא טובים למה שאתה רואה, ואם תתרכז יותר מדי בשלילי תפספס את החיובי וחבל. פשוט נסה בכוונה לשים לב יותר לדברים הטובים.