15 תשובות
היית אמור להתרחק ולהגיד לה שאתה שומר נגיעה אבל להגיד את זה בדרך נעימה ואני בטוח שהיא הייתה מקבלת את זה
פשוט תגיד לה אתה שומר נגיעה פעם קודמת הפתעת אותי לא רוצה שתראי בזה בתור משהו שישפיע על יחסי העבודה שלנו וזהו
אנונימי
אל תיקח את זה קשה. אבל פעם הבאה תגיד לה שאתה שומר נגיעה והיא תכבד
^^ בדיוק מה שאתה צריך להגיד לה
והכל בסדר, תבהיר לה שזה היה בטעות
אנונימית
א. לא עברת על איסור חמור, אל תדאג.
ב. כבוד לבני אדם זה חשוב, כל הכבוד שיש לך את זה.
ג. בפעם הבאה תאמר "מצטער, אני שומר נגיעה" והיא תקבל. אם היא תשאל על הפעם הקודמת תענה שזה היה ממבוכה, אבל היא כנראה לא תשאל.
פשוט פעם הבאה תגיד שאתה מצטער אבל אתה שומר נגיעה בהכי יפה
היא תבין את זה והכל טוב
עצה? קח את זה בקלות, יא גברברון. לא קרה כלום.

ברוך הבא לאחת השטויות היותר נפוצות של הטפשת הדתית המוסדית שמתפרקת במגע עם המציאות שאינה כויילל סגור ב-100 שערים שלא רואה שום עולם שקיים מחוץ לחומות העיר הבצורה (עד אשר באים לכובשה).
שמירת נגיעה אמורה להיות בקשר של יחסי אישות, נשיקות, ליטופים, לא לחיצות ידיים של היכרות ועשיית עסקים.
אבל כמו שמירת שבת, חשמל, ודברים אחרים, כול הרבנים והזרמים השונים רבים על כמות מוחלטת של מאמינים בפוטנציה ש-מ-מ-מנים אותם והדרך שלהם לשמור על הכוח בידיים שלהם היא להחמיר ולהמחיר ולהחמיר ואז לצעוק אני הכי יהודי אמיתי כי אני הכי מחמיר שלא כמו הרבנים הללו שחוטאים ומרשים ומקלים בהגבלות...גם אם אין שום רציונאל להחמרה. והנה היגענו עד הלום.
אתה צריך להיות מספיק אדם בוגר ושולט ביצרייך שלא תקבל זיקפה, ושלא תפלוט זרע, ושלא פיתאום תחטוא, תתהולל, תיזנח את הדת, ותתבולל, רק כי חיככת ידך ביד אישה לומר שלום.

או שאולי אלוהים רוצה שתיגע? הרי הכול מאלוהים, לא?
ואולי זה גורם לשאול שאלות, ושאלות זה מסוכן, כי פיתאום מגלים שהכול מיתרסק לרסיסים כאשר מפעילים את המוח וחוקרים בצורה עצמאית...אוי ווי...
טוב, מה אני אגיד, דת שלא עומדת בנגיעה ביד כניראה שהיא אינה איתנה מספיק בשביל להיתקיים.
בפעם הבאה להגיע למשמרת ולומר להם בפירוש שאתה שומר נגיעה כדי לא להגיע לשום מצב לא נעים.
עשית טעות, תעשה תשובה ותקבל שלא תחזור עליה יותר :)
אין לי כח להתיחס לכול השטיות האחרות שאמרת בתחילת הפיסקה.
לגבי הסוף, הדברים/מגזרים (כול דבר אחר) הכי חזקים והכי אמינים זה הדברים שיורדים לפיסקי פסיקות כמו ללחוץ יד לאישה (ויש עוד הרבה יותר) האם זה מותר או לא.
אל תדבר אל דברים שאתה לא מבין בגרוש מה המהות שלהם
אנונימי
אורי ק^^
אנונימי
לא. אלו סתם דברים שממשטרים לך את כול החיים ויורדים לך לבהונות ולנפש בשביל שהשליטה תישאר אצלהם (מזכיר מאוד קומוניזם) כי אם תתחיל להיות ולו טיפה חופשי ולחשוב עבור עצמך אתה מהר מאוד תגיע למסקנה שאתה לא צריך אותם בשביל להיות אדם טוב ולהצליח בחיים ושיהיו לך עקרונות טהורים. אתה יכול לקחת בקלות את כול העקרונות הטובים של התורה ולזנוח מאחורה את כול הרבנים תאבי הכוח ואת הדת המוסדית.
ואם הרבה יפקחו כך את העיניים, האוזניים, והראש, הרבה יגיעו לשם, או-אז, הרבנים הללו יאבדו כול כוחם ואת כול הכנסתם.

שהרי מה זה חצר רב? זה כת מאמינים שהוא ניכס לעצמו ע"י ששיכנעם שהוא הרבה יותר טוב ביהדות מהרבי הבא בתור ואם יעשו מה שאומר יקרו להם ניסים וחיים טובים והם 'תורמים' לו...וואלה, צורת ההכנסה פאסיבית פטורה ממס ותרמית הפירמידה הכי עתיקת יומין בעולם. וכמה פעמים שמענו על רבנים שמבקשים תרומות או כול מיני טובות הנאה בתמורה להענקת ברכות וקומבינות כאלו ואחרות? עזבו אותי משטויות. מכיר מספיק איך העולם עובד.

הרי כול רבי שפרש מחצר רב אחר והקים חצר משלו התחיל ככה. עובדייה בעצמו היה מורד ששינה הרבה מהדברים שכדורי החליט עליהם לאחר שירש את החצר שלו.
כול הפיצולים והזרמים השונים בדת היהודית (וכול דת אחרת לצורך כך) זה ככה. מישהו מתוך הדת החליט שהוא רוצה את כול הטוב וההנאה הזאת לעצמו והתחיל למרוד ולהדיח ולנכס לעצמו מאמינים ע"י זה שכינה את מי ששלט באותו זמן כלא אמיתי מספיק או חוטא וכו'.

ככה בדיוק קמה הנצרות - ישו ניסה למרוד ולפצל ולסחוב אחריו מאמינים ע"י שאמר שמועצת החכמים חוטאים ומשת"פים של הכובש הרומאי וכו' והתחיל זרם יהודי חדש, ולאחר מותו קראו לו המשיח והתגבשה כול הדת כולה סביבו ומי ששלט בזרם הזה החליט לבדל אותו מהיהדות לחלוטין בשביל ליצבור עוד כוח וממון. וסיימנו עם נצרות עם אפיפיור ועיר ותיקן בעלת כוח עצום ואוטונומי כמובלעה באמצע איטליה (מזכיר את הרשות הפלסטינית באמצע הארץ בזמנו של ערפת) עם הרים של זהב שלאחר מכן גם הם התפרקו (פרוטסטנטים, קתולים, עוד איזה 20 זרמים שונים).
הנקודה זה שזה לא נגמר בהיה טוב ותעשה טוב וזהו (שאגב זה סוביקטיבי לגמרי מה זה טוב). זה פרטי הלכה שאדם ממוצע לא יכול לדעת הכול ללא עצה. ולכן המציעו רב שפיתור להם ספקות, ונכון שיש הרבה רבני שקר והרבה מהם זה למטרות כסף בלבד, אבל אני מבטיח לך שיש רבנים טובים שרוצים רק בטובת הכלל. התורה קדמה הרבה לפני הכול, והרבה לפניך.

ועוד פעם אל תגיד דברים שאני לא מבין בהם.
אנונימי
אורי ק
אין לי כוח או זמן להתווכח, אני לא טורח לקרוא הכל. רק מעיר שמעולם לא ראיתי שאלה שאסור לשאול או משהו שאסור להתווכח איתו ביהדות.

הרב שלי מדגיש שאסור להאמין לו בלי לחפש מקורות ולהבין אם זה נכון.

מעדיף להשניא יהדות? בעיה שלך.
^ האמת שיש דוגמאות כלה בחגיגה יא ע"ב, אבל ז לא קשור לפה.
אנונימי
לעשות תשובה, ולהבא לומר לה בחיוך ''שלום :) מצטער שלא אוכל ללחוץ לך את היד, אני שומר נגיעה"