2 תשובות
רווי זה שומן שמקורו מן החי והוא בדר"כ מוצק
לא רווי זה שומן שמקורו בצומח והוא בדר"כ נוזל
שומן רווי הוא מן החי ולא רווי הוא מהצומח

שומן רווי היא הסיבה העיקרית לרמות ldl (כולסטרול רע) גבוהות. רצוי להמנע מצריכת מזונות עשירים בצריכת שומן רווי, רצוי לצמצם את צריכת השומן הרווי לכ-10% מסה"כ צריכת הקלוריות היומית. מקורות עשירים בשומן רווי הם בדרך כלל מזונות מן החי כגון: חמאה, גבינה, חלב מלא, גלידות חלביות, שמנת ובשר שמן.

מחקרים הראו כי החלפת צריכת השומן הרווי בצריכת שומן בלתי רווי מסייעת להוריד את רמת הכולסטרול בדם, אולם חשוב להבין כי גם שומנים לא רוויים מכילים כמות קלוריות רבה ולכן יש להגביל את צריכתם. מרבית השמנים הצמחיים הם שמנים בלתי רוויים (מלבד שמן קוקוס, שמן דקלים ושמן לבבות דקלים). קיימים 2 סוגים של שומנים בלתי רוויים: שומנים חד בלתי רוויים: כדוגמת שמן זית ושמן קנולה. ושומנים רב בלתי רוויים: כדוגמת שמן דגים, שמן חמניות, שמן תירס, ושמן סויה.