11 תשובות
לא, כי זה דבר שנעשה בהסכמה ורצון ולא מתוך כוונת שימוש באישה כמכונת ילדים.
יש נשים שלא יכולות ללדת או זוגות הומואים שאין להם רחם, ומנגד יש נשים שמוכנות לשמש בית לעובר כדי לעזור לאחרים ליצור חיים חדשים :) זה מהמם מצידן שיש להן את האפשרות והמתנה לגדל ילד והן בוחרות לעזור לאחרים
יש פשוט נשים שרוצות את זה...
תאמיני לי גם לי אין מושג למה^^
גם החפצה בהסכמה זה החפצה נראה לי
שואל השאלה:
גם פורנוגרפיה וזנות הן החפצות בהסכמה. למה פונדקאות לגיטימי אבל תעשיית המין לא?
אנונימי
כי פורנוגרפיה וזנות זה דבר לא לגיטימי ופונדקאות זה פשוט עזרה לאחרים, טוב לב...
לפי דעתי כן חחח^^
שואל השאלה:
של מי את יארנבת
זה לא החלטה שלך מה לגיטימי ומה לא. לאנשים בא לצרוך מין, לאחרים בא לייצר אותו בתמורה לכסף. ישנה הסכמה של שני הצדדים.

todoroki
גם בתעשיית המין הנשים מרוויחות לא מעט. דווקאן העובדה שהאישה מרוויחה מהפונדקאות תומכת בטענה שלי שזו החפצה. הרי היא מוכרת את תוצר הגוף שלה.
אנונימי
כן.
זה שזה בהסכמה לא אומר כלום^
אנונימית
שיאמצו^
אנונימית
אתה אומר שזה דבר רע והחפצה, בגלל שהן משתמשות בגוף שלהן בשביל להרוויח כסף. אבל בוא לא נשכח שגם סבלים, ספורטאים, דוגמנים וכו' משתמשים בגוף שלהם בשביל להרוויח כסף. בהרבה מקצועות משתמשים בגוף של הבן אדם כדי להרוויח כסף. למה נתפסת על פונדקאות כל כך חזק?

אם לדעתך פונדקאות זו החפצה כי משתמשים ברחם, אז לפי ההגיון שלך, גם לצייר ציורים, גם לאפות עוגות, גם לכתוב ספרים, ואז למכור את היצירות שלך אחר כך זה החפצה. מה ההבדל? בשני המקרים משתמשים באיברים של האדם בשביל ליצור משהו, ולתת היצירה הזו למישהו אחר עבור סכום מסוים של כסף.

ויודע מה? גם אם זו החפצה, זה לא דבר רע. החפצה, במהות שלה, היא לא דבר רע, כל עוד היא נעשית בהסכמה. להחפיץ אנשים אחרים זה דבר דוחה (אלא אם זה בהסכמה). אבל אין שום דבר רע בלהחפיץ את עצמך, כי זה נעשה בהסכמה.
בנוגע לתשובות שכתבת:

יש אנשים שיגידו שזה סחר ברחם האישה, אבל גם זה לא נכון. בעיניי, זה אפילו די מגוחך לחשוב שזה כן. אם לפי דעתך פונדקאות זה סחר ברחם האישה, אז על אותו העיקרון, לצייר ציור ולמכור אותו, גם זה סחר באיברים. על פי ההגיון שלך, זה אמור להיות סחר בשרירי הידיים והמוח.

לעשות את זה, זה להשתמש באיברים שלך כדי ליצור משהו, ואז למכור את מה שיצרת למישהו אחר. זה עובד בדיוק על אותו העיקרון של הריון. אז עכשיו לצייר ולמכור זה לא הומני ולא מוסרי? כנ"ל לגבי לאפות עוגות, לכתוב ספרים, וכן - גם להריון. אם אני אופה עוגה, ואז אני מוכר את זה למישהו, זה סחר בשרירי הידיים? כי גם במקרה הזה השתמשתי באיברים שלי כדי להרוויח כסף.

אם אתם לא יודעים מה זה סחר באיברים, אל תגידו סתם.
שואל השאלה:
dark angel
תעשיית המין זהה בתכונותיה לפונדקאות ולדוגמאות האפייה והציור שלה - תוצר הגוף שנמכר בהסכמה של שני הצדדים. עם זאת, נראה שרוב האנשים שבעד מתן האפשרות לפונדקאות גם בעד הגבלות חוקיות על תעשיית המין. ניסיתי לברר מאיפה נובע ההבדל.

ואתה לגמרי צודק שלא כל החפצה אינה לגיטימית בהכרח. אבל אנשים רבים חושבים שכן. אותם אנשים יצרו קשר ישיר בין המילה החפצה לבין אי לגיטימיות. כך שלמעשה דברים מפחיצים שהם עושים לא יראו להם החפצה (צריכה של פורנוגרפיה לדוגמה). עוד תופעה שנראית לי מוזרה בהקשר הזה.

אני חושב שההתחייחסות שלך אל החפצה בדומאות של אפייה וציור פשטנית מדי. החפצה אינה סביב סחר בתוצר אלא סביב התייחסות אל הגוף כאל אובייקט. הצריכה של מין וילדים קשורה באופן ישיר לגוף ואילו של עוגה רק באופן עקיף. טשטוש ההבדלים בין תכונות שונות (ישיר ועקיף במקרה הזה) יהפוך הכל לחסר משמעות. כל דבר יכיל את כל התכונות.
אנונימי