14 תשובות
כן יש נושא ספציפי? כתבתי פסקת טיעון
אנונימית
איזה כיתה את? אולי אנחנו לא אותה הרמה
אנונימית
שואל השאלה:
כיתה י
שואל השאלה:
מקסימום אני אמחק חלק מהדברים והנושא לא משנה כול כך
אוו גם אני
אחלה חכי אני אבדוק מה שמור לי במחשב
נושא ספציפי?
אנונימית
אה אוקיי רגע
אנונימית
שואל השאלה:
הכול טוב חח
שואל השאלה:
סבב
מאמר טיעון- שיבושי לשון בשירים
בזמן האחרון אנו עדים לתופעה של שיבושי לשון בשירים.
לדוגמא, חידוש השיר "הללויה" לציון 70 שנה למדינת ישראל, שהקליטו הזמרות גלי עטרי ועדן בן זקן צפוי להיות מוקלט מחדש בשל שגיאה בעברית של אחת הזמרות.
לדברי שרת התרבות כל שיר שיוקלט מעתה יעבור בדיקה של יועץ לשוני בכדי למנוע טעויות כאלו בעתיד.
עמדתי בנוגע לסוגיית השמעת שירים משובשים באירועים ממלכתיים או בערוצי תקשורת ממלכתיים שונה מדעתה של שרת התרבות מכיוון שאני מאמינה ששירים הם דבר אומנותי ודבר התבטאות, אם אדם רוצה לקלל בשיר שלו, זו זכותו, זה השיר שלו, אין שום זכות למדינה להתערב באומנות של אנשים אחרים, אנו חיים במדינה דמוקרטית!
בנוסף, אנשים מתחברים יותר לטקסטים הקשורים/ נוגעים אליהם.
אנשים יותר יאהבו שיר "בשפה" של הדור שלנו, סלנגים וסגנון דיבור שונה. אם הטקסט יהיה כתוב בשפה גבוה כל כך, אדם ששומע את השיר ירגיש שזה פחות אישי ונוגע אליו.
המתנגדים לדעתי יטענו שאנשים לוקחים דוגמה מזמרים ומפורסמים וכדי לשמור על שפה תקינה אנשים כאלו צריכים לתת דוגמא, ובעיקר כשהם מציגים את זה בפומבי.
אבל אני לא מסכימה איתם, אמנם גם אני מאמינה שכדי לשמור על שפה תקינה בעתיד, יש להימנע ככל האפשר משגיאות לשוניות אבל שיר זה דבר שונה שאין בו חוקים, כמו שבציור אין חוקים. שיר היא דרך ביטוי רגשות של הכותב, אני לא חושבת שזה דבר רשמי שיש לשמור בו על שפה תקינה, אני כן חושבת שלמשל בנאומים / מאמרים באינטרנט יש לשמור על שפה תקינה כיוון שזו לא אומנות, זהו מקור מידע או מאמר שכנוע וכאן אנשים צריכים ללמוד, לא ללמוד משירים של אנשים.

המסקנה הנובעת ממאמר זה היא שאין ל"תקן" את השירים שאנשים כותבים.


קיבלתי 100 אז אני מניחה שזה אחלה
אנונימית
שואל השאלה:
יש נושא יותר פשוט?
שואל השאלה:
נשמע מסובך חח
יש לי אבל לא במחשב הזה סליחה
אנונימית
שואל השאלה:
אהה סבב תודה רבה מעריכה!❤
באמת שזה לא מסובך
תנסי
אנונימית