3 תשובות
חמש הפירות היבשים הכי בריאים הם:
1. צימוקים
עשירים באשלגן, לשמירה על לחץ דם תקין ותפקוד הלב, ובברזל, למניעת אנמיה ולהובלה תקינה של חמצן לתאי הגוף.
2. תאנים מיובשות
עשירות בסידן לשמירה על בריאות העצמות ולתפקודה התקין של מערכת העצבים, וכן באשלגן ובברזל. הדבלים עשירות בסיבים תזונתיים לשיפור התפקוד של מערכת העיכול ולסיוע במניעת עצירות.
3. שקדים
עשירים בסידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן, אבץ וסיבים תזונתיים. מכילים ויטמינים חשובים, כמו ויטמין e, ויטמינים מקבוצת b וחומצה פולית.
4. משמשים מיובשים
עשירים בסידן, ברזל, ויטמין a, אשלגן וסיבים תזונתיים. מכילים גם ויטמין b3 המסייע בהורדת כולסטרול.
5. שזיפים מיובשים
עשירים במיוחד באשלגן ובסיבים המסייעים לתפקוד מערכת העיכול ולמניעת עצירות.
כדאי לאכול פירות המיובשים באופן טבעי ללא תוספות, המשווקים בחנויות כפירות אורגניים. פירות אלו לא עברו ריסוס או "שיפוץ" צבע, לכן למרות היותם פחות יפים ומושכים לעין, הם בריאים יותר וללא חומרים משמרים. הם גדלים ללא שימוש בדשנים וחומרי הדברה.
•מומלץ לרכוש את הפירות היבשים באריזה עם פירוט המרכיבים.
•אם בחרת לרכוש את הפירות בתפזורת, וודאי כי בקרבתם נמצאת האריזה המקורית.
•לא לרכוש פרי יבש אם הוא בעל ריח רע, מעופש, נוקשה, מזוגג או בעל ריח ומרקם שאינם מאפיינים את הפרי המקורי.
1. צימוקים
עשירים באשלגן, לשמירה על לחץ דם תקין ותפקוד הלב, ובברזל, למניעת אנמיה ולהובלה תקינה של חמצן לתאי הגוף.
2. תאנים מיובשות
עשירות בסידן לשמירה על בריאות העצמות ולתפקודה התקין של מערכת העצבים, וכן באשלגן ובברזל. הדבלים עשירות בסיבים תזונתיים לשיפור התפקוד של מערכת העיכול ולסיוע במניעת עצירות.
3. שקדים
עשירים בסידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן, אבץ וסיבים תזונתיים. מכילים ויטמינים חשובים, כמו ויטמין e, ויטמינים מקבוצת b וחומצה פולית.
4. משמשים מיובשים
עשירים בסידן, ברזל, ויטמין a, אשלגן וסיבים תזונתיים. מכילים גם ויטמין b3 המסייע בהורדת כולסטרול.
5. שזיפים מיובשים
עשירים במיוחד באשלגן ובסיבים המסייעים לתפקוד מערכת העיכול ולמניעת עצירות.
כדאי לאכול פירות המיובשים באופן טבעי ללא תוספות, המשווקים בחנויות כפירות אורגניים. פירות אלו לא עברו ריסוס או "שיפוץ" צבע, לכן למרות היותם פחות יפים ומושכים לעין, הם בריאים יותר וללא חומרים משמרים. הם גדלים ללא שימוש בדשנים וחומרי הדברה.
•מומלץ לרכוש את הפירות היבשים באריזה עם פירוט המרכיבים.
•אם בחרת לרכוש את הפירות בתפזורת, וודאי כי בקרבתם נמצאת האריזה המקורית.
•לא לרכוש פרי יבש אם הוא בעל ריח רע, מעופש, נוקשה, מזוגג או בעל ריח ומרקם שאינם מאפיינים את הפרי המקורי.
פפאיה מיובשת
פפאיה עשירה באשלגן, בבטא-קרוטן ובסיבים ומכילה גם מעט סידן וברזל.
אננס מיובש
אננס עשיר בסיבים, באשלגן ובמנגן.
בננה מיובשת
פרוסות הבננה המיובשות מטוגנות בשמן, ולכן אינן מומלצות. הן מכילות 33% שומן, כמו בגבינת שמנת, ולמרות תכולת הסיבים והאשלגן הרבה שבהן, עדיף לאכול בננה טרייה.
שזיפים מיובשים
שזיפים מיובשים עשירים באשלגן ובסיבים תזונתיים. זהו גם אחד הפירות העשירים ביותר בנוגדי חימצון. שזיף מיובש נמצא בין עשרים המזונות בעלי התכולה הגבוהה ביותר של נוגדי חימצון מתוך 100 מזונות שבדק משרד החקלאות האמריקני בשנת 2004. תהליך הייבוש אמנם הורס חלק מתכונות השזיף הטרי, אך דווקא מגביר את פעילות כמה מנוגדי החימצון שבפרי. שזיפים יבשים עשירים גם בבור, מינרל שחשוב למניעת אוסטיאופורוזיס.
שקדים
שקדים עשירים בשומן חד-בלתי רווי, אשר חשוב לבריאות הלב וצריך להיות השומן העיקרי בתזונה שלנו. שקדים עשירים גם בסידן: בעשרים יחידות יש סידן כמו בשליש כוס חלב. בנוסף, הם מכילים ויטמין e, ברזל, אבץ, סיבים תזונתיים ופיטוסטרולים - חומרים צמחיים דמויי כולסטרול אשר מסייעים בהורדת רמות הכולסטרול בדם.
אגוזי מלך
אגוזי מלך הם האגוזים העשירים ביותר בחומצה אלפא-לינולנית, חומצת שומן מסוג אומגה-3. חומצת שומן זו חיונית לתפקוד התקין של הגוף, בעיקר לתפקוד המוח ולשמירה על בריאות הלב, וחשובה במיוחד בהריון ובהנקה בגלל תפקיד אומגה-3 בהתפתחות המוח של העובר ושל התינוק.
בנוסף, אגוזי מלך עשירים בשומן חד בלתי רווי החשוב אף הוא לבריאות הלב וכלי הדם, בויטמין e, במינרל מגנזיום ובפיטוסטרולים, שמסייעים בהורדת רמות הכולסטרול בדם.
אגוזי פקאן
רוב השומן באגוזי הפקאן הוא שומן חד-בלתי רווי, שחיוני לבריאות הלב. אגוזי פקאן מכילים מעט אומגה שלוש בצורת חומצה אלפא-לינולנית, אך פחות מאשר אגוזי המלך. אגוזי הפקאן עשירים גם במגנזיום, באבץ, בויטמין e ובפיטוסטרולים.
אגוזי לוז
עיקר השומן באגוזי הלוז הוא שומן חד-בלתי רווי, סוג השומן שצריך להוות את עיקר צריכת השומן שלנו. הם עשירים בויטמין e, בברזל (עשרה אגוזי לוז מכילים ברזל כמו ירך עוף אם כי הספיגה טובה יותר מבשרים), במגנזיום ובפיטוסטרולים.
אגוזי ברזיל
אגוזי ברזיל עשירים במיוחד במינרל נוגד החימצון סלניום: אגוז אחד (!) שמשקלו כ-4 גרם מספק כמעט פי שנים מהקצובה היומית המומלצת למבוגרים. אגוזי ברזיל גם עשירים באשלגן, בברזל (שישה אגוזי ברזיל מכילים אותה כמות ברזל כמו בירך עוף), באבץ ובויטמין e.
פפאיה עשירה באשלגן, בבטא-קרוטן ובסיבים ומכילה גם מעט סידן וברזל.
אננס מיובש
אננס עשיר בסיבים, באשלגן ובמנגן.
בננה מיובשת
פרוסות הבננה המיובשות מטוגנות בשמן, ולכן אינן מומלצות. הן מכילות 33% שומן, כמו בגבינת שמנת, ולמרות תכולת הסיבים והאשלגן הרבה שבהן, עדיף לאכול בננה טרייה.
שזיפים מיובשים
שזיפים מיובשים עשירים באשלגן ובסיבים תזונתיים. זהו גם אחד הפירות העשירים ביותר בנוגדי חימצון. שזיף מיובש נמצא בין עשרים המזונות בעלי התכולה הגבוהה ביותר של נוגדי חימצון מתוך 100 מזונות שבדק משרד החקלאות האמריקני בשנת 2004. תהליך הייבוש אמנם הורס חלק מתכונות השזיף הטרי, אך דווקא מגביר את פעילות כמה מנוגדי החימצון שבפרי. שזיפים יבשים עשירים גם בבור, מינרל שחשוב למניעת אוסטיאופורוזיס.
שקדים
שקדים עשירים בשומן חד-בלתי רווי, אשר חשוב לבריאות הלב וצריך להיות השומן העיקרי בתזונה שלנו. שקדים עשירים גם בסידן: בעשרים יחידות יש סידן כמו בשליש כוס חלב. בנוסף, הם מכילים ויטמין e, ברזל, אבץ, סיבים תזונתיים ופיטוסטרולים - חומרים צמחיים דמויי כולסטרול אשר מסייעים בהורדת רמות הכולסטרול בדם.
אגוזי מלך
אגוזי מלך הם האגוזים העשירים ביותר בחומצה אלפא-לינולנית, חומצת שומן מסוג אומגה-3. חומצת שומן זו חיונית לתפקוד התקין של הגוף, בעיקר לתפקוד המוח ולשמירה על בריאות הלב, וחשובה במיוחד בהריון ובהנקה בגלל תפקיד אומגה-3 בהתפתחות המוח של העובר ושל התינוק.
בנוסף, אגוזי מלך עשירים בשומן חד בלתי רווי החשוב אף הוא לבריאות הלב וכלי הדם, בויטמין e, במינרל מגנזיום ובפיטוסטרולים, שמסייעים בהורדת רמות הכולסטרול בדם.
אגוזי פקאן
רוב השומן באגוזי הפקאן הוא שומן חד-בלתי רווי, שחיוני לבריאות הלב. אגוזי פקאן מכילים מעט אומגה שלוש בצורת חומצה אלפא-לינולנית, אך פחות מאשר אגוזי המלך. אגוזי הפקאן עשירים גם במגנזיום, באבץ, בויטמין e ובפיטוסטרולים.
אגוזי לוז
עיקר השומן באגוזי הלוז הוא שומן חד-בלתי רווי, סוג השומן שצריך להוות את עיקר צריכת השומן שלנו. הם עשירים בויטמין e, בברזל (עשרה אגוזי לוז מכילים ברזל כמו ירך עוף אם כי הספיגה טובה יותר מבשרים), במגנזיום ובפיטוסטרולים.
אגוזי ברזיל
אגוזי ברזיל עשירים במיוחד במינרל נוגד החימצון סלניום: אגוז אחד (!) שמשקלו כ-4 גרם מספק כמעט פי שנים מהקצובה היומית המומלצת למבוגרים. אגוזי ברזיל גם עשירים באשלגן, בברזל (שישה אגוזי ברזיל מכילים אותה כמות ברזל כמו בירך עוף), באבץ ובויטמין e.
קישורים מצורפים:
ענו לפני תשובה מאוד יפה ומפורטת, אני רק יוסיף שיש בהם המון סוכרים.
באותו הנושא: