20 תשובות
צודק, הם לא צריכים.
והקטע האירוני זה שיש הלכה מפורשת שאומרת לא להסתכל לחברך בצלחת ועל מה שהוא אוכל.
לא כל הדתיים ככה.
צודק סהכ
קשה להם לראות אנשים ששונים מהם
קשה להם לראות אנשים ששונים מהם
אנונימית
לא כולם ככה, אבל צודק. לא צריך לכפות.
ככה הם תתעלם
הם לא צריכים
שכל אחד ייתיחס בעניינים שלו
שכל אחד ייתיחס בעניינים שלו
לא כולם כאלו, אבל זה באמת דוחה להיכנס לאחרים לצלחת ולהגיד להם מה לאכול ומה לא. כאילו, אם הם אוכלים כשר, שיהיה להם לבריאות. אבל מה זה מעניין אותם? עד כדי כך משעמם לאותם אנשים שעושים את זה? לא צריך לכפות את זה על אחרים. זה סתם יוצר שנאה לדת.
איזה דתיים עושים את זה? נו באמת...
שואל השאלה:
אם כך אני מאמין שאתה מהאלה שעושים.. חבל^
אם כך אני מאמין שאתה מהאלה שעושים.. חבל^
אנונימי
בוא נגיד שבדרך כלל מי שיגיד לך דבר כזה הוא בעצמו לא הכי דתי שיש
לא פייר להכליל ולהגיד שכל הזמן דתיים תוקפים ומבקרים את זה שמישהו אוכל לא כשר, כי זה פשוט מופרך ולא נכון בעליל. אני דתייה ובחיים לא הערתי או אעיר למישהו שבוחר לא לאכול כמוני כי אלה החיים שלו והבחירות שלו ואין לי שום זכות להעביר עליהן ביקורת , וככה מתנהגים *כל* האנשים הדתיים שאני מכירה. אז אולי יש דתיים שכן מעירים אבל זה ממש אבל ממש לא כולם וזה ממש אותו דבר כמו שכשדתי יעשה כל דבר בערך יהיו כאלה שיצאו עליו שזו כפייה דתית, תמיד יהיו אנשים כאלה בעולם ואין לנו מה לעשות עם זה. שכל אחד ינהג איך שטוב לו ויעשה מה שטוב לו כל עוד זה לא פוגע באף אחד, וההכללה הזו שעשית ממש מעצבנת ופשוט לא נכונה.
כי יש מצוה להוכיח אחד את השני.
אנחנו לא לבד, תורה - זה משהו שמחייב את כל היהודים.
אנחנו לא לבד, תורה - זה משהו שמחייב את כל היהודים.
אנונימי
איזו הכללה
תאכלי מה שבא לך אבל ברגע שאת הופכת את זה לציבורי או למוסרי זכותינו להתנגד
תאכלי מה שבא לך אבל ברגע שאת הופכת את זה לציבורי או למוסרי זכותינו להתנגד
סליחה? מה זה "קשה להם לראות אנשים שונים מהם"? איזה דתיים עושים את זה? נו באמת, זה שבן-אדם אחד שכנראה ממילא יש לו משהו נגדך אמר לך את זה לא צריך להפוך את זה להגדה כללית!
הם לא צריכים. עם זאת, גם אתה לא צריך להכליל את כל הדתיים.
בן אדם הוא בן אדם לפני שהוא דתי. דת זו רק אמונה, אני שונאת שאומרים את זה.
קשה לי לשמוע את זה, כי בכל זאת מה שאתה עושה עכשיו זה אותו הדבר כמו ש"הם" עלולים לעשות.
כן שמחה ששיתפת זה חשוב לדבר על דברים כאלה. תודה שדיברת על זה.
^^^ דת - זה לא רק אמונה, כי דרך חיים שהנחיל לנו הקב"ה.
אנונימי
באותו הנושא: