9 תשובות
לימוד תנ"ך בבית ספר דתי הוא אוטומטי מוגבר הרבה יותר, יש יותר שעות בשבוע וזה גם כן בא ב"הזנחת" מקצועות אחרים. כלומר, לומדים פחות שעות של מקצועות אחרים ובמקום זה לומדים תנ"ך.
אני מניחה שגם הבגרות תהיה יותר קשה, או אולי ברמה של תנ"ך מוגבר בבית ספר רגיל. אני לא יודעת בדיוק.

יש לי ידידים דתיים מבתי ספר שונים, שלחי לי הודעה בפרטי אם יהיו לך שאלות או תרצי לדעת קצת יותר.
שואל השאלה:
אני פשוט בבית ספר דתי
והייתה לנו מתכונת ותאמת שכל המבחנים היו ממש קלים וקיבלתי בכולם מעל 85
אז תהיתי איך זה בבית ספר חילוני
אנונימית
אה, הבנתי. חשבתי שאת תוהה איך זה בבית ספר דתי.

כל הכבוד לך על הציון! ולמען האמת, אני יודעת שזה פחות נתון להשוואה וגם אני לא מתכוונת להוריד לך אבל תנ"ך בבית ספר חילוני גם כן לא נחשב כקשה, אנחנו גם לומדים פחות חומר ואין לנו הרבה שעות תנ"ך שבועיות, כנראה יחסית אליכם. אבל אני נגיד מאוד אוהבת תנ"ך, אני נהנית מאוד בשיעורים. הלוואי והייתי יכולה להגביר, כלומר, אני יכולה, אבל זה לא מאוד נחשב.. אצלנו זה יותר נחשב כמגמה קלה למי שפחות מתכוון להשקיע, כי גם הילדים שאיתי בכיתה ומרחיבים את המקצוע לא ממש מקשיבים.. כלומר, זה לא מעניין אותם, וחבל, כי זו בערך הסיבה שאני לא מרחיבה.. בכל מקרה, בבית ספר חילוני זה כן שונה אתם לומדים הרבה יותר חומר.
בדתי יותר נכנסים לפרטי התנך ולפרושי המילים ובחילוני יותר לומדים את הסיפור
אנונימית
שבדתי יש מתכונת יותר קשה וחלני יש מתכנות יותר קלה
הבדל שמיים וארץ
לא נכון..
הצורה שמעבירים להם את זה רחוק מהאמת של התנ"ך^^
ואני אומר מניסיון שראיתי שהייתי בבית ספר חילוני המורה אשכרה החצופה הזו יצאה וליכלכה על יעקב אבינו מה שבבית ספר דתי בחיים לא שמעתי(והייתי גם בדתי)

אגב אני לא יודע או בטוח שזה בכל בית ספר ככה.. אבל אדם שרוצה שהילדים שלו יגדלו על פי התורה ברור שלא ישים בחילוני ולא רק מבחינת לימוד תנ"ך אלא מבחינת עירבוב בין גברים לנשים
ואיי זה משש לא נכון אני דתיה אך בבית ספר חילוני
נשמה הייתי בבתי ספר חילוניים