2 תשובות
הפסיכואנליזה הוא הליך עמוק שהגה זיגמונד פרויד.
הפסיכואנליזה חוקר את עומקי התת מודע, שם נמצאים כל הפחדים והסודות הכמוסים ביותר של האדם.

זהו טיפול מורכב בין מטופל למטפל, שבו מעמקי נפש האדם נחקרים.

כשהמטופל נשען על הספה, האנליטיקאי מתחיל להעסיק אותם באסוציאציה חופשית, ומאפשר למחשבותיהם לזרום בחופשיות.

פרידריך ניטשה, ציין פעם: "כשאתה מסתכל לתוך התהום, התהום מסתכלת גם בך."
ציטוט זה מציג בצורה מדהימה את מהות הפסיכואנליזה המתעמק במעמקי הלא מודע, שם שוכנים הפחדים והרצונות האפלים ביותר שלנו.

תהליך הפסיכואנליזה מתעמק בתחום הבלתי מילולי, הבלתי מוסבר.
זהו חקירה של הלא מודע, תחום שפרויד האמין שהוא הכוח המניע מאחורי המחשבות והפעולות שלנו.

תורת הפסיכואנליזה של פרויד מקיפה גוף עצום של ידע, המקיפה את יצירותיו שלו וגם את אלה של ממשיכי דרכו.

בליבה של הפסיכואנליזה טמון הרעיון של הלא מודע, תחום חידתי הפועל מתחת לפני השטח שלנו.
זו טריטוריה שמתפקדת באופן עצמאי.

המוח המודע שלנו, המספר של החוויות שלנו, משמש כגשר בין התחום הלא מודע הזה לעולם החיצוני.

המוח המודע הזה נבדל מהלא מודע בתפיסתו את העולם.
הלא מודע אינו מבדיל בין מחשבה למציאות כדי להגן עלינו מפני חרדה, אשמה וכאב, המוח המודע, מדחיק מחשבות וחוויות מסוימות אל מעמקי הלא מודע.

אלמנטים מודחקים אלה, למרות שהם נסתרים, שומרים על השפעתם על הרגשות וההתנהגויות שלנו, ולעתים קרובות מובילים לנוירוזות ודפוסי חיים לא מסתגלים..

בתחום הפסיכואנליזה, הפרט יוצא למסע טרנספורמטיבי.

באמצעות פרשנות וחקירה של האלמנטים, המטופל מקבל הבנה עמוקה יותר של ההיסטוריה שלו ושל המשמעות מאחורי חוויותיו.
כשלאט לאט במהלך הטיפול, הפחדים והזכרונות המודחקים יוצאים לאט לאט מהלא מודע למודע.
"עד שתהפוך את הלא מודע למודע, הוא יכוון את חייך ואתה תקרא לזה גורל".

על ידי פירוק הלא מודע והבאתו לקדמת התודעה, יחידים יוצאים למסע עמוק של גילוי עצמי, המאפשר להם להשיב את המהות האמיתית שלהם ולשחרר את עצמם מעומס הטעויות החוזרות.

פסיכואנליזה היא דיסציפלינה (תחום ידע) רבת פנים ומסובכת החורגת מגבולות התיאור המילולי.
הלימודים שלה אינטנסיביים אבל בהחלט מעניינים.
תחליטי את אם זה מתאים לך.
בקצרה - האדם רע מטבעו.
יש 2 דחפים לחיות על פי הם - המוות והחיים.
יש לנו רצונות לגדול, לצמוח, להפרות,
ומצד שני להרוס, לחסל.
מעבר לזה פרויד דבר המון על מבנה אישיות שבנוי מאיד(בגדול כל הדחפים האפלים ביותר, מיניים ותוקפניים, אבולוציוניים וחסרי אנושיות), אגו(שנלחם לאזן בין האיד לסופר אגו, הוא מה שאנחנו בפועל במהלך היום) והסופר אגו(ישות אליטיסטית שמבינה את גבולות החברה ובעלת צפון).
וכמובן - הדובדבן שבקצפת. פרויד טען שהרוב המוחלט שבנו, נמצא בתת מודע. הוא "המציא" את המושג ושייך אותו לעולם הפסיכולוגיה לראשונה. במילים אחרות - כל דבר נובע מהתת מודע או הסמוך למודע שלנו, וכל מה שאנחנו כן מודעים אליו, הוא קומץ באפלה.
טיפול פסיכולוגי דינמי, על פי פרוייד, אמור בעצם להעלות מהתת מודע אל המודע תכנים באדם, בעזרת הפסיכולוג.

היום, הגישה הפסיכודימית לא רווחת בטיפול, כי יש מקום הרבה יותר אופטימי ופתוח מול מטופלים - והמון גישות ששמות את המטופל כאחראי על גורלו ועל מודעותו.