26 תשובות
^ ואחרי זה אנשים באים ואומרים שקייפופ זה סתם מוזיקה והם לא משקיעים בכלל שום דבר... עצוב.
הלוואי שהייתה דרך להשפיע על התעשייה הזאת, שתהיה פחות אכזרית.
^כן.. לא מעריכים אותם. למרות הרע שעושים להם הם רוצים לעשות טוב.
התעשייה הזאת נוראית,הלוואי וזה ישתנה. רובם שם אם לא כולם בתת משקל,הם מגיעים למצב של עילפון בבמה,נפילות ורעידות מרוב שהם לא בסדר. הם פשוט מודל לחיקוי לכל כך הרבה אנשים ומגיע להם את ההכי טוב.
לגמרי צודקת.
ואוו נוראה קשה בקיפופ אני שומעת קיפופ ומאד אוהבת ממליצה לכולם לשמוע
הם בובות בתעשייה, שולטים בהם ויש להם תנאים מזעזעים.. הם חייבים להתאמן ולהיות חניכים מגיל צעיר, יש כאלה שמתאמנים אפילו מגיל 9 - ותחשבי שגם הלימודים שלהם עד גיל 18-21 (תלוי בכל אחד באם הוא רוצה להמשיך וזה) והלימודים שם קשים עד הערב, הם צריכים לשלב הכל יחד.
הם חייבים להתאמן כל יום, להיות בדיאטות במיוחד לפני קומבאק שלהם ולפעמים זה מגיע גם להרעבה, שוקלים אותם כל כמה זמן, הם בקושי ישנים כי הם צריכים לקום ממש מוקדם, אסור להם מערכות יחסים, להביע דעות פוליטיות וכאלה, גם בודקים להם את הטלפונים, יש להם גם מודל יופי וכל מיני סטנדרטים , מפעילים עליהם המון לחץ, יש להם עוד איסורים ודברים לא הגיוניים כאלה, זה נורא.. יש הרבה איידולים שנפגו מזה פיזית ונפשית ואפילו כאלה שהתאבדו.. דורשים מהם להיות מושלמים, החינוך שלהם ממש קשה, אנשים לא מבינים שם שהם סך הכל בני אדם וזה שהם איידולים לא אומר שמותר להם להתנהג כלפיהם ככה..
הם מתחילים כילדים/נערים, את צריכה ללמוד יום ולילה, לעשות חזרות כל יום כל היום, דיאטה מחמירה בשביל להישאר רזים ויפים, אם מישהו עוזב את התעשייה הוא חייב לשלם קנס גבוה מאוד, יש עליהם לחץ להיות מושלמים, להוציא שירים מושלמים ופשוט אין מקום לטעויות והמשטר הקפדני הזה גרם ללא מעט כוכבי קייפופ לשים קץ לחייהם.
^ממש ממש לא, זה לא אנושי מה שעושים להם שם אני לא תומכת בשום דבר מזה אבל לצערי הם חייבים את זה, הם שואפים לשלמות שם ברמה מוגזמת. אני נגד זה כי הם גם אנושיים ולא מגיע להם היחס הזה.
ונו באמת מה "זמרים" עושים פה כדי להיות זמרים? מוציאים שירים בלי משמעות שחוזר על עצמו.
^^ בדרך כלל הם קטינים כשהם נכנסים לתעשייה הזאת לפי מה שאני מבינה.
^בדיוק, (חוץ מזה בקוריאה את קטינה עד גיל 21) הם מתחילים כילדים ממש קטנים,אין לרובם ילדות בכלל כי הם צריכים להתרכז רק בזה,ככה מחנכים אותם.
hanbin.mylove
מה? מה הקשר זה שהשיר שלהם הוא בלי משמעות (לא כי קייפופ שיא המשמעות) לבין המאמץ שלהם?
לצורך העניין נועה קירל- שיא החוסר משמעות ושיא הלהיטים. זה אומר שהיא לא עובדת קשה? פפ היא עובדת סופר קשה וקורעת ת'תחת שלה, גם לה לא היתה ילדות, וגם היא קיבלה חרא מהתעשייה הזו.
זו תעשייה קשה בכל מקום.
מה גם שאת מכלילה, יש בארץ עוד המון מוזיקה חוץ מהלהיטים שאת שומעת ברדיו, וזו תעשיית מוזיקה שונה לחלוטין ובהחלט מאוד קשוחה.

זה ששם זה גובל בהתעללות ולא אנושי, זה לא אומר שבמקומות אחרים הם לא משקיעים. זה אומר ששם הם דפוקים בשכל.
כי זו השוואה לא בריאה.
זה כמו שתגידי אישה במערכת יחסית תקינה לא משקיעה מספיק כי יש אישה אחרת שהיא מוכה, מה הפאקינג קשר?
זו השוואה לא הגיונית.

i got blisters
אם הם שם כבר ממתי שהם קטינים, אם אני לא טועה אחרי שהם כבר לא קטינים הם יכולים לבטל את החוזה (הרי כנראה ההורים שלהם חתמו עליו) ואם לא ביטלו כנראה חידשו אותו. ובכל זאת אני בטוחה שהם רוצים להשאר שם, למרות מה שקורה, כי הם כבר רגילים לזה. אם הם לא היו רוצים מזמן כבר כל הכוכבים היו מתהפכים על התעשייה הלא שפויה הזו.


תסלחו לי, אבל זו לא נקראת השקעה.
השקעה זה כשאחד משקיע במטרות ובעקרונות שלו מרצונו, לא כשכופים עליו לעשות משהו שהוא לא רוצה בשביל מטרות תעשייתיות ולא שפויות.
^ זה שאת מכירה רק את דיינימייט לא אומר שאין להם משמעות, השירים שלהם מדהימים. הם מדברים שם על דברים חשובים שעוזרים.
בכל מקום מתאמצים כדי להיות זמר ומפורסם אבל מה שקורה להם זה נורא, וזאת לא אשמתם שמתייחסים אליהם ככה.
הם רוצים להיות זמרים אבל אצלם בניגוד למקומות אחרים זה יותר קשה וזה הזוי. מגיע להם הערכה.
הערכה על מה? על תעשייה מתעללת?
סבבה, הם רוצים להיות זמרים. אבל באיזה מחיר? למה שייפנו לתעשייה הזו ולא יהיו עצמאיים למשל?

כשמדובר בלהעריך, אני אעריך דברים חיוביים, לא דברים שהם לא תקינים.
הערכה על מה שהם עושים, לא על התעשייה הזאת.
כי למרות כל מה שהם עוברים הם רוצים לשמח אנשים, הם שרים ומדברים על אהבה עצמית בזמן שמסיטים אותם נגד עצמם, הם תורמים, יש להם כל כך הרבה פרויקטים ועמותות כאלה ואחרות לעזור ולאהבה עצמית, הם מדהימים.
ואי אפשר להיות עצמי ככה, חייב חברה, זה הזוי אני יודעת אבל ככה זה בקוריאה הם כל כך מקובעים לדברים האלה וזה עצוב
מה? אי אפשר להיות עצמאי?
אין דבר כזה
בן אדם יכול לצלם את עצמו שר ולהעלות ליוטיוב- תקני אותי אם אני טועה?

וכל שאר הדברים שציינת מקסימים והכל, אבל זה קורה בכל מקום לא רק בקייפופ.
הם יכולים לצלם את עצמם וזה אבל זה לא יתן להם כל כך הרבה.. גם אם אותו הבן אדם ירצה אחרי זה להיות זמר הוא חייב להתאמן וכל זה ולהיות תחת מישהו. חוץ מזה גם לפני שהם הופכים להיות איידולים בודקים להם את כל הרקע חיים וזה וגם לפעמים אפילו אחרי כל ההשקעה הזאת הם לא יהיו זמרים. את צודקת שזה הזוי אני גם חושבת ככה אבל לצערי מחנכים אותם לשלמות בדרכים הזויות..
אז זה לא רדיפה אחרי להיות זמר
זה רדיפה אחרי תהילה

יש אנשים שמעלים ליוטיוב ועובדים קשה כדי לצבור קהל, יש אנשים שפונים לסוכנות.
זה לא שאין להם ברירות
הם יכולים ללכת בדרך הקשה, אבל הם רוצים תהילה וזו התוצאה. (וככה יוצא שהם הולכים בדרך עוד יותר קשה, אבל העיקר יש קהל וכסף ותהילה, לא?)

אם הם היו רודפים אחרי אמנות, זה לא היה נראה ככה
זה לא שונה מעולם הדוגמנות, זה לא חדש, עולם שטחי ולא הגיוני.
זאת לא אשמתם,מחנכים אותם לככה.
איך ילד בן 8-9 מבין מה עומד להיות? הם רק יודעים שהם חייבים להתאמן,להיות רזים ודברים הזויים כאלה. ככה המדינה שלהם ואני לא מצדיקה את זה בשום צורה זה נורא.
אין בעיה, לא אמרתי שהם לא מסכנים
אני פשוט אומרת שאני לא הולכת להעריך דבר שכזה. זה מזעזע לתמוך בזה.

כולם אשמים בזה, גם הם, גם התעשייה, ובעיקר הקהל (הקהל לא אשם באופן ישיר, אלא בעקיפין, שהרי הוא הסיבה לכל זה)
כי אגב, ברגע שאת תומכת בלהקה מסויימת, וכולם גם תומכים, זה מה שמזין את הרעל הזה להמשיך ולהתקיים, כי זו שיטה שעובדת, מסתבר. אם לא היה קהל ולא היה ביקוש, זה לא היה קורה.
חחח מה? מה ההגיון? זה קורה בכל להקה לא משנה כמה מפורסמים או מבוקשים הם.הם לא אשמים ואיך המעריצים שלהם קשורים למה שעושים להם? עזבי אני לא מתאמצת לחפש היגיון במה שאת כותבת כי ממילא אין,יום טוב.
את יכולה לעצום עיניים
אבל כמובן שיש קשר
אם את בוחרת לא לראות אותו כדי לישון יותר טוב בלילה, זה עניין שלך.
אבל הכל זה היצע וביקוש- יש ביקוש, השיטה עובדת. אם לא היה ביקוש ולא היו מעריצים- זה לא היה קורה.
הרי מי שאחראי על המסיבה הזו לא רואה דבר מלבד כסף, וקהל=כסף.
כמו שאם את קונה מוצרים שנוסו על בעלי חיים, את תומכת בתעשייה. ובגלל שאנשים הפסיקו לקנות את זה (בגלל תעשייה מתעללת) פותחו מוצרים שלא נוסו על בעלי חיים.
אותו דבר בתעשיית הקייפופ- אם אנשים יפסיקו לתמוך בזה, התעשייה תעלם (או יותר נכון, תבריא)

יום מקסים גם לך(:
אני באמת לא חושבת שהמעריצים שמחים שזה מה שקורה ורוצים לעודד את זה באופן ישיר..
^כמובן שלא
לא כתבתי שהם רוצים ולא כתבתי שהם מעודדים את זה באופן ישיר (ממש הדגשתי שזה לא קורה בצורה ישירה)
איזה מעריץ ירצה שהאליל שלו יהיה אומלל?
גם מישהי שקונה שמפו לא היתה רוצה שארנב יסבול בגללה..

זה קורה בצורה טבעית והגיונית, הרי שהם הלקוחות של התעשייה הזו.
בסופו של דבר הם אוהבים את איך שהם נראים, ומה שהם שהם עושים וכל דבר כזה שהם אוהבים זו התעשייה אחראית על זה. בואי, המראה שלהם הפך להיות מושא הערצה בעייני המעריצים...
ומה זה המראה שלהם אם לא התעשייה הזו?

אם לא יהיו לקוחות, זה פשוט יפסיק לקרות.
מה שקורה זה התעלמות מהפיל שבחדר.
שואל השאלה:
אני רק רוצה לומר אנשים
בטעות שמתי על אנונימי
אני
היונה של סטיפס
זאת אני
אנונימית
^הם לא יכולים לקום וללכת, אי אפשר ככה אם הם חתומים על חוזה,
הם סך הכל רוצים להיות זמרים וזאת לא אשמתם שככה זה החוקים בקוריאה. ואולי במקום להאשים אותם תראו את הטוב שבהם ואיך שהם קורעים את עצמם ומשקיעים? כי פה בארץ כדי להיות זמר לא צריך לעשות שום דבר מיוחד.
סליחה אבל זה שהם נותנים לזה יד לא הופך אותם ליותר בסדר כי הם הקורבן.
הם ילדים גדולים ועצמאיים, למה שלא יקומו וילכו? מישהו מכריח אותם? מישהו שם להם אקדח בראש?

כנראה שאם הם שם הם מוכנים לשלם את המחיר בשביל הפרסום הזה. כל בן אדם שפוי היה קם והולך
זה לא שהם עושים את זה לעצמם הרי ואז הם באמת במצוקה נפשית, זה נעשה על ידי גורם חיצוני, אין להם רגליים? כל זה שווה את התהילה?

נו, ב'מת
זה לא משהו להצביע עליו כ"תראו איך הם משקיעים" הרי זה לא בא מרצונם.
דבר ראשון אם כבר מי שמזלזלת זו לא אני אלא את, בארץ צריך לעבוד סופר קשה.
אמנם לא מתעללים פה באנשים, אבל זה לא אומר שזה קל פה, כי התעללות זה לא פרמטר- זו בעיה. וזה שאת קוראת להתעללות הזו השקעה את מציגה את זה באור כאילו חיובי ונותת לזה לגיטימציה. זה לא השקעה- זו בעיה נפשית, זה משהו שהוא פסול.

ושוב, הם ילדים גדולים.
אז הם חתמו חוזה? נו? כל מי שחתם יודע לאן הוא נכנס, אם הם חתמו על חוזה אז הם יודעים על מה הם חותמים, הרי הכל כתוב בפנים, אחרת זה לא חוקי ואז בקלות אפשר לשבור אותו. אףחד לא שם בכוח.

גם תעשיית הרוק של שנות ה60 וה70 היתה מאוד קשה. הכל סביב סקס סמים ואלכוהול ואנשים טובים נפלו קשות. זה אומר שניקח את זה לזכותם? כל הכבוד שהם ככה משקיעים ועושים סמים בשביל להתפרסם? זה לא עובד ככה. זה בעיות, והבעיות האלה לא עומדים לזכות.