4 תשובות
אבקת אפייה - לא מורגשת באפייה והיא מנפחת יפה תבצק
אבקת סודה - מורגשת ופוגמת בטעם הבצק וניתן להרגיש את זה בעוגה,
אבל שניהם עושים את אותו פעולה זה מבחינת אפייה
אני אישית מעדיפה להשתמש באבקת אפייה
מבחינה מדעית צירפתי לך לינק לגביי סודה לשתייה ואבקת אפייה

אם באבקת אפיה יש חומרים למניעת התגיישות, זה עלול להכיל אלומניום ועדיף להתרחק לדעתי.

באבקת אפייה טהורה אין אלומניום, ובצירוף עם מעט חומצה זה גורם לאותו אפקט של אבקת האפייה- בעצם אבקת אפייה מכילה את הסודה לשתייה, פשוט יש בזה עוד חומרים שגורמים לטעם לא להיות מורגש כנראה.

ובכל מקרה אם משתמשים בסודה לשתייה כתחליף- אז להשתמש בחצי הכמות שבה תשתמשו באבקת אפייה (כנראה כי בכפית אבקת אפייה יש בסך הכל חצי כפית של סודה לשתייה).

מקווה שהועלתי
מישהו
אה וכמעט שכחתי, במקרה של סודה לאפייה- לא לשכוח לוודא שלא יהיו גושים!
מישהו
תיקון! בסודה לשתייה טהורה אין אלומניום! כתבתי בטעות מקודם שבאבקת אפייה טהורה אין, ואין לי מושג אם קיים כזה דבר אבקת אפייה טהורה או מה זה.. סליחה על הטעות!

מצאתי עוד לינק על הנושא שמסביר שסודה לשתייה חייבת חומצה, כי אם היא לא מתחברת עם החומצה, היא רק תתן טעם סבוני כזה, ולא תגיב כמו שצריך.

הצורה שבה צריך לערבב את הסודה לשתייה היא כזאת: כל כפית של סודה לשתייה עם 2 כפיות של מיץ לימון או חומץ. כלומר החומץ או מיץ לימון כפול מכמות הסודה לשתייה.
מישהו
באותו הנושא: