6 תשובות
כל הזמן... תמיד יוצא לי לחשוב אחרי השקעתי במשהו שעות "יכולת להשקיע בזה יותר"
אני לא משקיע בחלק הזה בכלל האמת, אני אוהב לזרום עם מה שאני כותב ואני תמיד מעדיך לכתוב קטעים קצרים... אז אני לא ממש נתקל בבעיה הספציפית שלך. אבל אני כן שונא שלא יוצא לי קטע טוב, ובדרך כלל אפילו עם קטע הוא טוב אני אצטרך לשפץ ולשנות מילים מיליון פעם עד שארגיש שהוא טוב... או שיש לי מחסום כתיבה כמו שיש לי עכשיו
תלוי מה הסיפור שאני כותבת. בדרך כלל, אם לא אכפת לי מהסיפור אני לא אשקיע בו (ואם אני רואה שזה מה שעומד לקרות אני כנראה גם לא אתחיל לכתוב אותו), אבל אם אני מתחילה אותו אני מנסה לבחון את כל הפרטים שאני צריכה לדעת ולרוב אני מוסיפה אותם תוך כדי הכתיבה. אני בעיקר זורמת עם מה שאני כותבת כי יותר חשוב לי שאני אהיה מרוצה ממה שאני כותבת מאשר עד כמה "מושלם" הסיפור יכול להיות, כי בתכלס, אין דבר כזה סיפור מושלם ואם אנסה להגיע לשם זה כנראה יהיה הרבה יותר קשה והתוצאה תהיה הרבה יותר גרועה.
לפעמים יוצא לי לחשוב אולי אני צריכה להשקיע יותר. נגיד באורך של הפרקים, אם הם לא קצרים מדי, או אם הסיפור צריך להיות יותר ארוך או אם לדמויות יש מספיק "עומק". אבל בסופו של דבר, אני משקיעה עד לרמה שהסיפור דורש את זה. אני לא מוסיפה מה שלא צריך ואני לא נכנסת לפרטים שרק יסבכו את הסיפור יותר ויפריעו לתהליך הכתיבה שלי. בסופו של דבר אני רוצה לכתוב משהו שיהיה לי כיף לכתוב ולא משהו שיתסכל אותי כי הוא מסובך כל כך.
אני יוצרת מפת לידה לדמויות שלי, אני מתה על אסטרולוגיה ולהכיר את סיפורי הרקע כאילו סקרין שוט לדמויות היתה לי דמות שהתנהגה בצורה מטומטמת עד שעשיתי לה טבלת אישיות, יש לה שמש ב3 ירח בסרטן אופק מאזניים וואלה עכשיו מכירה אותה כמו כף היד שלי ואף אחד לא מבין על מה אני מחלטרת idc xd עושה עבודה מעולה ככה גם מכוון לבנות דמויות ולנתח אופי.הייתי חווה בעבר תחושה שאני לא משקיעה מספיק אבל בצורה לא קיצונית אלא בקטנה.
אנונימית
שואל השאלה:
אני לא עושה את כל זה..
אני לא אתייפייף אני המוזרה היחידה שעושה את זה...לא שזה דבר רע או נורא לא לעשות את כל זה מה שכן זה יתרון במקרים מסויימים
אנונימית