21 תשובות
מדליקים תגז, שמים קצת שמן על מחבת, שוברים ביצה ומחכים כמה שניות ואז הופכים
שוברים פאקינג ביצה לקערה. מערבבים.. שופכים למחבת. הופכים. הוריי
תחממי את המחבת, תשברי ביצה ותערבבי, אחר כך תשימי במחבת, ותחכי עד שזה יתבשל
שמים מחבט אם ממש משש טיפה שמן
שוברים ביצה מקשקשים אותה שופכים למחבט מחכים 10 שניות הופכים לצד השני מחכים עוד 10 שניות ומוצאים
מחכים שתי דקות שהשמן ירתח ואז שמים את הביצה שטרפת ואז אפשר לעשות אומלט או מקושקשת.
או ביצת עין.
חחח אתה רציני?
עם כן.. אז אתה שם מחבת בכיריים על אש בינונית עם כפית שמן מחכה שירתח לפחות דקה...
משקשק ביצה בכוס (אם את רוצה ביצת עין תוותרי על השלב הזה)... ושופך הכול לתוך המחבת ובודק עם מוכן, וכשזה מוכן הופך עד שהכול מוכן, מכבה את האש שם מלח והנה לנו חביתה (:
אפשר לשקשק הכול במחבת ולעשות מקושקשת, או לשפוך ישר את הביצה למחבת ולעשות
ביצת עין חחח (:
בן כמה אתה שאתה לא יודע להכין חביתה?! *~*
אל תשכח לטרוף את הביצה בתןך כוס או צלוחית שיהיה לה צבע אחד ואז שמן חכה שיתמחם טיפה אתה שם תחביתה ומחכה שיזהיב קצת מלמטה ואז תהפוך בזהירות עם כף מיוחדת לזה..
חכה כמה שניות ובתאבון
לוקחים מחבת שמים שמן לוקחים ביצה מערבבים עם מזלג שופכים למחבת אה איזה גאונות לדעת את אומנות החביתה...
מצרכים:

ביצה
קצת מלח
קצת שמן (זית אפשר)
קערה
מזלג
כיריים, גז.
מחבת

אופן ההכנה:
שוברים את הביצה לתוך הקערה, ומערבבים עם מזלג.
מדליקים את הגז ומחכים דקה שתיים עד שיתחמם.
לאחר שתי דקות שופכים את הביצה המעורבבת לתוך המחבת,
מחכים חצי דקה והופכים את הביצה המעורבבת במחבת, (לא נורא אם לא יוצא שלם)
מחכים עוד חצי דקה כדי שהצד השני יהיה מטוגן, מכבים את הגז,
מעבירים את החביתה לצלחת ואוכלים.
וואי לפחות תכתבו שהשמן צריך לרתוח איזה דקה, לא שמים ישר

וכן, יש כאלו שלא הכינו חביתה עד גילאים ׳מאוחרים׳. מה אתם מתפלאים.
אנונימי
מתכון לחביטה טעימה:
מצרכים:
בצל ירוק
גבינה בולגרית
פטרוזיליה
2 ביצים (לפחות)
חמאה

אופן ההכנה:
קוצצים את הפטרוזיליה ואת הבצל ירוק.
חותכים לקוביות את הגבינה, ולוקחים את הביצים ומערבבים אותן (רק את הביצים) עד לקבלת מרקם אחיד.
אח"כ מוסיפים את הפטרוזיליה, בצל ירוק, הגבינה ומוסיפים אותם לביצים.
לוקחים את החמאה וממיסים במחבת, שופכים את הבלילה ולחר כמה זמן הופכים (ממש כמו חביתה רגילה.).
בתאבון!

יש גם. חביתות עם: פטריות, גבינה צהובה, חלב, עגבניות, תבחרי מה שאת רוצה.
אתה לוקח ביצה שם בתוך כוס ומערבב, אם אתה רוצה לשדרג קצת אתה יכול להוסיף בשר\גבינות\חלב\ירקות\פטריות או מה שבאלך... כמעט הכל הולך:) אתה לוקח מחבת שם שם שמן, מחכה שהשמן יתחמם, שופך את התערובת למחבת, שם על אש נמוכה, מחכה שהתערובת תהייה מוצקה ולא נוזלית, ואז אתה לוקח אותה ושם בצלחת (או שאתה הופך תלוי בחביתה ובטעם שלך):) בתיאבון
את לוקחת ביצה, מחבת, תרבד, מזלג, שמן קנולה, קערה קטנה.
את לוקחת את הביצה, שוברת לשניים ושמה בתוך הקערה, את הקליפה-לפח.
תערבבי את הביצה עם המזלג מעט-שלא יהיה מוקצף אבל שיהיה פחות או יותר אחיד.
תחממי כף שמן במחבת, ותחכי שיהיה חם.
תשפכי את מה שערבבת לתוך המחבת עם השמן הרותח ותחכי.
שזה יתקשה טיפה-תרימי את החביתה מע כדי לבדוק איך היא נראית.
אם היא מוכנה-תהפכי אותה לצידה השני.
אם לא-תתני לה עוד זמן.
הפכת, את מחכה קצת ובודקת איך הצבע בצד השני.
א מוכן-תכבי את הגז ובתיאבון.. אם לא-תחכיעוד קצת וביתאבון חח
מקווה שעזרתי (;
נ. ב-את יכולה להוסיף כל מיני דברי ם לחביתה:
בצל, כוסברה-חביתת ירק.
פטריות\עגבניות ובצל.. תנסי.
את יכולה גם לקחת את הביצה ולשבור אותה ישר למחבת-ביתצתעיין.
את יכולה מקושקשת-כמו חביתה רגילה רק שהקצוות ניהיים מעט לבנים, את מקשקשת את החביתה עם המזלג.
שוברים ביצה לתוך כוס מערבבים בנתיים מדליקים תגז ושמים שמן מחכים שהשמן ירתח ואז שופכים את הביצה ומחכים עד שמוכן:)
שוברים את הביצה בתוך צלוחית, כך שאפשר יהיה להוציא חתיכות ביצה אם יפלו לך, מערבבים בתוך הצלוחית.
שמה קצת שמן בתוך המחבת ומחכה שהוא יהיה חם אבל לא רותח, כשאת שמה טיפה של ביצה בתוך המחבת והיא מתחילה להתפשט ולא צפה בשמן זה אומר שהשמן חם.
אני מעדיפה להפוך את החביתה לאחר שצד אחד מוכן, יש כאלה שהופכים אבל רק אחרי שמקפלים את החביתה.
קודם שמים ליד את כל הדברים שצריך:
מחבת (דה)
ביצה
קערה קטנה
שמן טיגון
מזלג
מרית (או כל כלי אחר שאפשר להפוך איתו את החביתה)
מלח ופלפל (לא חייבים)

עכשיו ההכנה עצמה:
-מדליקים את הכיריים על אש בינונית, ושמים עליהם את המחבת. למחבת שופכים בערך שתי כפות שמן (כמובן שהכמות המדוייקת תלויה בגודל המחבת).
-שוברים את הביצה לתוך הקערה. אם את רוצה, תוספי מלח ופלפל.
-בעזרת המזלג, תפוצצי את החלמון (הצהוב) ואז תערבבי את הביצה עד שהחלמון והחלבון מתערבבים לגמרי.
-שופכים את הביצה למחבת (השמן כבר התחמם בינתיים, ולכן יכול להיות שהחביתה תעשה קולות של פיצוץ ותתיז שמן. לא להיבהל, פשוט צריך להנמיך קצת את האש).
-מחכים בערך חצי דקה ואז בודקים אם התחתית של החביתה בצבע טוב. אם היא לא, מחכים עוד. אם כן, הופכים אותה בעזרת המרית.
-מחכים שוב בערך חצי דקה, עד שגם הצד השני של החביתה מוכן.
-מכבים את הכיריים.
-שמים את החביתה בצלחת ואוכלים.
בתיאבון! D:
חח כמה אנשים משקיעים כדי לכתוב איך מכינים חביתה
האמת,

שזה הפליא אותי.. אבל לטובה, ממש.

יש כאן המון הודעות על חביתות ואחרי ההודעות הראשונות, מקסימום 5 יכלו להפסיק לכתוב כי כבר *דיי* מיצו את העניין אבל באמת היה חשוב לאנשים לעזור..

הודעות ממש מושקעות =)..
שאלה טובה =)
חביתה רגילה - אתה לוקח ביצה או שתיים תלוי כמה אתה רעב, תקח קערה קטנה, תשבור שם את הביצים, שים קצת מלח ותטטרוף עם מזלג טוב טוב, אחרי זה תדליק את הגז, שים טיפהה שמן במחבת, חכה שהמחבת תתחמם, ושפוך את הביצים. תבדוק כל כמה זמן את החלק התחתון עד שהוא מזהיב כזה ואז תהפוך (:

ביצת עין- אותו דבר כמעט, תדליק גז, שים טיפה שמן ואז תשבור את הביצים ישר למחבת בלי לערבב.. אם אתה רוצה אתה יכול לחכות שיזהיב ולהוציא או להפוף גם לצד השני

חביתה משוקשקת - תדליק גז, שים קצת שמן ותשפוך את הביצים ישר למחבת, אבל הפעם קח מזלג או כף עץ ותתחיל לשקשק אותה כאילו לפרק אותה כזה עד שזה נראה מוכן