תשובה אחת
תחילה גוזזים את הצמר בעזרת מספריים מיוחדות. לאחר שהצמר נגזז בודקים את איכותו וקובעים את סוגו. אורזים את הצמר לקראת העברתו לעיבוד. שלב שני מתמקד בניקיון הצמר, רוחצים אותו ומסירים את כל הלכלוך שהצטבר בו. הגזיזה נעשית בדרך כלל בתקופת האביב.
תחילה גוזזים את הצמר בעזרת מספריים מיוחדות (גדולות) או בעזרת מכונה (דומה למכונת תספורת אך שיניה גדולות יותר). הגוזז מחזיק את הכבשה ביד אחת ובעזרת גופו ובידו השנייה מחזיק את המספריים או המכונה. הוא משתדל להוריד את כל הצמר בחתיכה אחת. בדרך כלל הגזיזה לוקחת כ-5 דקות לאחר שהצמר נגזז בודקים את איכותו וקובעים את סוגו. אורזים את הצמר לעיבוד. לאחר שהצמר נגזז בודקים את איכותו וקובעים את סוגו שלב שני מתמקד בניקיון הצמר, רוחצים אותו ומסירים את כל הלכלוך שהצטבר בו.
בכדי לקבל חוטי צמר, יש לסרק את הצמר במכונת הסריקה. זאת סורקת את סיבי הצמר המפוזרים ליריעה אחת. מגלגלים את היריעות לחבל ואותו מותחים והופכים לחוט דק.