21 תשובות
איפה כתוב שתיקון לחוק יסוד ייעשה ב4 קריאות כשהאחרונה בכנסת הבאה?
אתה יכול לשלוח קישור?
לא הם פיזית לא ייודעים כל המפגינים
אנונימי
שואל השאלה:
חקיקת חוק יסוד חדש תוכל להיעשות רק ב-61 קולות בכל הקריאות וכן בקריאה רביעית בכנסת שלאחר מכן, כך שממשלה לא תוכל לחוקק חוקי יסוד אלא אם קיבלה את הסכמת העם בבחירות נוספות
אבל איפה כתוב על הקריאה האחרונה שתהיה בכנסת הבאה?
שואל השאלה:
בפסקת ההתגברות כתוב קריאה רביעית בכנסת לאחר מכן
כן, בגלל זה אני מתנגד לה.
"זה שקר, תיקון לחוק יסוד ייעשה ב4 קריאות כאשר הקריאה האחרונה בכנסת הבאה, כלומר הממשלה תצטרך להיבחר פעמיים כדי להעביר חוק יסוד (ואם נבחרה פעמיים כנראה שהעם תומך בחוק היסוד הזה)."


טיעון מטומטם.
אם הממשלה מעבירה חוק יסוד: גייז לגז ואז היא נבחרת עוד פעם זה אומר שזה לגיטימי?
הבעיה מתחילה כשאתם חושבים שהעם יכול לעשות הכל ושאם הוא בחר במשהו אז זה מה שצריך לעשות בכל מחיר לא משנה כמה זה גרוע.
עכשיו אתם גיבורים גדולים כי אתם הרוב, מה היה בגרמניה? איפה היהודים שצעקו "תכניסו אותו לגטו, זה מה שהעם רצה!"?
אז יהודים לא אמרו את זה.
שואל השאלה:
^^ למה שהיא תיבחר עוד פעם? האופוזיציה תגיד "אם תצביעו להם החוק הזה יעבור" ואף אחד לא יצביע כדי לקחת את הגייז לגז
חוץ מזה שיושב ראש הכנסת הוא גיי ולא נראה לי הוא אוהב גז
כי זה מה שהעם רוצה.
לימנים יש נטייה להשתכנע בצדקתם, אם היום הממשלה שלך עושה משהו לא לגיטימי, אתה לאט לאט תתחיל לשכנע את עצמך מבפנים שזה כן לגיטימי, ככה פאשיסטים עולים לשלטון ונשארים שם ליותר מדי זמן.
גם אם מה שאמרת נכון, זה עדיין לא בסדר
שואל השאלה:
^^ אתה באמת חושב שהעם יצביע כדי לשים גייז בגז?
הנה לך 4 חברי כנסת מהקואליציה שנגד לשים גייז בגז:
1. אמיר אוחנה שהוא גיי
2. יואב גלנט שהוא אלוף בצה"ל ושמר על כל אזרחי ישראל, גם על הגייז, למה שירצה לרצוח את האנשים שהוא שמר עליהם?
3. אבי דיכטר, ראש השבכ לשעבר, גם הוא שמר על כל אזרחי ישראל וגם על הגייז
4. בנימין נתניהו, חברו הטוב של אמיר אוחנה, למה שירצה לשים את חברו הטוב בתאי גזים?
לתת את כל הכוח והשליטה לגוף אחד זאת ההגדרה של דיקטטורה.
כן ובגלל זה אני מתנגדת לה. זה לא עניין של ימין או שמאל וזה ממזמןן לא עניין של אשכנזי מזרחי זה עניין של דמוקרטיה
שהממשלה תוכל לעשות מה שבא לה כי אין מי שיעצור אותה ויש לה מניע ביבי לא רוצה להיות בכלא
אה והפרדת רשויות
שואל השאלה:
^ זה שאין חוקה זה דבר אחד, אבל לקחת את חוקי היסוד ולפרש אותם כאילו הם חוקה (זה מה שאהרן ברק עשה) זה ממש לא מה שצריך לעשות.
שואל השאלה:
^^ זאת דמוקרטיה פרלמנטרית, יש 120 מנהיגים ולא מנהיג אחד.
עם אנשים כמוך קל מאוד להפוך לדיקטטור כי לא משנה מה יקרה, כל עוד האדם שאתה תומך בו ישאר בשלטון אתה תתמוך בו וזין על כל השאר.
ליברל שמרני, אתה מקטין את הראש.
לתת לממשלה סמכויות. חקיקה מלאות ולהגיד ש "יהיה בסדר כי העם לא יבחר בהם שוב" זו גישה לא נכונה שמתאימה למדינות דיקטטוריות.
המטרה היא לא להגיע למצב בו גורלם של אנשים תלוי באם הממשלה תיבחר שוב או לא אלא ליצור מצב שבו מלכתחילה יש על הממשלה הגבלות שלא ניתנות להסרה, כמו חוקה.
אני מתנגדת ויודעת על מה זה
"הבעיה מתחילה כשאתם חושבים שהעם יכול לעשות הכל ושאם הוא בחר במשהו אז זה מה שצריך לעשות בכל מחיר לא משנה כמה זה גרוע."

אמרתי את זה פעם אחת ועם זה אסיים, שכל אחד יקח את זה למקום שהוא רוצה.