27 תשובות
כבר לפי הכותרת לא מסכים.
לא טרחתי לראות תסרטון, זכותם של אנשים לחגוג נובי גוד, זה לא חג דתי
נובי גוד זה חג שבכלל לא קשור לדת...
לא הבנתי למה הוא צועק אי אפשר לראות ככה סרטון

ולא אני לא מסכים, אף אחד לא חוגג סילבסטר על זה שהוא הרג אנשים חוגגים כי זה ראש השנה לפי לועזי, לי אין בעיה לחגוג עם אנשים אחרים. ואם הוא חושב שאני לא לא יהודי אז שיחשוב מה שהוא רוצה גם ככה לא כזה גאה בזה
לא גאה להיות חלק מעם שחושב שהוא נבחר ושהוא יותר טוב מאחרים. וזה לא קשור לשואה זה קשור ליהודים שאני מכיר כרגע. ליהודים בשואה אני גאה להיות חלק ליהודים היום אני לא גאה.
לא אמרתי שאני לא אוהב יהודים אמרתי שאני לא גאה להיות חלק כי לדעתי זה לא משהו שצריך להתגאות בו, מה עשיתי כדי להיות כזה? נולדתי? על מה אני גאה? דבר שני ליהודים מאמינים יש ראיית עולם שאני ממש לא מסכים איתה וזה עוד סיבה למה אני לא גאה.
לכן אין קשר לאנטישמיות.
אין לי כוח לדיון הזה עכשיו
הוא טועה בגדול, ומדבר שטויות ברצף, חבל שנפלת לשרלטנות הזאת:
1. אתה לא חולק יום עם אף אחד שרצח יהודים, אתה מציין את תחילת השנה האזרחית בלי קשר אליהם. יש רוצחים יהודים, לנרצחים יש משפחות - האם משפחת נרצח שחוגגת פסח, חולקת יום עם הרוצח, ולכן עליה להפסיק? כך שהדוגמה על אייכמן היא טיפשית לחלוטין.
2. ברור שלא חוגגים את פסח באפריל, החג הוא יהודי, ומצוין על פי לוח השנה העברי. כך גם ראש השנה העברית, ואך אחד לא ביטל אותו. סוף השנה האזרחית ותחילתה של חדשה מצוינים בלוח השנה הלועזי, המשמש אותנו בהיבטים רבים בחיים - זוהי שנה עבורינו מכיוון שכך מתנהל העולם, ואנחנו חלק ממנו. לא מובנת הבעיה בלחגוג את שני המועדים בהתאם להקשר שלהם.
3. כל אחד שמתיימר לקבוע מי יהודי ומי לא ("אם אתה חוגג סילבסטר אתה לא יהודי"), הוא טיפש במקרה הטוב, והרב הזה בוודאי לא יערער את היהדות שלי או שלך.
אהה וכמובן 4. לקלל את סילבסטר עצמו זה בכלל דבילי, מדובר באדם שהעניק ליהודים את הזכות לשמור על אמונתם ולקיים אותה. אז גם בורות היא מנת חלקו של הרב.
מה זה החרטא הזה?
אנונימית
אין לי כוח לראות את הסרטון.
הרב רונן שאולוב מדבר בצורה קיצונית וקשה כדי להרחיק אנשים מעבירות, אני לא חושב שזה דבר טוב אבל זו זכותו המלאה.

הוא לא מייצג את הדתיים ולא את הציבור המאמין, בדיוק כמו שחבר כנסת אחד לא מכליל ציבור שלם. יש הרבה מאוד שלא מסכימים איתו וחושבים שהדעות שלו בכלל לא מתאימות ליהדות.


שואל השאלה, אתה אנונימי ספאמר מגעיל שמעלה כל כמה ימים סרטון של הרב הזה רק בשביל להשניא אותו על כולם, לוקח דווקא את השיעורים היותר קיצוניים שלו, ומחרטט למעלה את אותו משפט בדיוק.
אני מקווה שתבריא מהאנטישמיות שלך.
ראיתי רק את הכותרת וכבר לא בא לי להכנס לסרטון... אולי אני אקשיב לו אחר כך.
חייבת לציין שאני יהודיה מסורתית ואפילו שואפת לכמה שיותר ופעם אהבתי להקשיב לו אבל הוא כבר יותר מדי קיצוני ומוציא את הדברים מההקשר.
אין שום בעיה לציין את ההתחלה של השנה האזרחית כי זה משהו כל כך שטוח שלא משפיע ומערער על יהדות.. זה לא כמו לחגוג חג המולד או פסחא, זה רק השנה האזרחית שכל העולם משתמש בה כולל דתיים שגם משתמשים בה פשוט בתדירות נמוכה יותר.
ככה כל העולם פועל ואין שום בעיה לציין את זה שהכל העולם מתחילה שנה חדשה ויש חגיגות בכל העולם וזיקוקים וכיף, זה פשוט משהו כיף אז מה הבעיה?
אני מניחה שהוא דיבר אולי על עת אשוח או ישהו כזה, זה כן משהו שאני מסכימה איתו שאין למה ליהודי להכניס עץ אשוח הביתה בשביל לחגוג את הנובי גוד או השנה החדשה אבל אם מישהו בוחר לעשות כך זאת זכותו וזה בטח לא אומר שהוא לא יהודי.
ואם אני בוחרת לעשות כיף עם חברות בתאריך שבו מתחלפת שנה בכל העולם (ואנחנו כן כן חלק מהעולם הזה) אז אני לא רואה בזה בעיה ולא מרגישה שהיהדות שלי נעלמת או מתערערת או וואטאבר.
הרב הזה תריך להיות קצת פחות קיצוני ופחות לצעוק כי זה כואב באוזניים ולא נעים להקשיב למישהו שרק כועס ומטיף.
אנונימית
מסכימה עם הדעות כאן.. מכבדת מאוד רבנים אבל זו לא הדרך להעביר מסר בצעקות ובטח שלא במילים שלא מכבדות את העם שלך. מי שחוגג זכותו לחגוג ויש הרבה שלא עושים את זה ממניע של דת אלא סתם למסורת או כיף. אני לא רואה בזה משהו רע. לא רואה בזה משהו שתומך באלוהים אחרים. אלא מנהג ויש משפחות שרגילות לעשות את זה.
שכל אחד יחגוג בדרך שלו וחבל שהוא מעביר ביקורת בצורה כזו
"אני מקווה שתבריא מהאנטישמיות שלך" - לא נכנס לסיפור שלך מול שואל השאלה והשאלות האחרות שלו, אבל מה הקשר לאנטישמיות?!
רודף האמת
כי הוא יוצר שאלה כזאת כל פעם, וכמו שאתה רואה בחלק מהתשובות כאן, או בשאלות אחרות שלו, הרבה לא מבחינים בין רב אמיתי למזוייף, או בין זרמים ביהדות...
הוא לא סתם לא אוהב את הרב רונן שאולוב.
כמה דברים לרב היקר דבר ראשון ה31.12 או ה1.1 זה ממש לא היומולדת של סילבסטר.. הוא נפטר או נקבר ב31.12 ולא חוגגים את היומולדת שלו אלא מציינים את היום הזה בגללו או בגלל השנה החדשה שמתחלפת לפי הלוח. הגרגוריאני שזה לוח השנה האזרחי/לועזי וכו'..
הנוצרים האדוקים משייכים את זה לסילבסטר אבל לא כולם.

דבר שני אין שום מידע אמין וזאת לא עובדה שסילבסטר רצח יהודים וכפה עליה נצרות.
מתוך ויקפדיה: "
בעיני רבים מקובל לראות את סילבסטר כצורר היהודים,[2] וגרסאות שונות מייחסות לו האשמות שונות, בהן המרת יהודים לנצרות בכפייה, ורציחתם ועינוים של יהודים. אולם לא ידוע על מעשים מסויימים של סילבסטר כלפי היהודים, ואין ראיות לרדיפת יהודים בידי הכנסייה בתקופתו, מלבד שכך הועבר במסורת. מקור ההאשמות הוא ככל הנראה בייחוס החלטות של קונסטנטינוס לסילבסטר שהיה האפיפיור בתקופתו, ביחס הכנסייה הקתולית ליהודים לאחר שהשפעתה הפוליטית גברה, שכידוע אז ניתן לכנסייה הכוח לכפות על כל אנשי המדינות שתחתיה את הנצרות בכוח הזרוע. עוד ייתכן שהאשמות אלה אינן מיוחסות בדווקא אליו, אלא בצורה כללית כלפי הרבה מראשי ומנהיגי הכנסייה הנוצרית במהלך השנים, שקיבלו את השם "סילבסטר" על שמו, והיו אחראים לרדיפות, עלילות דם ועינוים של אינספור יהודים."

ככה שהטענה שלו שאסור לחגוג חג על שם רוצח יהודים הוא טעות.

דבר שני בכלל רק נוצרים קתולים אדוקים חוגגים ביום הזה לזכרו או משהו כזה, רק הנוצרים האדוקים היום הזה בשבילם הוא לזכר סילבסטר אבל עוד משמעות ליום הזה זה שנה חדשה שמתחלפת, ורק באירופה קוראים ליום הזה סילבסטר, בארהב קוראים ליום הזה "ערב השנה החדשה"
ואין לזה שום קשר לנצרות או לכל דת אחרת, זה לוח שנקבע כלוח כללי בכל העולם שלא מייצג קשר לדת או לפולחן.


אז לרב היקר: אני מציינת את *ערב השנה החדשה* כמו בכל העולם מכל הדתות עם חברות שלי בכל שנשב ביחד נחכה ל00:00 נגיד "שנה אזרחית טובה" ונאכל דברים טעימים או וואטאבר וזה פשוט סיבה לעשות כיף ולהפגש עם חברות.
לא רואה פה שום בעיה או ניגודיות שאני יהודיה גם בנוסף.
אנונימית
מצטער, לא רק שלא ענית, די הסברת מדוע אתה טועה. נניח שאתה צודק והוא תוקף רב מזוייף, כיצד זה מעיד על אנטישמיות. נניח שהוא תוקף את כל הרבנים, את כל הדת, ויודע מה, גם את כל הדתיים - כיצד זה מעיד על אנישמיות? הוא אנטי דת כנראה, וגם אני. מה הקשר בין דת ללאום המחזיק בה? להיות נגד דת זה ממש לא להיות נגד לאום. זו מילה עוצמתית מאוד שאתה משתמש בה בקלות מדי. אין לדת בעלות על העם היהודי ואין סיבה לקרוא ליהודי אנטישמי סתם כך. נא להפעיל קצת מחשבה.
"הלוח הגרגוריאני משמש ברובן המכריע של מדינות העולם לקביעת מועדים "אזרחיים" (כלומר, כל מועד שאינו דתי-פולחני). בכנסייה הקתולית ובכנסיות הפרוטסטנטיות הוא משמש גם לקביעת מועדים דתיים. במדינת ישראל הוא מוכר כלוח שנה רשמי בצד הלוח העברי."
אנונימית
רודף האמת
מצטער שקצת הגזמתי במילים, פשוט הילד המעצבן הזה כל כמה ימים מנסה מחדש לעשות צחוק מהרב וכנראה גם משאר הרבנים ונמאס לי ממנו.
אתם לא מבינים מה אתם מדברים תתארו לכם היה מסיבה היתה נופלת בדיוק ביום השואה הייתם רוקדים?? כי זה זכרון עולם ויום עצוב סילבסטר זה יום ואיש שהרג מלא יהודים זה לא משנה אם אתה שמח בשבילו אבל אתה שמח ביום שלו
ראשית, החג לא קשור לקדוש סילבסטר, הוא נקרא כך בישראל ובמספר מדינות אחרות (בדרך כלל במרכז אירופה) בגלל שה31 בדצמבר הוא היום המוקדש לו בנצרות, כפי שימים רבים מוקדשים לקדוש כלשהו (ובגלל מרכז החגיגה הוא התחלפות השנה בחצות, ליל הראשון בינואר).
החגיגה עצמה אינה נוצרית, היא חגיגת השנה החדשה - מנהג שקיים בתרבויות רבות, חגיגות השנה החדשה ב1 בינואר עוד היו קיימות באימפריה הרומית כשהם עוד השתמשו בלוח היוליאני ולפני שהנוצרים עוד התקיימו.
יתר על כן סילבסטר לא שנא יהודים, רק בגלל שאדם נוצרי לא הופך אותו אוטומטית לאנטישמי.
מי שלא רוצה לחגוג את השנה החדשה מוזמן לא לחגוג את השנה החדשה, אבל להפיץ שקרים בשביל לשכנע אנשים זה רדוד.
נובי גוד זה ליטרלי לחגוג את השנה החדשה הלועזית, זה אפילו לא חג דתי. מה הוא משווה את זה ללחגוג את טווח העם היהודי ? לא אכפת לי אם הוא רב או משהו, זה דוחה ומטומטם. אין שום בעיה בלחגוג את השנה החדשה, וזה בטח לא משתווה ללחגוג לאייכמן או לחגוג טווח
יוסי חי, אז איפה הגבול? נגיד שהוא רצח (אני רואה פה תגובות שאומרות שהוא לא), אז ביום הזה לא נחגוג, וביום אחר שמישהו אחר נולד/מת לא נחגוג מה יהיה הגבול? ביום זכרון של מחבלים לא נחגוג? בכל דבר שעשו משהו ליהודים לא נחגוג?
לא כי עשו אבל ליהודים לא מבין מה כלכך מסובך
אם זה אירוע שהיה גדול ומרוכז כולו כדי לפוג בקבוצת גדולה של יהודים איזה סיבה יש לחגוג
ואם אין על זה צום או תענית למה להצטרף לחגיגות איתם?
^ אבל אתה טועה, איזה עוול נעשה ליהודים ביום הזה? איזה אירוע גדול שהתרכז בלפגוע ביהודים התרחש ביום הזה, או על ידי סילבסטר?
katz ממתי ביום הזה התרכזו כולם כדי לפגוע ביהודים?? תעשה טובה נו
אם אתה לא רוצה לחגוג או לציין את היום הזה אל, אבל אל תמציא דברים ושקרים
אנונימית
יש רבנים שפשוט מנצלים "ידע כללי" בשביל להפיץ פרופגנדה, אני לא אומר שזה מייצג את הרוב רק שזה קיים.
במקרה הזה הידע הכללי הוא שבימי הביניים הייתה אנטישמיות רבה כלפי היהודים מצד הנוצרים (וזה נכון), אבל גם סילבסטר היה נוצרי מאותה תקופה לעוד בישוף... אז הוא בטח היה צורר יהודים וכנראה הוא המקור של החגיגות הקרואות סילבסטר....
עד שמגיעים לאבסורד שזה חג על רדיפת יהודים, לוקחים חלקי עובדות ומסיקים ספקולציות שלא היו ולא נבראו ומשתמשים בזה בכדי לתמוך בכל מה שרוצים להגיד.
סילבסטר לא היה צורר יהודים והחגיגות גם ככה לא קשורות אליו, אז שנה טובה.
אנונימי
צודק מאה אחוז