25 תשובות
אני גם הענה לשאלה אחר כך,
אני מתמודדת עם האוטיזם שלי כשיש לי כיתה קטנה, אנחנו שבע ילדים וזה ממש נוח כי יש סייעת ושני מורים, אנחנו לומדים עד שלוש הערך אז אנחנו יכולים להכיר יותר אחד את השני, יש אוטיסטים שהולכים לחוגים של אוטיסטים, בקיצור, הכל ממש נחמד כל עוד את מוצאת את האנשים הנכונים ומשתמשת בכלים הנכונים, אבל יש הרבה אוטיסטים שגם לומדים בכיתות רגילות ולא שמים לב, זה בסדר.
האוטיזם שלי מטבטאי בקול שלי ובתנועות ידיים, יש לי גם דיסלקציה אז... זה.
יש לי אח עם אוטיזם בתפקוד נמוך, בן 13
אוטיזם זאת הפרעה נוירולוגית המקשה על יצירת קשרים בין אישיים והבעת רגשות. תסמינים נוספים של אוטיזם הם הימנעות מדיבור (אוצר מילים קטן, קושי בשאילת שאלות והחלפת חוויות) ובעיות ויסות חושי (חוסר רגישות לכאב וכדומה)

כשהוא מתעצבן מדבר שלא קורה בדיוק כפי רצונו, הוא מתחיל להכות את עצמו ברקות. כשהוא היה קטן יותר, הוא היה לפעמים מתנהג באגרסיביות כלפי הסובבים אותו. כיום הוא לוקח כדורים שעוזרים לו להפחית את זה.

קשה לו עם שינויים. למשל, לפני כמה שנים עברנו דירה, אז המורים בבית ספר עזרו לו והסבירו לו כמה וכמה פעמים על התהליך, למרות שהוא נשאר באותו בית ספר.

בגלל שאוצר המילים של אחי קטן, אנחנו לא משחקים איתו במשחקים הדורשים דיבור כמו פליימוביל או משחקי דמיון אחרים, אלא יותר במשחקים הדורשים חיקוי של דבר מסוים, כמו למשל לבנות בלגו או קוביות (אני בונה משהו פשוט יחד איתו, שלב אחרי שלב והוא צריך לעשות כמוני).
אני אישית עם אוטיזם בתפקוד גבוה, וממה שאני מסוגל לומר, זה בא אצלי לידי ביטוי בחוסר הבנה של ציניות. הייתה לי תקופה שבה חשבתי שאני בתפקוד בינוני, אבל זה בגלל שהחשבתי תסמונת שיש לי כחלק מהאוטיזם (מה שבפועל לא נכון, אלה היו שני דברים שונים)
אני לא בטוח, אבל אני חושב שהאוטיזם בירך אותי ביצירתיות שלי (שוב, אני לא בטוח)
יש לי אח שהוא על הספקטרום.. אז יש לו אוטיזם פשוט לא ברמה גבוהה והוא מתפקד בסדר פשוט יש לו בעיות תקשורתיות וחברתיות חוץ מזה הכל טוב
אנונימית
אני חונכת ילדה אוטיסטית גבוהה
כשלא מבינים משהו שהיא מנסה להסביר היא מתעצבנת אבל אחרי שעוזבים אותה לבד היא נרגעת
ועבדתי עם ילדים אוטיסטים בכל מיני רמות
אוטיזם זה לקות תקשורתית בעצם הם לא תמיד יודעים לבטא במילים את הרגשות ומה שיש להם להגיד תלוי איפה הם על הקשת
חלקם מהתסכול בחוסר תקשורת מתעצבנים חלק מרביצים חלק מקללים זה נורא תלוי בילד או האדם הבוגר
חלקם מתבטאים בקולות או תנועות ידיים וחלקם בדיבור שוב תלוי איפה הם על הרצף
ולא תמיד הם מצליחים להבין סיטואציות חברתיות או בדיחות או רגשות כלשהם
אני כל הזמן מרגישה חייזר, מנסה להגיד משהו כדי להצחיק וזה יוצא חסר טאקט או שאני אומרת משהו לא קשור וזה כל הזמן מביך אותי
ויש פעמים שאני לא מבינה ציניות או בדיחות ועונה ברצינות
לא יודעת איך לפנות אל אנשים וכשפונים אליי אני ממש נלחצת ונעשת אדומה, יש לי חרדה חברתית ואם יש מקומות עם מלא אנשים או למשל תורים אני ממש נלחצת ונכנסת לחרדות
ואני גם כל הזמן חופרת ולא מגיעה לעיקר ואני מפחדת מאנשים ... יותר כיף לי בחברת חתולים. ובחברת אנשים שאני מכירה כמו משפחה וחברי ילדות וכן ישלי חברים אבל קשה לי להתחבר לאנשים חדשים וקשה לי לסמוך עליהם
ואני דיי ילדותית אבל לא יודעת אני מבינה דברים אחרת
יש רעשים שאני לא מסוגלת לסבול ושזה מחרפן אותי פעם הייתי צורחת ומתחרפנת היום אני פשוט מתאפקת וסובלת בשקט אם אי אפשר לעבור מקום ...
וקשה לי להביע את עצמי נגיד שואלים אותי מה קורה אני אומרת דברים לא קשורים כמו למשל בא לי פיצה או הידעתם שכחתול מצמצץ זה אומר שהוא אוהב אותך וסומך עלייך? וכד'
לאח שלי יש אוטיזם בתפקוד נמוך ולי היה חשד לאוטיזם בתפקוד גבוהה (זה אומר שלא רואים את זה כולכך) זה ממש קשה לחיות איתו כי קשה לו והוא לא מבין איך לבטא את זה בכלל אם קורה לו משהו הוא מעדיף להדחיק וקשה מאוד לדבר איתו אני מאוד מקווה שהמצב ישתפר...
לכל האנשים שלא אוטיסטים בעצמם-
לדעתי אין לכם זכות להגיב.

אתם מדברים רק ממה שאתם רואים. אבל זה ממש לא נכון. אוטיזם זה ספקטרום
^בהמשך לזה

לאנשים שהגיבו את הדברים האלה:
לא כל האוטיסטים מרביצים! לא כולם עם אוצר מילים נמוך! לא כולם מתקשים ליצור חברויות!
ועוד. יש מלא דוגמאות מפה שגם ממש שגויות

אוטיזם זה ספקטרום שלם יש מיליון סוגים.
כן יש קווי דימיון מסויימים מן הסתם אבל אם אתם חושבים שרק ממה שאתם רואים כולם ככה אז אתם טועים בגדול.

תפסיקו לחשוב רק כי אתם מכירים אחד כזה אז אתם מכירים את כולם!



שואלת השאלה ביקשת לדעת על המכשולים שאנחנו מתמודדים איתם זה אחד מהם:
האנשים שמכלילים אותנו. שחושבים שאנחנו מוגבלים שכלית עם אוצר מילים נמוך.
זה ממש לא נכון.
חלק אולי אבל חלק ממש לא ככה

ידעתם שיש תיאוריות שאלברט איינשטיין היה אוטיסט?
לאחת שאמרה שאוטיסטית הם אנשים שמתקשים ליצור חברויות

שתדעי לך אני דווקא מאוד חברותית די קל לי ליצור חברויות אני ממש ידידותית. ואני מכירה עוד אוטיסטים שגם כאלה

אוטיזם זה מוגבלות חברתית זה לא קשור ליצירת חברויות*
*something* (כן אני בת)
הרגעת תיארת אותי-
פאק
אנונימי
אוטיזם זה תסמונת מוחית שמובילה להתפתחות תקשורתית מעוקבת

אני בעצמי אוטיסטית ואני אודה בזה, זה מאוד קשה להתמודד עם זה. לצערי עוד לא מצאתי דרך להבין איך לתקשר עם אנשים בצורה טובה כי לרוב אני חופרת להם או שותקת יותר מדי, מדברת חזק/חלש מדי, יותר מדי נצמדת אליהם או רחוקה מאוד וכו... וגם זה שאני לא יודעת איך להתחיל שיחה בכלל או מתחילה אותה בצורה משעממת. לא לשכוח את זה שאני גם לא מבינה ציניות והיה לי כל כך המון מקרים מביכים של זה.

אבל הדבר הכי קרוב לפתרון שאי פעם היה לי היה רק לשתוק כי כך לרוב לא ישימו לב אליי ולסיפטומים של האוטיזם שלי. אם יש למישהו פתרון שעזר לו להתמודד עם מה שהזכרתי זה יהיה מאוד נחמד, כי אני לא יכולה עוד יום אחד לחיות עם מוח לקוי.
אני אוטיסט והתגובות פה טיפשיות אני מתקשר עם העולם יותר טוב ממה שכולם חושבים פה אם מישהו רוצה שאני יסביר לו בפרטי כי אין לי כוח לפרט
אז אתה פשוט בתפקוד גבוהה.^
אל תכליל, רובההשפעה והבעיה באוטיזם ואוטיסט
זה חוסר תקשורת :)
ושכחתי להוסיף שתמיד כולם אומרים שאני ממש איטלגנטית ויש לי ידיד שקורא לי "אייקיו 150" וכשהייתי קטנה קראו לי אינצליקופדיה מהלכת
לאנונימי-

סורי אופס
אני אוטיסט בתפקוד גבוה בכיתה קטנה כבר 4 שנים דווקא סבבה לא מרגישים
אוטיזם זה מוגבלות חברתית ש(במיוחד לתפקוד גבוה כמוני)נותנת לנו כוחות על!!
כןכן

הכוחות כוללים:
לקבל "אבל אתה לא נראה אוטיסט!" מכל אדם בערך שאתם מספרים לו שאתם אוטיסטים (סליחה, שכחתי את שלט הניאון הזוהר שאומר "אני אוטיסטית" בבית תנו לי ללכת להביא אותו).

שנאה עצמית בכמויות כל פעם שאתה לא מבין סרקזם חושב שהתכוונו ברצינות

להיות בלתי מובן. כל הזמן.

זה או שאתה מסביר מעט מידיי (ולא מובן גם) או שאתה חופר יותר מידיי. שום דבר באמצע

והדובדבן שבקצפת- להרגיש שלעולם לא תשתלב בחברה בשום פ*קינג מקום! תמיד להיות האחד השונה! ולשנוא את עצמיך בטירוף על זה! (עוד שנאה עצמית יאייי)

ועוד מלא

כוחות על מדהימים ממש אלא מה

ולשאלה של איך מתמודדים איתו
i fuck!ng don't!
אני פשוט מדחיקה את הכל יחד עם שאר הטראומה

עריכה: איך יש לזה פלוסים-

אגב לשואלת השאלה אם את רוצה שאני ארחיב או משהו בפרטי לעבודה שלך על החוויה של אוטיזם את מוזמנת לפנות אליי בפרטי אני אשמח לעזור
אוטיזם זו בעיה להבין סיטואציות ובעיה בתקשורת, יש אנשים שזה חזק יותר אצלם (תפקוד נמוך) שבדרך כלל גם לא מדברים הרבה ויש שזה פחות חזק אצלם (אוטיזם בתפקוד גבוהה) שפשוט קשה עם כל מיני סיטואציות...
אני לא אוטיסיטית אבל אני כן יודעת מה זה אוטיזם
זה ילדים\ מבוגרים עם מוגבליות שמקשות עליהם להתחבר לאנשים


למה המינוס? אני טועה?
אוטיזם זו בעיה להבין סיטואציות
מאובחנת עם asd בתפקוד גבוה, ועדיין, אין לי שום מושג איך זה מתבטא אצלי. בכל פעם שאני משתפת במשהו שאמרו לי שהוא מאפיין, כששואלים איך זה מתבטא אצלי- אומרים לי שזה נורמלי או רגיל.
אז אני מבולבלת.
אנונימית
אח שלי על הרצף.
לפחות ממה שאני יודעת ורואה נורא קשה לו לבטא את עצמו, כשהוא נכנס לחברה כלשהי של אנשים שלא על הרצף הוא לא יודע איך לגשת אבל בכל זאת ניגש ולפעמים זה יוצא לו עקום , כמו אלה שאמרו מעליי גם לו קשה להבין ציניות ואם הוא לא מבין הוא לוקח את זה רציני ונורא מתעצבן (יכול לצעוק ולהגיע הביתה כועס נורא וכאוב) הוא נוהג גם להפריח סיטואציות למרות שמה שקרה בפועל הוא לא ככ נורא. ראיתי אותו מספר פעמים בוכה בגלל שאנשים לא קיבלו אותו, לא מזמינים אותו והוא מתבייש בזה שהוא אוטיסט הוא לא אוהב להגיד את זה ואם הוא מספר זה רק לקרובים אליו, הוא לא אוהב להיות בקרבת אנשים על הרצף והוא מנסה להיות "רגיל" כי הוא מתבייש במה שהוא.
תמיד כשאני רואה אותו בוכה או כאוב כי פגעו בו אני מדברת איתו.
עכשיו נגיע לחלק הטוב! הוא ילד נורא חרוץ יש לו מלא מה לעשות ותעסוקה בחיים מה שלי אין.
הוא מנגן שר מפיק ועושה הכל בעצמו.
אני לא יודעת אם זה נכון אבל לכל ילד על הרצף יש לו את הדבר הזה שהוא נורא נמשך אליו משירי ילדים עד למוזיקה ,ריקוד או מתמטיקה.
הוא כל הזמן בעבודה ולפעמים הוא עובד עד שתיים בלילה הוא לומדת ברימון ומנסה כרגע להפיק כל מיני דברים בעצמו, הוא לומד מוזיקה ,ויוצא עם חברים .
הוא ילד נורא רגיש, אחד כזה שלא יעזוב אותך אם תהיה בצרה והוא חבר טוב. אני אוהבת אותו נורא גם אם אנחנו רבים מלא!
אנונימי
הייתה לי חברה כזאת ולקחתי אותה תחת חסותי, הם מתקשים ליצור חברויות,לא מבינים הומור,מסתגרים בעולם הפנימי שלהם,נרתעים ממגע,קול גבוה ודק בדיבור,חוסר תקשורת אי אפשר לדעת מה עובר עליהם.. בעיקרון הם מנסים להסתיר את זה לפי מה שראיתי.
אבל זה אינדיבידואלי.