21 תשובות
לכל תא יש ציטופלזמה, ציטופלזמה היא לא סוג של תא.
ולכל התאים האאוקריוטים יש מיטוכונדריה.
אז השאלה נשמעת מוזר שהרי כל התאים מקיימים נשימה תאית בציטופלזמה (וביצורים בעלי נשימה אירובית גם במיטוכונדריון).
נשימה תאית מתבצעת כשיש חמצן, בלי קשר אם יש מיטוכונדריה או לא. בפרוקריוטים זה קורה בציטופלזצה פשוט(ובקרום התא...)
אתה טועה, ביצורים פרוקריוטים יש נשימה אנאירובית המתרחשת בלי חמצן אלא בנוכחות גלוקוז בלבד.
ביצורים בעלי מיטוכונדריה אחרי הגליקוליזה (החלק הראשון של הנשימה התאית בו מפורק הגלוקוז) החומצה הפירובית שנוצרה בתהליך זה וחמצן המגיע מהדם מגיבים יחד בתוך המיטוכונדריון ליצירת פחמן דו חמצני ומים ויצירה של יותר מולקולות atp מאשר בגליקוליזה.
נשימה תאית המתרחשת בציטופלזמה אינה דורשת חמצן.
תסיסה זה כאשר יש חוסר בחמצן(בדרך כלל), ונשימה תאית (חמצון פירובט, מעגל קרבס וזרחון חמצוני) זה כשיש חמצן. אין לזה קשר לפרוקריוטים ואאוקריוטים.
ונשימה תאית לא מתבצעת בציטופלזמה, היא מתבצעת בהרבה מקומות.
באאוקריוטים- מעגל קרבס בציטוזול, זרחון חמצוני בקרום המיטוכונדריון.
בפרוקריוטים- מעגל קרבס בציטוזול, זרחון חמצוני בקרום התא.

תסיסה, שמתבצע כאשר אין חמצן, קורית בציטופלזמה בשניהם.
ביצורים אנאירובית מתבצעת נשימה תאית ללא צורך בחמצן כלל.
שמע אני לומד את כל זה עכשיו, תאמין לי שאני יודע.
מעגל קרבס לא דורש נוכחות חמצן, בזה אתה צודק, סליחה. אבל זרחון חמצוני כן
למרות שלפי הקורס שאני עושה הוא כן דורש חמצן, אבל אני לא מתווכח עם ויקיפדיה
טוב ביררתי. מעגל קרבס(חומצה ציטרית) דורש פירובט שהתחמצן, מה שיכול לקרות בנוכחות חמצן בלבד.
אני גם למדתי את כל זה
הקטע שאני לומד את זה עכשיו...יכול להיות ששכחת טיפה. אין סיכוי שלמדנו דברים שונים עד כדי כך
חמצון לאו דווקא דורש חמצן, כל חומר הקולט אלקטרונים יכול לקחת חלק בחמצון-חיזור.
כן אני יודע. בכל זאת, בתנאים אירוביים הפירוט מתחמצן לאצטיל קו-a, שהוא מהווה חומר מוצא למעגל קרבס. בתנאים אנאירוביים התא עובר תסיסה, או לקטית או כוהלית-הפירובט הופך לחומצה הזאת(ולעוד כמה דברים שאין לי כוח לפרט)
בכל מקרה יש יצורים אנאירובית שבהם נשימה תאית אינה דורשת חמצן, וישנם שאף אינם יכולים אף להשתמש בחמצן, אלא משתמשת ב'מחמצן' אחר. יכול להיות שלא הגעתם לזה או שזה פשוט לא מהחומר שנכלל בקורס.
יכול להיות.
לפי מה שלמדנו, תסיסה מתקיימת בדרך כלל בתנאים אנאירוביים (יש מקרים מיוחדים) ונשימה תאית במקרים שבהם יש חמצן. אבל יכול להיות שאתה צודק, למרות שזה מוזר מאוד כי זה שונה לגמרי ממה שאנחנו לומדים בקורס
בתאי השרירים ובתאים כמו שמרים באמת מתרחשת תסיסה במקום נשימה תאית במקרה של חוסר חמצן ונשימה תאית אירובית במקרה של המצאות חמצן.
כשאני הייתי בבית הספר הגדירו את התסיסה כנשימה תאית אנאירובית אבל זה לא בדיוק מדויק משום שבנשימה תאית יש מחמצן/קולט אלקטרונים חיצוני ואילו בתסיסה לא ובנשימה תאית אנאירובית קולט האלקטרונים הוא פשוט לא חמצן.
בכל מקרה, מה שאמרת לא בדיוק שגוי הוא פשוט תקף כלפי תאים המבצעים נשימה תאית אירובית ותסיסה.
הקטע שאני לא לומד את זה בבית הספר
בכל מקרה תודה
כן, אני יודע, רק ציינתי את זה כי לפעמים הטרמינולוגיה טיפה סבוכה ושם נכנסתי לנושא לראשונה.
סבבה