6 תשובות
עשיתי וקיבלתי כמעט 600. ברור לכולם שראשון זה לרוב לא מספיק. אחכ עשיתי עוד אחד אבל אני לא מתחרטת על זה שעשיתי בתיכון בכלל. הכרתי חברים מדהימים והיינו כיתה של אוהבי למידה, וממש הייתי צריכה מסגרת כזו
עשיתי בקורס תיכונים מעפן קיבלתי כמעט 700 אבל לא היה לי מספיק כי למה שאני רוצה, היה צריך 700+ אז ניגשתי שוב, והפעם למדתי לבד ועם קורס באינטרנט החינמי של קמפוס וגם קניתי ספרים, כזה חצי ערכה מפסיכו, משהו יחסית זול וקיבלתי מה שרציתי.

אבל כמעט כל מי שניגש איתי לקורס קיבל פחות מ600, הציון הכי גבוה אחריי ששמעתי היה של ילד שבכללי ממש חכם, אבל קיבל 630 או 620. קשה להוציא ציון טוב בקורס תיכונים, זה תקופה שאתה פחות מרוכז והקורסים האלה לרוב פחות טובים.

לי פשוט היה בסיס ממש טוב, כבר בסימולציה הראשונה, לפני הקורס קיבלתי 650 אז היה קשה לרדת מזה, אבל גם הקורס לא שיפר בהרבה. אנגלית היה שלי בכיס מההתחלה, כי אני יודעת ברמה של דוברת אז זה היה מתנה, אני 5 מתמטיקה אז זה נתן לי יתרון, למרות שהכמותי כן דרש ממני יותר והיה לי טיפה נמוך יותר מהשאר ומילולי זה היה בעיקר הגיון וכתיבה ואני סבבה כזה בזה, גם דרש קצת יותר להתאמן אבל פחות מהכמותי עבורי.

פסיכומטרי זה לדעתי המון להכיר את עצמך ואת החולשות והחוזקות שלך. בגלל זה העדפתי בפעם השנייה באמת ללמוד בעצמי כי אני מעדיפה להכין לעצמי את הלוח זמנים ומה ללמוד ובמה להתרכז ולהיות אחראית על הלמידה של עצמי.

אם את רוצה ציון טוב ואין לך בסיס חזק ואת יודעת שלא מעוניינת בעתודה, לא רואה סיבה טובה למה לגשת בתיכון, עדיף אחרי התיכון, באמת להשקיע בזה כמה חודשים שאת רק על זה ולקחת קורס טוב/רציני. שימי לב זה לאו דווקא אומר קורס יקר יותר, פשוט להכיר איך את לומדת טוב יותר- לבד או חייבת מסגרת ללכת אליה. שימי לב שגם בקורס קמפוס, קניתי את המורחב, יש שיעורים שבועיים שם במחשב כמו זום וגם פרטיים, ויש מי שבודק לך את החיבורים, זה לא באמת לבד לגמרי, שזה עוזר.
אנונימית
שואל השאלה:
אוף הבעיה שנרשמתי כבר אבל עכשיו אני פתאום מבינה שזו אולי טעות :(
כי אני לא אצליח להוציא ציון גבוה אז בשביל מה..?
אני מכוונת לתפקידים טכנולוגיים והברירת מחדל תהיה עתודה למרות שאני לא רוצה אז אני במין מבוי סתום כזה :(
אנונימית
^ בכלל לא, זה לא שלא אפשרי להוציא ציון טוב. המסקנה הכי גדולה שלי מהפסיכומטרי ובכללי מבית הספר היא שזה לא המקום- כלומר הבית ספר, או הקורס או התקופה שאת לוקחת את הפסיכומטרי. בכל קורס, בכל בית ספר, יהיו כאלה שמצטיינים וכאלה שנכשלים.

ברור שהמקום משפיע, קורס טוב כמו בית ספר טוב ומושקע כנראה יובילו להישגים טובים יותר למרבית התלמידים ויעזרו. אם לא זה פשוט אומר שאת תצטרכי פחות להסתמך על זה ולהשקיע בעצמך. את לא באמת צריכה אף אחד כדי להצליח בפסיכומטרי, את רק צריכה להיות נחושה ורצינית מספיק בנוגע לזה ולקחת אחריות על זה ולא לצפות שהקורס פשוט יכין אותך. ובכללי, זה לא קשר של סיבה ותוצאה עם התקופה שאת לוקחת את הפסיכומטרי - לגשת בתיכון לא מוביל לציון נמוך יותר, כמו שללכת עם מטריות לא מוביל לגשם, פשוט כנראה ילדים בתיכון לוקחים קורסים שהם פחות מושקעים בד"כ והם גם כנראה פחות בראש של פסיכומטרי. אין סיבה שלא תצליחי להשיג ציון טוב.

ותפקיד טכנולוגי בצבא יש לך המון אופציות וממש לא חייבת עתודה,או פסיכומטרי את מוזמנת להתייעץ איתי אם את רוצה, אני קצת מכירה.
שואל השאלה:
לא מעודדת :(
אנונימית
עשיתי בחופש הגדול של כיתה יא קורס מקוון של קידום..הקורס עצמו ממש סבבה אבל זה גם תלוי בכמה את משקיעה ולומדת:)