3 תשובות
השם הנכון זה קרם אוף טרטר וזוהי אבקת תבלין שמשמשת גם לצרכי ניקוי, אפשר למצוא אותה בדוכני תבלינים בסופר או בחנויות תבלינים
אברהם שרם מומחה סטיפס
אבקת טרטר נקראת בשם קרם טרטר, או קרם אוף טרטר (cream of tartar), הוא תוצר לואי של יין. הוא מופק משכבה של חומצה המצטברת על דפנות של חביות יין.
מוסיפים אותו לממתקים וגלידה לקבלת תערובת "קרמית" יותר ולחלבונים לפני הקצפה, לקבלת קצף יציב יותר.
אפשר לקנות אותו בכל סופר אבקה לבנה.
תמי1
קרם הטרטר משמש כחומר מייצב קצף חלבוני ביצים, ע"י כך שהוא מקריש את החלבון המקיף את בועות האויר שבקצף, ובכך הוא מונע את נפילת הקצף לפני שהחלבון נקרש בחום. לכן עוגות המותפחות בקצף ביצים ומיקצפות, הן בעלות מירקם אוורירי יותר, כאשר מכינים אותן עם קרם טרטר. כמו כן העוגות והמיקצפות נשארות לבנות מכפי שהיו מתקבלות בלי אבקת קרם טרטר, היות והחומצה מעכבת השחמתן. 2 חלקים של קרם טרטר, בצרוף עם חלק אחד של סודה דו פחמנית (סודה לשתיה) יוצרים את אבקת האפיה.
כמו כן משמש מלח הטרטר להכנת בצק משחק לילדים.

עוד מידע על הקרם טרטר ניתן למצא בקישור הבא:

https://sites.google.com/site/tvbracha/home/hwmry-zr-lpyh/qrm-trtr

בהצלחה.
דביר
אולי תאהב גם את: