20 תשובות
תני לי להצטרף
איך נדע לעזור אם אנחנו לא יודעים מה הוא אומר לך
שואל השאלה:
בינתיים תעזור לי
אנונימית
למה נכנסת לוויכוח שאין לך תשובות אליו
זה וויכוח אבוד, תחסמי ותעברי הלאה זה כמו לריב עם קיר
שואל השאלה:
הוא פשוט אומר לי כל שנייה שישראל זה פלסטין אני צריכה להוכיח לו שלא
אנונימית
שואל השאלה:
ישלי תשובות אבל אני צא יודעת איך לבטא אותך באנגלית
אנונימית
פשוט עזבי זה כמו לדבר לקיר
אין לך איך להוכיח
פשוט תגידי לו
אה אז אם ישראל זו פלסטין מי היה ראש הממשלה הראשון של "פלסטין"? או מי היה הצבא שלכם?
שואל השאלה:
טוב חבל שביקשתי איזה מתייפיפים
אנונימית
תעתיקי לגוגל תרגום אם אין לך כוח לתרגם את זה לאנגלית לבד
תרשמי לו ככה-
מעולם לא היה כאן שלטון פלסטיני, מעולם לא היה ראש ממשלה פלסטיני.
לפני שישראל הייתה בשליטתנו היא הייתה בשליטת הבריטים, ישראל מעולם לא הייתה פלסטין.
אנונימית
מה הטענה שלו? שכל שטח ישראל אמור להיות מדינה פלסטינית?
תתעלמי ותמשיכי בחייך, עם אנשים כאלה אין מה לנסות להתווכח.
זה כמו הימנים שתומכים בכיבוש וסיפוח ובארץ ישראל השלמה.
אותו דבר, לאום שונה.
שאלי אותו מה הראש ממשלה השטר הצבא ומקור המילה פלסטין, אם הוא לא יודע תני לו על הראש שהוא אומר את זה רק כי הוא אנטישמי מכיוון שהוא בעצמו לא יודע מה המדינה שלו
כמובן שזה מכשיל כי לא משנה איזה שם הוא יגיד זה יהיה שקר כי לא הייתה מדינה זו מעולם. ומקור המילה פלסטין היא השם שהרומאים נתנו לישראל כנקמה לבר כוכבא היהןדי
תגידי לו: פסלטין לא הייתה קיימת ולא תהיה קיימת זה פשוט סתם גנאי שהרומאים נתנו לארץ תגידי לו שיחזור למדינות הערב ובכלל הם פעם היו שייכים לירדן (נראה לי)
וואו חשבנו בדיוק ^^:()
שואל השאלה:
תודה❤
אנונימית
עזבי אותך תשלחי פסוקים רנדומלים מהתנך אני תמיד מנצח ויכוח עם חילונים או ערבים ככה
אנונימי
אתה לא מנצח שום דבר הם פשוט הבינו שאתה עד כדי כך בור כדי להשתמש בזה בתור טיעון וכתוצאה מכך אפשר להבין שאין ממש עם מי לדבר, אז למה לבזבז זמן בוויכוח?
דבר ראשון תחקרי על נושאים לפני שאת מתווכחת.
אבל זה מאוד פשוט: עם ישראל היה פה כבר מלפני 3500 שנה.
העותמאנים כבשו את המקום לפני 700 שנה ולא יישבו את המקום בכלל. יש ראיות מהיסטוריונים ואנשים שבאו לבקר פה אפילו בשנת 1860. שמארק טווין בה ומתאר את הארץ בתור מקום שומם ושמחוץ לערים לא ראה נפש חיה במשך יום הליכה. ואין אפילו עץ.
ואז התחילו כאלו שגרו בערים, בעיקר חרדים, לקנות אדמות וליישב אותם. וכן הגיעו ציונים מחו"ל והתחילו ליישב את האדמות. וכתוצאה מזה השוק החל להתפתח ורמת החיים בארץ עלתה מארץ שוממה שנוצלה למשאבים שלה על ידי העותמאנים לארץ מתפתחת ומשגשגת חקלאית. ובגלל זה הרבה ערבים מהסביבה התחילו להגר לישראל, שאז נקראה פלשתינה אבל הערבים הגיעו *בעקבות* היהודים.
ואז הייתה מלחמת העצמאות, בה אנחנו הסכמנו לחלוקה והם לא. והם החליטו לתקוף ולפתוח במלחמה. אנחנו קראנו לערבים שהתגוררו בארץ להישאר בכפרים, ולא להצטרף למלחמה עם צבאות ערב. אבל הם בשמחה פינו את הכפרים לתת לאיחוד של המדינות הערביות לתקוף את מדינת ישראל שרק נוסדה מכל הכיוונים, כי היו בטוחים שאנחנו נפסיד. וניצחנו. וכבשנו את השטחים. וככה זה במלחמה-יש מפסיד ומנצח.
אז אם אנחנו הולכים לפי נקודת המבט שכיבוש הוא בסדר במלחמה- אז אנחנו כבשנו את השטחים והם שייכים לנו בצדק.
ואם אנחנו אומרים שכיבוש הוא רע- האימפריה העותמנית עצמה כבשה את השטח הזה שלא בצדק. והשטח במקורו נכבש על ידי האימפריה הרומית ממנו. ואנחנו העם שהיה פה במקור ואנחנו העם היחיד ששרד מכל העמים שישבו פה, ושייך לפה כבר 3500 שנה.
והשם פלשתינה הוא השם של האויב הישראלי הוותיק, עוד מתקופת השופטים- פלישתים. שהוכחדו כבר בתקופת הממלכה האשורית 550 שנה לפני ספירת הנוצרים. והסיבה שארץ ישראל נקראה פלשתינה זה בגלל טיטוס שרצה לשבור את הרוח היהודית אחרי שהחריב את ירושלים אז שינה את השם מיהודה(שככה נקראה אז ארץ ישראל), ל"פלשתינה" השם של האויב הישראלי הוותיק שהוכחד. וזה במטרה לשבור את הרוח.
וזה הכול.
ואגב יהודים המשיכו לחיות בארץ הזו עד שהגיעו העותמאנים שסילקו מפה את היהודים לחלוטין ואז בקושי נשארו פה יהודים. אז אם כיבוש זה רע- אתם אם כבר כבשתם וסילקתם את הילידים, שזה אנחנו. ואנחנו רק חזרנו אחרי 700 שנה לקחת את מה ששלנו.
באותו הנושא: