3 תשובות
היתי אומרת תעשי עוגת שוקולד פשוטה.. ותצפי את זה במרצפן לבן.. ומעל תעשי פרחים ממרצפן ותיכתבתי מזל טוב עם מרצפן:)
קודם כול מזל טוב והנה עוגה ממש טעימה ופושט קלה:
עוגת ריקוטה ואגסים
עוגת גבינה מיוחדת במינה. אפשר להחליף את האגסים בתפוחי עץ. בוחרים כאלה מתוקים, עסיסיים ונוקשים. אופן ההכנה ניראה במבט ראשון מורכב, אבל מדובר בעוגה קלה להכנה ובהישג יד של הטירון בטבחים.
מרכיבים:

300 גרם אגס - שני אגסים יפים או יותר, קלופים ונטולי ליבה

1 כף/ות סוכר חום

מיץ לימון

250 גרם גבינת ריקוטה - מסוננת

2 כף/ות סוכר

1 כוס/ות שמנת מתוקה

4 ביצים - שלוש מופרדות ועוד אחת שלמה

0.5 כוס/ות סוכר

150 גרם אגוז לוז - טחונים דק

1 כף/ות חמאה - כף גדושה של חמאה מומסת בסיר או מחבת קטנה

2 כף/ות קמח

אבקת סוכר





אופן ההכנה:
חותכים את האגסים לקוביות קטנות, מעבירים אותם לסיר בינוני. בוזקים מעל כף סוכר חום וסוחטים מעט מיץ לימון. מניחים את הסיר על להבה קטנה ומבשלים. מדי פעם מערבבים. ממשיכים בבישול עד שקוביות האגס מתרככות. מסירים מהאש ומניחים לאגסים להתקרר לחלוטין.

בינתיים מכינים את המילוי: מועכים את הריקוטה בעזרת מזלג בקערה גדולה יחד עם הסוכר. מקציפים את השמנת במערבל לקצפת יציבה. "מקפלים" בעדינות את הקצפת לתוך הריקוטה עד שמתקבל תערובת אחידה. מוסיפים לתערובת את האגסים המבושלים. מערבבים בעדינות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד שהביסקוויט מוכן.

הכנת הביסקוויט: מעבדים במיקסר שלושה חלמונים, ביצה שלמה וחצי כוס סוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים.

בקערה אחרת מקציפים את שלושת החלבונים לקצף יציב. כשמתחיל להתייצב, מוסיפים כף אבקת סוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.

מערבבים את קצף החלבונים עם תערובת החלמונים. מתקבלת עיסה די נוזלית.

מרפדים תבנית קפיצית עגולה (קוטר 26 ס"מ) בנייר אפייה. יוצקים לתוכה מחצית מתערובת הביסקוויט. מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-200 מעלות. אופים עשר דקות. מוציאים, מעבירים את הביסקוויט לצלחת עגולה ושטוחה (שקוטרה גדול ממנו משמעותית) ומניחים לו להתקרר. חוזרים על הפעולה עם ייתרת התערובת (אם יש שתי תבניות, עדיף ולא ממתינים שתתקרר) ויוצרים ביסקוויט שני. מניחים גם לו להתקרר.

הרכבת העוגה: עורמים על הביסקוויט הראשון את תערובת מילוי האגסים. בעזרת סכין עם להב רחב מיישרים את המילוי. מקפידים שלא יחרוג מקוטר הביסקוויט. מניחים מעל את הביסקוויט השני ולוחצים בעדינות. בוזקים מעל שפעת אבקת סוכר ומעבירים למקרר לשלוש שעות.
את יכולה להכין עוגת ביסקיווטים או עוגת שוקולד קלאסית כזו או מה שאני הכי ממליצה, עוגת אננס הכי טעים, מזל טוב!