17 תשובות
לא בדיוק. אני בהחלט מאמינה באבולוציה אבל זה מסובך ממה שחושבים.
האדם *לא* בא מהקוף.
לקוף ולאדם *יש* אב קדמון משותף.
אמת, אבולוציה זה משהו שקיים וזה הוכח מדעית.
אנונימית
לא, לא מאמינה באבולוציה. מאמינה שאלוהים ברא אותנו ואת העולם.
אב קדמון משותף
אגב זה לא דעה ידועה, זה עובדה ידועה
אבולוציה קיימת, וכן איפשהו לפני מליארדי שנים היה איזה קוף.
לא.
אגב, לא נמאס לך לשאול שאלות כאלה?
לקוף ולאדם יש אב קדמון משותף
האבולוציה היא בסך הכל תיאוריה, וכמו כל תיאוריה, היא נהפכת לאמת כשהמתנגדים שלה מתים, ואת הדור החדש בוחרים לגדל על ברכי התיאוריה החדשה. היא טובה אבל לא מוכחת מעל לכל ספק.
היא מוכחת וזה כבר מזמן לא תיאוריה^
כן ולא
אני כן מאמין באבולוציה אבל משהו עם קופים לא ככ מסתדר לי, כן יש לנו הרבה במשותף וזה מאוד הגיוני אבל עדיין
אני צריך לעשות קצת סדר כאן:
תיאוריה (או בעברית תורה) היא מערכת של עקרונות, חוקים ורעיונות שמתארת ומסבירה במסגרתה תופעה, רעיון או תחום.
תורה מדעית עוסקת בתופעות טבע ובתחומי חקר מדעיים והיא מושתת על עקרונות בני־הפרכה, משמע שהם מניבים חיזויים שניתן להפריך או לאשש (בניגוד לטענה טאוטלוגית שנכונה בכל מקרה שתקף לוגית, או טענה שאי־אפשר לבדוק).
תורת האבולוציה היא התורה המדעית העוסקת באבולוציה, משמע היא מביאה את העקרונות הבסיסיים מאחורי תהליך האבולוציה.
התופעה אבולוציה היא למעשה תופעה מאוששת שנצפתה, אנחנו יודעים שזה תהליך אפשרי שקרה, ואף יש לנו עדויות רבות למוצא משפחתי של כל היצורים החיים שהסתעפו למינים השונים בזכות האבולוציה.
נשאלת כמובן השאלה, מהי אבולוציה?
אבולוציה היא שינוי בשכיחות האללים באוכלוסייה בין הדורות.
מהם אללים? אלל הוא גרסה של גן, כמו שסוג הדם שלנו נקבע לפי אלו גרסאות (אללים) של הגן לסוג הדם יש לנו.
אם מדברים כבר על סוג דם, דוגמה פשוטה לאבולוציה תהיה אם סוג הדם o היה 30% מהאוכלוסייה בדור א' אבל בדור ב' 45% מהאוכלוסייה הם סוג דם o.
שינויים בשכיחות האללים יכולים להצטבר לאורך הדורות עד שנקבל זן או גזע חדש, ואם הם ממשיכים להצטבר לאורך הדורות נקבל אפילו מין שונה.
יש ראיות ותצפיות רבות לכך שהתהליך הזה מתרחש, שהוא מסוגל לייצר מינים שונים ושמוצא כל המינים הוא מאב קדמון משותף שהסתעף באבולוציה.
עכשיו לגבי הטענה שהאדם בא מהקוף, אנחנו צריכים לנתח אותה.
מהו קוף? קוף זאת מילה קצת מעורפלת, היא לעיתים מתייחסת לכל האנתרופואידים (קבוצה בתוך סדרת הפרימטים) אך לפעמים הוא לא כולל את קופי־האדם (ביניהם, השימפנזה, הבונובו, האדם, הגורילה והאורנג־אוטן).
בכל מקרה, אם נדבר על קוף בתור אנתרופואיד (והאדם הוא אנתרופואיד לכל דבר ועניין) אז כמובן שאבות אבותיהם של בני האדם היו אנתרופואידים, המין ממנו השתלשלו בני־האדם ושאר מני האנתרופואידים היה אנתרופואיד בעצמו.
אבל אותו מין הוא *לא* אף מין שאנחנו מכירים כיום, אחרי מליוני שנות אבולוציה האוכלוסיות השונות השתנו והסתעפו למינים שונים ומגוונים, ואנחנו ביניהם.
זאת לא דעה, זאת עובדה מדעית וכדאי שהאנשים כאן יפנו למומחים בתחום (ביולוגים, עדיף עם התמחות באבולוציה) לפני שהם מתחילים לדבר כיודעי־דבר.
אנחנו לא מומחה, אבל אני לפחות מסתמך כל מקורות מידע מהימנים ומומחים לפני שאני עונה בנושאים מדעיים.
לא, ה' ברא אותנו בני אדם, לא קופים שמהם התפתחנו ולא מין אחר.
אנונימי