31 תשובות
התלמידים של ישו אם אני זוכר נכון
אנונימי
שליחיו של ישו
התלמידים של ישו
שואל השאלה:
אוף אני ל מאמינה טעיתי בשאלה הזאת במבחן
ישו בגדול. אבל התלמידים שלו הם אלה שפיזרו את המודעות על הדת החדשה וכולי
^ ישו נולד ומת יהודי, הוא לא הקים שום דת
אנונימי
הנצרות התעוררה ונכתבה 200 שנה אחרי המוות של ישו. נאספו כמה ספרים ועשו צרוף וקראו לזה הברית החדשה.
כנסיה הקטולית כדי להקים דת חדשה שמותר ואפשרי בה הכל בקיצור דת בולשיט אני ממש לא מבין למה לא מלמדית אותכם על היהדות וכן מכניסים במדינה המשולשלת שלנו משהו שלא צריך לעניין שום יהודי או מתנגדיי דת
תלמידים של ישו
התלמידים של אדון ציזס
אבל כאילו בתכלס ציזס היה יהודי
"הדת הנוצרית נוסדה בארץ ישראל בראשית הספירה הנוצרית, והתבססה על דמותו של ישו ועל הבשורות של תלמידיו. במהלך ארבע המאות הראשונות לספירה, ובמיוחד אחרי הפיכת הנצרות לדת הרשמית של האימפריה הרומית במאה ה-4 לספירה, הפכה הנצרות לדת הדומיננטית באירופה ובעולם המערבי"
הקיסר הרומי קוסטנטינוס.
עד שהוא אימץ את הנצרות, זאת היתה כת. הוא הפך אותה לדת מסודרת.
ישו יצר את הנצרות אבל מי שהפיץ את הדת היו המיסיונרים (התלמידים שלו)
תלמידיו של ישו/ע כתבו את הברית החדשה, והנצרות הקתולית נאכפה באימפריה הרומית ובאירופה על ידי השר קונסטנטינוס במאה הרביעית המוקדמת.
שליחיו של ישו אחרי 200 שנה אחרי שישו מת
במשך השנים גם הנצרות השתנתה נכון?^
תלמידים של ישו
תלמידיו של ישו
ישו היה יהודי בכיר בכלל סתם שתדעו
מי שהקים את הנצרות זה התלמידים שלו, הם אלא שכפרו והפכו אותו לסוג של אל
ישו/יהושע
כעיקרון הוא היה יהודי ואז הוא היה צריך לברוח מהשלטונות היהודיים והתחבא במדבר והתחיל להפיץ את דבריו ואחרי שהוא מת התלמידים שלו הפיצו את זה מעבר לים גם וזה הפך לדת
וגם למה שתעשו מינוסים?
כל מי שעשו לו מינוסים פשוט פירט וכתב עובדות נכונות
תעשו כמה מינוסים שתרצו
התלמידים של ישוע
תלמידים של ישו או משהו כזה
התלמידים של ישו
תלמידיו של ישו ממה שמצאו עד כה, הספר שלהם הוא כביכול "התורה החדשה" והיהדות היא כביכול איבדה את דרכה עם הזמן ושהנצרות זו הדרך הנכונה ממה שהם מאמינים

למי שלא מסכים איתי אשמח שהוא יסביר את הצד שלו
נתנאל, תלמד לקרוא נכון.
"התבססה על דמותו של ישוע", כלומר הוא הדמות הראשית בברית החדשה.
לומר שישוע הוא זה שהמציא הדת זה לא נכון. הוא נולד ומת יהודי. הוא אפילו לא הטיף דת חדשה, אלא את היהדות. אלו התלמידים שלו שניסו להמשיך להטיף לאחר מותו, אך עם השנים הוקמה דת חדשה שנקראת הנצרות. אל תשכחו שהנצרות עדיין מאמינה בתנ"ך בדיוק כמו ביהדות. ההבדל היחיד הוא שהם מאמינים גם בברית החדשה.
מה שבטוח, זה שישוע מת כבר הרבה לפני, כך שהוא בכלל לא היה קשור לעניין.
טוב אחי.
התלמידים של ישו, בשביל שאלות כאלה אפשר לחפש בגוגל
היהדות קיבלה מעמד של דת חוקית באימפריה הרומית עם הגנות רשמיות. למרות שהנצרות התפתחה מתוך מסורות יהודיות, לא היו לה הגנות משפטיות כאלה. נוצרים נרדפו מדי פעם - נענשו רשמית - בשל אמונתם במהלך המאות הראשונות לספירה. אבל עמדתה הרשמית של המדינה הרומית הייתה בדרך כלל להתעלם מהנוצרים אלא אם כן הם מערערים בבירור על הסמכות האימפריאלית.

בשנת 313 לספירה הוציא הקיסר קונסטנטינוס את צו מילאנו, שהעניק לנצרות - כמו גם לרוב הדתות האחרות - מעמד חוקי. למרות שזו הייתה התפתחות חשובה בהיסטוריה של הנצרות, היא לא הייתה תחליף מוחלט של אמונות רומיות מסורתיות בנצרות.

בשנת 380 לספירה הוציא הקיסר תאודוסיוס את צו סלוניקי, שהפך את הנצרות לדת הרשמית של האימפריה הרומית. רוב הכתות הנוצריות האחרות נחשבו כופרות, איבדו את מעמדן החוקי ורכושן הוחרם על ידי המדינה הרומית.

האימפריה הרומית לא התנצרה בין לילה. האמונות הדתיות הרומיות השתנו לאט עם הזמן. בזמן שהאימפריה הרומית המערבית נפלה בשנת 476 לספירה, הנצרות עדיין התפשטה. חשוב גם לזכור שהנצרות עצמה לא הופיעה בפתאומיות או בצורה מלאה. הנצרות צמחה מתוך מסורות יהודיות ועוצבה על ידי מבנים תרבותיים ופוליטיים רומיים במשך כמה מאות שנים. הנצרות הושפעה גם מהיהדות וגם ממוסדות התרבות הרומיים.
ישוע. זה שהוא יהודי לא אומר שהוא לא יכול לאמין בדת אחרת.
אנונימית
^העניין הוא שהוא לא האמין בדת אחרת.