11 תשובות
חמוד.
אני פשוט לא מתחברת לז'אנר
סבבה
אנונימית
השביעי והשמיני אהבתי
התשיעי גרוע
ניסיון לחיקוי עלוב של הטרילוגיה המקורית, עם דמויות לא מעניינות, בלי חזון קוהרנטי לטרילוגיה, החלפת במאים כל רגע, פשוט אסון.
השביעי סבבה, לא יותר מזה. השמיני לדעתי טוב, לא מדהים, לא גרוע, פשוט טוב. והתשיעי זוועה, כל כך הרבה דמויות לא קשורות, כתיבה עצלנית, ולהחזיר את פלפטין היה ככ מטופש
7 - סרט ממש טוב שפותח טוב את הטרילוגיה, יש בו הרבה פאן והוא מציג את הדמויות החדשות בצורה מעולה, אבל בסופו של דבר זה רימייק לתקווה חדשה.
8 - הסרט הכי טוב בטרילוגיה לדעתי ואחד הסרטים טובים בסאגה (אחרי נקמת הסית והטרילוגיה המקורית), ויזואלית הוא ללא ספק הסרט שנראה הכי טוב בכל הסאגה. אני חושב שהסרט עצמו מאוד אנדרייטד ויש בו כמה מהסצינות הכי טובות בסאגה, הסרט עצמו הוא כנראה הסרט בטרילוגיה שלא מפחד לשנות דברים משמעותיים בניגוד לשאר הסרטים שהעתיקו את הטרילוגיה המקורית. אך מנגד הוא כולל כמה מהסצינות הכי גרועות בסדרה והטקסט דיי מטופש. אבל למרות הכל מדובר בסרט נהדר לדעתי.
9 - סרט טוב, סוגר טוב את הטרילוגיה, הקרבות נהדרים, הקטעים של קיילו וריי הם יצירת אומנות (כמו בסרט השמיני). אבל דיסני נכנעו לשנאה לסרט השמיני ובמקום להמשיך את הסיפור (כמו מה שלוקאס עשה בטרילוגיה המקדימה) הם בחרו להתעלם כמעט לחלוטין מהסרט השמיני. עדיין ממליץ לראות
^אני לא מסכים בכלל עם הדעה שלך לגבי 8 ו9.
7 באמת היה פתיחה חמודה שהרגישה כמו חיקוי עלוב של anh, ופתח המון מקום לגדילה.
ב8 לעומת זאת(שהוא הסרט הכי גדוע הסאגה), בכלל לא אנדרייטד, ומדיעה לו כמות השנאה שהוא קיבל.
אני לא מבין למה בטרילוגיה חושבים שזה רעיון חכם להחליף במאי כל סרט ולא לגשת לטרילוגיה עם חזון קוהרנטי של מה קורה בכל סרט והתחלה וסוף ברורים.
ריאן ג'והנסון פשוט הרס את הבנייה של jj abrams כדי לספר את הסיפור שלו, שכלל כמה מהדמויות הכי שנואות בstar wars(רוז וdj).
הוא כולל המון קטעים פשוט מטומטמים, עם כתיבה נוראית וקווי עלילה שבסוף לא היו שווים את זמן המסך שהוקצה להם.
הוא לא פחד לשנות, אבל השינוי פשוט נעשה באופן לא טוב בכלל.
למשל ההריגה של סנוק, דמות עם המון פוטנציאל, פשוט לא הייתה שווה את זה.
אחרי האסון המתגלגל שנקרא פרק 8, לפרק 9 לא היה סיכוי לסגור את הטרילוגיה בהצלחה. החליטו להחזיר את jj בשבילו, והוא ניסה להציל את הטרילוגיה שהוא התחיל מהשינויים שריאן ג'והנסון עשה, אבל ללא הצלחה.
החזרה לחיים של פלפטין הייתה פשוט מיותרת(סנוק היה צריך להישאר הנבל הראשי, חבל שריאן הרג אותו), והתעלמה מהlore של היקום ובפרט הסית'.
היו בסרט קווי עלילה שבכלל לא היו צריכים לקרות מרוב שהתעלמו מהם(למשל שפין force sensitive).
היו בו המון בעיות, אבל הוא עדיין איכשהו הצליח יותר מאשר 8 שבאמת הסרט הכי גרוע בסאגה.
מכבד את הדעה שלך ואני מסכים עם כמה נקודות שהעלת.
לגבי הסרט התשיעי, אי אפשר להתעלם לחלוטין מהסרט הקודם לא משנה מה, תיקח את מתקפת המשובטים שקיבל שנאה יותר גדולה מאחרוני הגדיי (על אף שלטעמי הוא ממש אנדרייטד) כשחלק מה"מעריצים" קראו ללוקאס אנטיכריסט, טענו שהוא "הרס להם תילדות", גרמו לשחקן של גאר גאה כמעט להתאבד, הרסו כנראה את הקריירה של היידן כריסטנסן והרסו לגייק לויד את הילדות, ועדיין לוקאס המשיך עם הסיפור כמו שהוא רצה והוא יצר את אחד הסרטים הכי טובים בכל הזמנים (נקמת הסית כמובן).
אני מסכים שלדיסני לא היה חזון באמת ואני בהחלט חושב שהפריקוולים (כטרילוגיה) והמקוריים יותר טובים מהחדשים. אני מסכים שהדמות של רוז היא דמות לא טובה אבל זה בושה וחרפה מה שה"מעריצים" עשו לשחקנית שלה
הקטע עם הבמאים לא ממש קשור כי לטרילוגיה המקורית היה במאי שונה בכל סרט. הבעיה הכי גדולה זו קתלין קנדי שהפיקה את הטרילוגיה החדשה בצורה נוראית ובכללי אני בעד שהיא תתרחק כמה שיותר מסטאר וורס
^מסכים לגבי מה שאמרת לגבי שחקנים, לא מגיע להם שיתייחסו אליהם ככה.
אפשר לא לאהוב את יכולות המשחק שלהם או את הדמויות, אבל לאחל להם מוות זה פשוט נורא ולא צריך לקרות.
הבעיה כשאתה משווה בין attack of the clones וrevenge of the sith לthe last jedi וthe rise of skywalker, היא שלוקאס ידע איך הטרילוגיה שלו עומדת להיגמר, ובגלל זה הוא לא הקשיב למעריצים ועשה את מה שהלב שלו אמר.
לדיסני לא היה חזון לטרילוגיה שלהם, ובגלל זה אחרי הביקורות לtlj הם החליטו לשנות הכל ולהתעלם ממנו בהמשך עד כמה שאפשר. אם היה להם חזון לסרט האחרון, הם היו ממשיכים איתו.
מסכים, מקווה שדיסני ילמדו מזה אם הם רוצים לעשות עוד סרטים לסטאר וורס, בינתיים נחכה לקנובי