7 תשובות
נראה לי אתה היחיד שמשתמש בלינקס באתר הזה
מה הטעם לעשות את זה, אם אתה צריך בתוכנות ירוצו בסביבה מאורגנת תשתמש בדוקרים
arch btw
שואל השאלה:
דוקר עצמו משתמש ב containerd, ואני משתמש בדוקר, רק אני קורא לזה containerd בשביל להימנע מהבנה לא נכונה, שיחשבו שזה לא אותו הדבר עם nerdctl או poadman, כי כולם משתמשים ב containerd כ runtime. נראה שאתה חדש לדוקר, ושאתה מריץ אותו על ווינדוס ולא על לינוקס, כי אחרת היית שם לב שחלק מה metapackage שלו זה containerd.io.

ולמה זה כתב לי באנונימי?!
אנונימי
תסביר מה הטעם להשתמש בקונטיינרים להכל.
לא יצא לי להשתמש בדוקר אף פעם, אבל אני מכיר את הטכנולוגיה.
ואיזה ווינדוס אחי ארטיקס בלי systemd אפילו לא נוגע בווינדוס בצחוק
שואל השאלה:
קונטיינרים בעקרון נועדו ל isolation , לפעמים הביצועים שלהם יותר טובים בקצת מה host, (שמתי לב לכך כשעבדתי עם crypto mining). יותר security והרבה geekness.
אגב, אני שונא ללכלך את ה host באפליקציות ומעדיף לשמור אותם בקונטיינרים כשאפשר. זה גם דרך להשתמש במערכות הפעלה קלות יותר (alpine) או במערכות כמעט ריקות שנועדו רק בשביל להריץ את ה binary שאתה תתן אליהם בסוף ה build (busybox)
וואלה דווקא נשמע מעניין, הfilesystem שלי מעיק לי כמה חודשים אחרי ההתקנה אז אני נאלץ לפרמט ולהתקין מחדש.
זה יוצא ocd friendly?
שואל השאלה:
ocd friendly אתה מתכוון שזה טוב לאנשים שיש להם ocd? אם כן- אז בוודאי. לפני כן באמת הייתי מפרמט מלא את המחשב כי רציתי להחליף בין מערכות הפעלה עד שנשארתי עם ubuntu. ככה לכל אפליקציה יש אימייג משלה שהוא מבודד לגמרי מהמערכת או מכל קונטיינר אחר (מלבד זה שכל הקונטיינרים נמצאים על אותה רשת שבמודדת משלך, אבל ניתן ליצור רשתות נוספות בכדי לבודד אותם אף אחד מהשי, אבל זה כבר לעפמים קצת כאב ראש) רק שאז כנראה יהיו לך מלא תיקיות שכל אחת מכילה dockerfile אחר בשביל כל אימייג' שאתה תשמור בשביל ליצור שינויים בעתיד כי זה נוח לא ליצור כל פעם מחדש את הקובץ למרות שאתה יכול פשוט להשתמש באותו קובץ ולשנות אותו כל פעם מחדש (יש בדר"כ הרבה דברים זהים שאתה תעשה עם כל קונטיינר).