10 תשובות
זהו נגמר הסיפור לצערי, היום קיבלתי תשובות שליליות מכל המיונים ואין מה לעשות כבר בנידון לרוב המכינות הנחשבות וגם הלא סגורות ומלאות מקום
אנונימי
שואל השאלה:
טוב אני אשאר דתי לעוד שנה
לא להתייאש יש עדיין כמה שאפשר
תיכנס לאתר של מועצת המכינות ויש עוד כמה שעוד לא סגרו את ההרשמה
יש עדיים מכינות פתחות ואפשר להירשם למה שנשאר.

אם אתה דתי אין לך מה לחפש במכינה מעורבת, לך למכינה דתית, רוב המכינות הדתיות פתוחות וזה הרבה יותר עדיף.
האמת שבמכינות מעורבות כן יש לדתיים מה לחפש... ברוב המעורבות מכבדים את הדת ואת השמירת שבת אז למה לא
^ברוב המכינות המעורבות אין דתיים אמיתיים אלא דתל"שים ומסורתיים בלבד וזה מאוד מאוד מאוד משפיע.

אתן לך כמה סיטואציות מכל מיני מכינות, לא אציין את שמם.
באמצע קבלת שבת ביקשו לעשות ערבוב בין הבנים לבנות כי העזרת גברים הייתה קטנה מידי וזו לא הדרך הנכונה. מסיבת ריקודים באמצע קבלת שבת - דבר שלא עושים בטח שלא באמצע תפילה ובטח שלא עושים דבר כזה שאת אומרת תפילה עם שם ה'. לא הגיוני שהחניכה תכנס לעזרת גברים לוודא שהם בסדר באמצע תפילה. כמעט ואין מניין כי אין אנשים. מזמינים בשבת מרצה שנסע באוטו - דבר שאסר לפי ההלכה\ אומנם באותה מכינה הודיעו על זה מראש, וכמה יצאו? אחד, שבמקרה התמיין וזה רק מוכיח שבאותה מכינה ספציפית אין דתיים. לימוד גמרא לבנות. רפורים, קונסריטיבים, משיחים - לא רלוונטי בכלל לדתיים. להיות בסביבה שיש בה חדר חילול שבת זה לא דבר שמתאים לדתיים אבל כן פשרה יפה. תפילה - על חשבון שעות השינה שלך לרוב, ולא חלק מהלו"ז שזה דבר סופר בסיסי. לא הגיוני ששניים יתפללו 18 ביחד ויחכו אחד לשני וישאלו באמצע 18 האם השני סיים ועוד יותר לא הגיוני לבקש מההתחלה ששניים יתפללו 18 ביחד כי זה מכניס למלא סיבוכים, ואם כבר עושים את זה צריך לעשות את זה נכון. ממש הזוי שבאמצע קבלת שבת עושים הדרכה איך להתפלל, שהיא אגב לא הייתה מדויקת, ולא הגיוני שההדרכה תהיה מעורבת, כי אם עושים יענו טקס דתי שיעשו אותו עד הסוף. אפשר להמשיך עד מחר עם הבעייתיות.

יתר על כן המכינות המעורבות לא נותנות בכלל הכנה למה שחייל דתי צריך ולא יעבדו איתו על הדברים הנכונים. הוא לא יכול להתחזק שם אלא אם זה יבוא ממנו ובאמת ממנו. הסביבה משפיעה. אין הפרדה בין בנים לבנות שזה דבר בסיסי. צורת חינוך שונה, ששם זה לא ישיג את המטרה שהחייל הדתי צריך. לא תהיה לו הכונה רוחנית. לא יהיה לו ידע הלכתי על סוגיות בסיסיות שאפילו לא חושבים עליהם. אם הוא עוד לא קנה כמה דברים בסיסיים הוא לא יצליח לקנות את זה בהמשך (למשל לימוד תורה, תפילות וכו'). חלק מהפעילויות החובה כוללות בתוכן חילול שבת והקטע שרוב החניכים בכלל לא יודעים את זה (לא בכל מקום). גם לדעת מה זה שבת אמיתית הוא לא יידע, דבר שיקשה עליו בעתיד.

אין לימוד תורה ברמה גבוהה, ברמה שדתיים צריכים ואפס הכנה רוחנית שהיא החשובה ביותר. לא ידברו איתו על הערכים שלו ועל הפוטנציאל המטורף שלו. בקיצור זה רק קצה המזלג, יש עוד הרבה הרבה סיבות למה אין לדתיים מה לחפש שם.

המכינות הכלליות מדהימות, אבל לא לאדם דתי. ללייטים, מסורתיים, דתל"שים אולי. לדתיים אמיתים אין בכלל מה לחפש שם.

לכבד זה לא מספיק, הכבוד הזה לא יעזור לו ולא יקדם אותו. בהחלט יש כבוד, אבל זה לא מספיק כי בפועל מה שהולך שם מהבחינה הזו, על פי רוב זה פשוט זוועה.
שואל השאלה:
הסיבה שאני חשבתי עכשיו בדיוק ללכת למעורבת
היא כי אני לא רואה את עצמי יותר כדתי
חשבתי שאני אלך לישיבה שנה הבאה כדי שינסו "לשנות אותי"
ואם הוא לא יצליחו אז כאילו יהיה לי "מותר" לצאת בשאלה ואני לא אהיה כמו מישהו שיוצא רק לפי מה שהוא יודע בגיל 16
העניין הוא שאני שממש לפני כמה ימים הבנתי שלעשות את זה מתוך נקודת הנחה דתית שאני כרגע לא מאמין בה זה לא המקום
כאילו למה שאני אעשה את הדבר הזה במקום שאני לא באמת אני?
שאני מתחזה לדתי?,אני לא יכול ללמוד את האמונה ואת הדת מתוך מקום שהוא בדיוק בתפר שאני נמצא בו?
בשבילי התירוץ היחיד שרלוונטי בשבילי הוא שלא לומדים בו ברמה גבוהה
אני מחפש מקום עם רמה אינטלקטואלית גבוהה שבו אוכל לחקור את אמונתי מתוך המצב הביינימי (לא מאמין אבל גם לא בטוח בעצמי ורוצה לחקור ולדעת עוד לפני שאני עוזב לגמרי) שאני נמצא בו
אני חושב שאולי בלמידה בישיבה (מעדיף דווקא על מכינה ,שוב בגלל שאני יותר בן אדם של לימוד)
אז באמת שנראה לי שאין אני יודע מה לעשות
להגיש בקשה חריגה
לא בקטע רע היה לי ברור שזו הסיבה העיקרית, כי באמת אין שם מה לחפש לדתיים.


תראה אני כל כך מבין את הסיטואציה שאתה נמצא בה, זו צומת דרכים סופר קשה ולא מובנת. אתה לא יודע כל כך באיזו דרך אתה רוצה להיות ומה אתה רוצה לעשות וזה בטח ממש ממש מתסכל.

תדע לך שאתה לא היחיד וזה גורם בגלל המון אבל המון סיבות. הציגו לך את התורה לא בהכרח מהמקום היפה והאמיתי שלה ואולי לא ישבו איתך מספיק על שיעורי אמונה שזה חשוב. את בגמרא בכלל "כפו" עליך בגלל הבגרות דבר שאולי פיתח אצלך שינאה לגמרא. תפילות הכריחו אותך לבוא, אחרת תקבל חיסורים, אבל אתה לא בטח לא מבין למה צריך לעשות את זה, וזה לא הגיע ממך, כל הדברים האלו מרתיעים אותך.

אבל שתגיע למכינה דתית/ישיבה, אם תגיע בגידה פתוחה של לחקור את האמת ולא תבוא בראש סגור אתה תראה שינוי פסיכי. אתה תראה דברים שלא שמעת עליהם ואתה כנראה יותר ויותר תתחבר. אפילו לגמרא תתחבר בסוף וזה נאמר על ידי ניסיון של אלפי תלמידים. אם תהיה רציני, אתה תראה שאתה מתחבר יותר ויותר. ואתה יודע למה? כי אף אחד לא יכריח אותך, נגמרה הכפייה. יקבלו אותך כמו שאתה. ילמדו אותך את הבסיס שחסר לך ותוכל לעשות חושבים עם עצמך.

אני חושב שבמקרה שלך תתאים לך מכינה דתית ופחות ישיבה, למרות שאתה יכול לפרוח בע-נ-ק גם בישיבה, וגם בישיבה עם לימודי אמונה בחלק גדול מהיום אבל יש סיכוי שאתה זקוק כרגע דווקא לאופי של המכינה.

המכינות הוקמו בדיוק מהסיבה הזו. המכינות זה ממש הצלת נפשות של עם ישראל. במכינות יש מלא מלא אמונה, רוב היום זה אמונה, דבר שיכול להציל אותך. הרבה פעמים חניכים שם באים עם סיפור דומה שלך, משהו משתבש בדרך ולכן הם הולכים דווקא למכינות.

טחג ההבדלים הגדולים בין המכינות הדתיות למכינות הכלליות היא שבמכינות הדתיות רוב הלוז חופשי לגמרי ולא חובה (יש מכינות שמחייבות לצאת לפעילויות שטח או לשיחה פעם בשבוע) והשאר חופשי, לעומת זאת, במכינות הכלליות כל הלו"ז חובה. דווקא בגלל שהכול חופשי אתה תתחיל לראות שינוי אמיתי שיגיע ממך, וברגע שזה יקרה, השינוי יחזיק לכל החיים. יתחילו להאמין בך, בך ובכוחות המטורפים שלך ואתה תראה שזה לא מה שהכרת. תקבל תשובות לשאלות ולפעמים אתה זה שתמצא את השאלות. כך בחשבון שמדובר בתהליך ארוך שלא קורה מיד, לוקח זמן אבל הוא מתרחש.

במכינות יש יותר טיולים וגיבוש מאשר ישיבות למרות שיש ישיבות שיש שם, גיבוש, אבל זה דבר שיעזור לך. להכיר את ארץ ישראל מנקודת מבט טובה יותר וכו'. בנוסף ברוב המכינות הדתיות למרות שיש גם ישיבות שזה ככה אחד הדגשים זה קשר עם הצוות וזה משהו שיעזור לך כל החיים, זה מסתור בבתי צוות, גיבושים כיתיים, לימודים אפילו אצל ראש המכינה בבית. זה מתבטא שאתה תדע איפה גר בצוות ותוכל לדפוק להם בדלת מתי שתרצה כי אתה תרגיש בנוח. זה מתבטא בזה שיהיה לך קשה, יהיה לך למי להתקשר.

אתה יכול לראות שינוי פסיכי במכינות ואני חושב שזה יכול להתאים לך מאוד. באיזה שהוא מקום הייתי רוצה להמליץ לך להיזהר קצת ממכינת עלי ומכינת עצם, בגלל שהן דיי חזקות ואולי יהיה לך קשה שם. עם זאת מדובר בשתי מכינות חזקות ביותר, ואתה יכול לפרוח שם ברמה אחרת, השאלה אם האופי מתאים לך או לא. אני חושב שמכינת עצם יותר יכולה להתאים, אבל תנסה. פשוט אם שתי המכינות האלו יתאימו לך, אני מאמין שתקבל כלים סופר משמעותיים. כמובן שגם שאר המכינות הדתיות פשוט מדהימות, ואולי אם המצב הרוחני שלך יותר מתוסבך כדאי לך לבדוק עוד מקומות. תשתף את הר"מ שלך ותשאל לאן הוא ממליץ לך, תן לזה ניסיון ותחליט. תנסה לפחות חודש רצוף אבל חודש רציני, הייתי מציע אפילו יותר ואז תראה איך אתה ממשיך.

תדע שלכל המכינות יש טופס מעבר לישיבות, אם אתה הולך על מכינה ורוצה לעבור לישיבה זה אפשרי רק תדבר איתם (10% יכולים לחתום).
בהצלחה!