28 תשובות
משני הצדדים זה לא מוסרי בשום צורה.
זה לא מוסרי
לא מוסרי בשום דרך
ואני חרדית
באף אחד מהמקרים אין מצב שהוא יותר טוב מהשני. צריך לכבד את הדעות של כל אחד כל זמן שהבן אדם מכבד אותך ולא עושה משהו כדי לפגוע בך.
שואל השאלה:
תחשובו על זה אם בן אדם אומר לי לנסות לקיים מצוות כי אני לא מבין את מה זה נותן לי אז זה בסדר ואפילו נחוץ לדעתו אבל אם אני מנסה לשכנע בנימוס מישהו לאכול לא קשר אז אני לא מוסרי
שואל השאלה:
פעם מישהי מאמינה אמרה לי שהיא לא מאמינה לי שאני לא מאמין שזה לא הגיוני וגם אם עכשיו אני לא מאמין אז אני משקר לעצמי קרה לי מלא מקרים דומים תחשבו מקרה הפוך
ספציפית בדוגמה שהבאת, במצב הראשון אין פה פעולה שפועלת נגד האמונות שלך ועושה לך רע. מבחינתם הם פשוט רוצים שתנסה ומקסימום לא יתאים לך , אז לא תמשיך.
לעומת זאת בסיטואציה השנייה אתה מציע לבן אדם לעשות משהו שמנוגד באופן מובהק לחוקים ולמצוות שהוא חי לפיהם בדת שלו.
לא צריך לזלזל באף אחד אם לא יודעים את הסיבות שהם מאמינים/לא מאמינים
כל אחד ראה צד אחר בגלל זה בחר בו
או שלא חקר מספיק
אני לא מזלזלת באתאיסטים אבל אם הם חושבים את עצמם חכמים וצוחקים על דתיים אז בטח שאני אזלזל הם לא מאמינים כי הם לא חקרו מספיק ועוד הם מתנשאים?
מ-2 הצדדים זה נורא.
בעיקרון אותם אנשים שאומרים לך שזה נורא אלו אותם מאמינים קיצוניים שחושבים שהתנך הוא עובדה ואתאיסטים הם מכחישי עובדות.
ובנוסף, הם אומרים שטוב להילחם נגד אתאיסטים כופרים. עזוב, סתם שטויות
נתת דוגמא לא נכונה כי כשהוא מנסה לגרום לך לעשות מצוות אתה אולי לא מאמין בזה אבל זה לא אסור לך, לעולם זאת אם אתה מנסה לגרום למישהו לאכול לא כשר זה לא איזה חיוב בשבילך ואתה מנסה לגרום לו לעבור על דברים שאסורים לו.
יש טוב ויש רע, יש אמת ושקר.

תחשוב למה מתי שהנאצים מזלזלים ביהודים ובאמונה שלהם - זה רע, אבל שיהודים מזלזלים בנצעים ובאמונה שלהם - זה בסדר. איפה ההגיון? הרי כמו שליהודים מור להאמין במה שהם רוצים ולפעול על פי זה, ככה גם לנאצרים מותר, לא? זה לא שאמורה להיות איזה עדיפות לאמונה של היהודים על פני אמונה של הנאצים.

מה שכתבתי כאן^ נראה לך מגוחך? אם כן - למה? מבחינת הנאצים זה ממש לא מגוחך, אם כבר מבחינתם אמונה יהודית היא זאת שלא ליגיטימית, והם אף יתנו על זה הסברים: היהודים מאמינים שהם העם הנחבר (אז מה הם רוצים? לחלוק על אלוקים? בעיה שלהם שהם לא קיבלו את התורה ורק יהודים קיבלו אותה), ובגלל זה הם מאמינים שמותר להם לזלזל בכל העמים אחרים (מי אמר? כל אדם הוא בצלם אלוקים, פשוט יש התנגדות לעבודה זרה ולעובדיה, אבל לחסידי אומות העולם מגיע יחס טוב.) ובאמונות שלהם (האמת שהיהודים באמת מלעיגה אבל דתות אחרות, אבל זה בצדק כי זה עבודה זרה), בגלל שהם חושבים שהם אמור לשלוט בכל העמים אחרים (זה לא יהיה בכח, מתי שיגיע הזמן, הקב"ה פשוט יגלגל את זה, זה הכל) וחושבים כל העמים אמורים להיות עבדים שלהם (האמת שבשביל זה הם נבראו: לשרת את העם שכל היום רק משרת את ה', ולכן הוא אמור להיות פנוי מלעסוק בדברים אחרים שהם לא עבודת ה'). לכן הנצאים החליטו שאין פתרון לבעית היהודים, אלא השמדה. כמה שזה נשמע אכזרי, אבל מי שנמצא במקום ואוחז בדעה שלהם - אז מבחינתו הו הצודק כי הוא נמצא שם, למרות שלאדם אובייקטיבי אמור להיות ברור שהצדק לא שם.

אותו דבר לגביך: רק בגלל שאתה אתאיסט, אתה רואה את עצמך "צודק", לכן אתה לא רואה את העוול בשאלה שלך, למרות שמבחינת נקודת מבט אובייקטיבית זה ברור שזה לא ליגיטימי לזלזל בחוקים של מלך העולם שבזכותו אנחנו חיים וכן ליגיטימי לצאת על מי שברא את העולם ולהגן על כבודו.

נקודה חשובה נוספת (מישהי יציינה אותה פה): שאומרים לך לשמור כשרות - לא אומרים לך לחטוא, אתה לא יוכו להגיד שאור לך לשמור כשרות, אבל שאתה אומר לא לשמור כשרות - אתה אומר למישהו לעשושת עבירה, לכן וודאי שהוא יראה בזה משהו רע ולא ליגיטימי.

לתגובה אחרונה: זה לא שטויות, אל אמת: זה וודאי שיש ברוא לעולם והוא לא נוצר לבד וזה וודאי שאם כל עם ישרלא שמע את אלוקים בשעת מתן תורה - אז זה מה שקרה, לכן ליגיטימי להיות נגד הכחשת העובדות ולא ליגיטימי להכחיש עובדות.
אנונימי
נאצים זלזלו ביהודים גם בתור גזע
ברור שזה יהיה יותר בעייתי ברמת החומרה
ולזלזל במי שברא את העולם ומחיה אותך - זאת לא חוצפה הכי גדולה שיש?
אנונימי
הנאצים זילזלו ביהודים בתור גזע. מספיק עם ההמצאות האלה שיהודים זה דת, זה לא. רוב היהודים בעולם הם אתאיסטים ,ויהודי זה אדם שמקורו ביהודה, לרצוח בני אדם בגלל הגזע שלהם זאת לא אמונה , זאת גזענות, לשנוא בני אדם רק בגלל שהם משהו זה טיפשי, יהודים לא שונאים אף אחד
^^לא להאמין זה לא זלזול
מי שאתאיסט יכול לכבד את התנך
אבל פשוט לא להאמין

להאמין זו גם הרגשה
אם אתה לא מרגיש מחובר - אז אתה לא מאמין
משני הצדדים זה לא בסדר
מי אמר לך את השטות הזאת?
^^^ יש סיבה למה יהודים נקראים "יהודים". לאה אמנו קראה לבנה הרביעי יהודה בלשון להודות לה': "וַתַּהַר עוֹד וַתֵּלֶד בֵּן, וַתֹּאמֶר "הַפַּעַם אוֹדֶה אֶת ה'" - עַל כֵּן קָרְאָה שְׁמוֹ יְהוּדָה, וַתַּעֲמֹד מִלֶּדֶת" (בראשית כט, לה).

רוב היהודים בעולם הם ממש לא אתאיסטים, הם אנשים נורמליים. רק ערב רב כופרים, אבל יהודים שהנשמה שלהם הייתה בהר סיני - אין שום סיבה שיהיה כופרים. הקב"ה בעצמו אמר למשה רבנם על העם שלנו שאנחנו "מאמינים בני מאמינים" (שבת צז ע"א) - אז מי שאתה שתוציא שם רע על עםע ישראל להיד על רובם שהם כופרים? יש לך אומץ לבקש סליחה ומחילה מכל עם ישראל?

אגב, לפי אמונה של הנצאים הייתה הצדקה לרצח היהודים: הם האמינו שהם "גזע נחות" (לא שהם צדקו, חלילה), לכן אמרו שזה "טובת העולם".

יהודים לא שומאים אף אחד, אלא את הרע הם שונאים:

"שִׂנְאוּ רָע וְאֶהֱבוּ טוֹב" (עמוס ה, טו).
"אֹהֲבֵי ה', שִׂנְאוּ רָע" (תהלים צז, ה).
"יִרְאַת ה' - שְׂנֹאת רָע" (משלי ח, יג).

ואין דבר רע יותר מלשנוא את הקב"ה, לכן כלפים אותם אנשים אמורים להיות שנאה חזקה ביותר, כמו שנאמר "הֲלוֹא מְשַׂנְאֶיךָ, ה', אֶשְׂנָא, וּבִתְקוֹמְמֶיךָ - אֶתְקוֹטָט? תַּכְלִית שִׂנְאָה שְׂנֵאתִים - לְאוֹיְבִים הָיוּ לִי" (תהילים קלט, כא- כב).


מלבי"ם
(כא) "הלא משנאיך ה' אשנא ובמתקוממיך," שהם המתקוממים להכחיש אלהותך ועושים להכעיס, אתקוטט, וזה סימן האוהב ששונא את שונאי אוהבו כאלו הם שונאיו:
אנונימי
thomas sanderson, השאלה שלו עוסקת למה בתור אתאיסט שהוא מזלזל באמונה זה רע, אבל אם מישהו מזלזל באמונה של אתאיסטים - זה קדוש. כלומר, שני המקרים מדובר בזלזול בדעה של השני. אז הוא כאילו לא ברור למה למה שהוא מזלזל - זה לא ליגטימי, אבל שמזלזלים באמונה שלו - זה כן לגיטימי.

אז הוא מודה שהוא מזלזל, מסית אנשים לאוכל לא כשר וכו'.
אנונימי
אוקיי
אבל לא דיברתי עליו ספציפית
זה לא הגיוני
צריך לכבד
כי יש הבדל..
אתאיסט שמזלזל ביהדות ובאלוקים הוא למעשה מזלזל במי שברא אותו ובמה שמאחד את עם ישראל - התורה.

כשמאמין 'מזלזל' באתאיסט הוא מוחה למעשה על הבזיון שהאתאיסט עושה לתורה ולהקב"ה - כמו שהאנונימי כתב מעליי, יש מצווה לאהוב רק מי שעושה מעשי עמך - כלומר רק מי שעושה מצוות - או לפחות משתדל לעשות ומאמין בזה ושהוא אינו מזלזל בתורה ובתלמידי חכמים.
להיות אדם טוב זה חלק מהמצוות, ויש אתאיסטים טובים
טענה מגוחכת
לשנוא מיליוני מדענים שפיתחו את האנושות והמציאו תרופות לבני האדם = ממש לגיטימי, ממש
שואל השאלה:
לכל מי שכתב שבגלל שאני אוטיסט אני מזלזל במי שברא אותי אז הוא לא מבין מה אטאיסט אומר.
אני לא מאמין שישות עליונה עשתה הוקוס פוקוס ואני קיים, לטעמי זה רעיון מטופש (מחדד שלטעמי) וזאת זכותי המלאה.
מי שמאמין גם זכותו.
אבל אין לא זכות להגיד לי שאני כופר רק כי אני לא חושב מה שאתם חושבים זה פוגעני ומתנשא ערכים שהאלוהים שלכם לא מאוד אוהב. זה לפעמים מרגיש לי יותר מוזר מרעיון האמונה מלחתחילה.
^^ אז אתה טוממן את הראש בחול בתקווה שלא יממצאו אותך.

ולא להודות בקיומו של אלוקים - זה נקרא לכפור. לכפור - זה לא להודוץ (תלמד את ההגדרה).

אם לא תעשה את זה - אתתן לך את זה לפה:

"חמישה הן הנקראין מינים: האומר שאין שם אלוה, ואין לעולם מנהיג; והאומר שיש שם מנהיג, אבל הם שניים או יתר; והאומר שיש שם ריבון אחד, אלא שהוא גוף ובעל תמונה; וכן האומר שאינו לבדו ראשון וצור לכול; וכן העובד אלוה זולתו, כדי להיות מליץ בינו ובין ריבון העולמים. כל אחד מחמישה אלו מין.

שלושה הן הנקראין אפיקורוסים: האומר שאין שם נבואה כלל, ואין שם מדע שמגיע מהבורא ללב בני האדם; והמכחיש נבואתו של משה רבנו; והאומר שאין הבורא יודע מעשה בני האדם. כל אחד משלושה אלו אפיקורוס

שלושה הן הכופרים בתורה: האומר שאין התורה מעם ה', אפילו פסוק אחד, אפילו תיבה אחת--אם אמר משה אמרו מפי עצמו, הרי זה כופר בתורה; וכן הכופר בפירושה, והיא תורה שבעל פה, והכחיש מגידיה, כגון צדוק ובייתוס; והאומר שהבורא החליף מצוה זו במצוה אחרת, וכבר בטלה תורה זו, אף על פי שהיא הייתה מעם ה', כגון הנוצריים וההגריים. כל אחד משלושה אלו כופר בתורה" (משנה תורה, הלכות תשובה, פרק ג, הלכות ז-ח).
אנונימי
שואל השאלה:
^^^כל החפירת חרטוטים הזאת מצדיקה מה שאמרתי.
הסיבה שלא חקרת מספיק
או שאתה חושב שחקרת מספיק..
אי-אפשר להשלים עם העובדה שחברך חושב מחשבות אידיוטיות. בתור אתאיסט בטח מדי פעם אתה חושב ככה על מאמינים. אבל היופי שאותם האתאיסטים חקרו והגיעו להבין שהאמונה היא האמת