3 תשובות
רק יינות איכותיים במיוחד משתבחים עם השנים ורק בתנאים מיוחדים של איחסון. יינות רגילים מתקלקלים וכדאי לשתות אותם בשנים הראשונות אחרי הקניה.
מערכת סטיפס
אתה צריך להשכיב את היין במאונך כדי שהיין יגע בשעם של העץ. כך זה לא יתקלקל לך.
במילה אחת, התשובה היא "כן" - יין יכול להתקלקל (להחמיץ) אם לא מאחסן בתנאים מתאימים.
בהרחבה - הפתגם "יין משתבח עם השנים" קצת מורכב בחיים האמיתיים וחשוב אולי להבין על איזה יין מדובר ובאילו תנאי אחסון הוא נמצא.
היינות הטובים הם למעשה "חומר חי" והיין ממשיך לעבור תהליכים שונים גם אחרי שהוא יוצא מהיקב. לכן חשוב לשמור עליו בתנאים המתאימים למשל באמצעות מקרר יין. יין שמיועד ליישון בתנאי אחסון מתאימים אכן ילך וישתבח עם השנים אולם לתקופה קצובה שלצורך כך ייעדו אותו.
אחד הדברים שיכולים לפגוע ביין הוא חשיפה לתנאי חום וקור קיצוניים או מעבר ביניהם (משרדים בהם יש מיזוג בימי העבודה וחום בלילה ובסופ"ש). דבר נוסף שמזיק מאוד ליין הוא קרני שמש ישירות (קרינת uv). אחסון בארונות בעלי דלתות שקופות שמאפשר כניסת קרני שמש ישירות גם עלול להזיק.
אם מדובר ביין זול - יתכן וחבל על הטרחה. אם מדובר ביין יקר שחבל לזרוק - אני מציע לך לנסות אותו אבל בבית ולא כמתנה ולהחזיק בקבוק נוסף כתוכנית גיבוי.
בהרחבה - הפתגם "יין משתבח עם השנים" קצת מורכב בחיים האמיתיים וחשוב אולי להבין על איזה יין מדובר ובאילו תנאי אחסון הוא נמצא.
היינות הטובים הם למעשה "חומר חי" והיין ממשיך לעבור תהליכים שונים גם אחרי שהוא יוצא מהיקב. לכן חשוב לשמור עליו בתנאים המתאימים למשל באמצעות מקרר יין. יין שמיועד ליישון בתנאי אחסון מתאימים אכן ילך וישתבח עם השנים אולם לתקופה קצובה שלצורך כך ייעדו אותו.
אחד הדברים שיכולים לפגוע ביין הוא חשיפה לתנאי חום וקור קיצוניים או מעבר ביניהם (משרדים בהם יש מיזוג בימי העבודה וחום בלילה ובסופ"ש). דבר נוסף שמזיק מאוד ליין הוא קרני שמש ישירות (קרינת uv). אחסון בארונות בעלי דלתות שקופות שמאפשר כניסת קרני שמש ישירות גם עלול להזיק.
אם מדובר ביין זול - יתכן וחבל על הטרחה. אם מדובר ביין יקר שחבל לזרוק - אני מציע לך לנסות אותו אבל בבית ולא כמתנה ולהחזיק בקבוק נוסף כתוכנית גיבוי.
קישורים מצורפים:
באותו הנושא: